24/5/2013
Γράφει η Μαρία Αβραμίδου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Είναι Τετάρτη απόγευμα και, φθάνοντας νωρίς στον όμορφο χώρο του Public Cafe στο Σύνταγμα, έχουμε την τύχη να πάρουμε μια γεύση από το sound check της Ελεωνόρας Ζουγανέλη. Χαμογελαστή και ευδιάθετη, συνομιλεί με τους μουσικούς της, τον Ευριπίδη Ζεμενίδη στην κιθάρα, τον Παρασκευά Κίτσο στο μπάσο και τη Μιγκέν Σελμάνι στο βιολί, ενώ στη σκηνή εναλλάσσονται οι συνθέτες των τραγουδιών της, οι οποίοι τη συνοδεύουν στο πιάνο. Αφορμή για το live που θα ακολουθήσει είναι η απονομή του χρυσού δίσκου για το «Μετακόμιση Τώρα», με το οποίο η Ελεωνόρα θα περιοδεύσει από τον ερχόμενο μήνα και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου περίπου, σε όλη την Ελλάδα.

zouganeli_event_2013_05_03_leivadas

Πριν από την απονομή, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια υπέγραψε CD για τους θαυμαστές της, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον χώρο, μαζί με σχεδόν όλους τους συνεργάτες του δίσκου. Δεν έλειπαν όμως και οι φίλοι της, μεταξύ των οποίων διακρίναμε τη Νατάσσα Μποφίλιου, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Θανάση Αλευρά, τη Βίκυ Καρατζόγλου, τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Δημήτρη Βραχνό, Ξενοφώντα Ραράκο, Βάσια Ρεντούμη και Χρήστο Παπαμιχάλη, τον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη, καθώς και τη μητέρα της Ελεωνόρας, Ισιδώρα Σιδέρη.

zouganeli_event_2013_05_11_isidora_sideri
Η μητέρα της Ελεωνόρας, Ισιδώρα Σιδέρη…

Λίγη ώρα αργότερα, ξεκινά η προβολή ενός βίντεο, με την Ελεωνόρα να μας αποκαλύπτει ιστορίες από τα παρασκήνια της δημιουργίας των τραγουδιών του CD, αλλά και να μας μιλά για την επερχόμενη καλοκαιρινή της περιοδεία.

Η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της Minos EMI-Universal, Κατερίνα Παπαδοπούλου, μας καλωσορίζει στη βραδιά, ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Μαργαρίτα Μάτσα, αναφέρει: «Η Ελεωνόρα είναι το μωρό μας και θα παραμείνει για πάντα, όσο ψηλά κι αν πετάξει! Η κοινή συνισταμένη της επιτυχίας αυτού του δίσκου εντοπίζεται στην εσωτερικότητα στον τρόπο ερμηνείας της, την ειλικρίνεια και την ωριμότητά της. Μάλιστα, η κυκλοφορία του δίσκου παρατεινόταν συνεχώς, αφού συνέπεσε και με τη δική της πραγματική μετακόμιση, αλλά χαλάλι της!»

zouganeli_event_2013_05_94_papadopoulou_matsa
Κατερίνα Παπαδοπούλου – Μαργαρίτα Μάτσα και Ελεωνόρα Ζουγανέλη…

Η Ελεωνόρα πήρε τον λόγο με μεγάλη χαρά, αναφερόμενη σε μία «Διαδρομή ζωής. Πιστεύω στη δημιουργία, είναι η δύναμή μου. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που μου έδωσαν τον χρόνο να ωριμάσω όπως άντεχα και δηλώνω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που επιτέλους “έκλεψα” τους συνεργάτες της Νατάσσας Μποφίλιου!» Μίλησε επίσης με ιδιαίτερη αγάπη για τον πατέρα της, Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί επειδή είχε παράσταση στη Θεσσαλονίκη. «Μου χάρισε ένα πολύ ωραίο τραγούδι, αλλά για μένα είναι πάνω απ’ όλα ο μπαμπάς μου!»

zouganeli_event_2013_05_31

Ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης διαπίστωσε ότι μετακόμισαν όλοι μαζί, ενώ ο στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος δήλωσε ότι είναι όλοι τους με χαρά και αγάπη δίπλα στην Ελεωνόρα. Η Sunny Μπαλτζή εξέφρασε την επιθυμία της να μιλήσουν τα τραγούδια στην καρδιά του κόσμου και με το χαρακτηριστικό χιούμορ της είπε: «Εύχομαι να καψουρεύομαι συχνά, να με φτύνουνε και να σου γράφω επιτυχίες». «Θέλω χαρούμενο κομμάτι την επόμενη φορά», ανταπέδωσε γελώντας η Ελεωνόρα.

zouganeli_event_2013_05_35papageorgiou_mpaltzi
Sunny Μπαλτζή

Ο ηθοποιός Μίνως Θεοχάρης την ευχαρίστησε που συμπεριέλαβε το πρώτο τραγούδι που δημοσιοποιεί στον δίσκο της, ενώ ο συνονόματός του, συνθέτης Μίνως Μάτσας αναφέρθηκε στο τραγούδι που αγαπήσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Το Νησί»: «Αιτία της δημιουργίας του “Είναι η Αγάπη” είναι η Βικτώρια και αφορμή η Ελεωνόρα!»

Η συγγραφέας Βικτώρια Χίσλοπ ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή της που βρίσκεται σε αυτή τη γιορτή και αποκάλυψε ότι «Στην κουζίνα μου στο Λονδίνο παίζω δυνατά τη μουσική της Ελεωνόρας και ταξιδεύω στην Ελλάδα!»

zouganeli_event_2013_05_38_theoxaris_hislop_minos_matsas
Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Μίνως Θεοχάρης – Βικτώρια Χίσλοπ – Μίνως Μάτσας

Η Μαρία Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην πρώτη τους συνάντηση, «ήπιαμε τσίπουρα και τ’ αποφασίσαμε όλα!» και ευχήθηκε «να ταξιδέψει το συναίσθημα των τραγουδιών στην ψυχή των ανθρώπων».

zouganeli_event_2013_05_39_papageorgiou
Μαρία Παπαγεωργίου

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας δήλωσε ότι χαίρεται «για την ψυχή που βγάζει η Ελεωνόρα», ενώ τις δικές τους ευχαριστίες έδωσαν η στιχουργός Πηγή Κωνσταντίνου και ο παραγωγός του δίσκου, Νεκτάριος Κόκκινος.

zouganeli_event_2013_05_30_pliatsikas_pigi_konstantinou
Φίλιππος Πλιάτσικας – Πηγή Κωνσταντίνου

Εκ μέρους του ραδιοφωνικού σταθμού «Μελωδία», ο Δημήτρης Βραχνός απευθύνθηκε στην Ελεωνόρα, λέγοντας: «Πιστεύουμε στα βήματα που κάνεις. Είσαι ερμηνεύτρια πολλών απαιτήσεων και αυτό είναι μεγάλη ευθύνη. Στον δίσκο αυτό μην ψάξετε το σουξέ, αφεθείτε στα τραγούδια», μας συμβούλεψε.

zouganeli_event_2013_05_42_vraxnos_dimitris
Δημήτρης Βραχνός

Τέλος, ο Κώστας Λειβαδάς τόνισε ότι ξέρει την Ελεωνόρα από μικρή και χαίρεται που «Βιώνω από κοντά το πώς εξελίσσει την τέχνη της».

zouganeli_event_2013_05_44_leivadas
Κώστας Λειβαδάς

Η Μαργαρίτα Μάτσα κάλεσε τη Βικτώρια Χίσλοπ να κάνει εκείνη για γούρι την απονομή και, λίγα λεπτά μετά, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ξεκίνησε το live της με το τραγούδι που, όπως είπε, καθόρισε τον ήχο του δίσκου της, το «Απαγορεύεται», σε μουσική της Μαρίας Παπαγεωργίου, η οποία τη συνόδεψε στο πιάνο, και στίχους από τον Σταύρο Σταύρου.

zouganeli_event_2013_05_45_hislop
Η Βικτώρια Χίσλοπ απονέμει το χρυσό δίσκο στην Ελεωνόρα Ζουγανέλη…

Καθώς η βραδιά μεταδιδόταν ζωντανά από τη συχνότητα του «Μελωδία», στο ενδιάμεσο των τραγουδιών, η Ελεωνόρα παραχωρούσε συνέντευξη στον Ξενοφώντα Ραράκο.

zouganeli_event_2013_05_53_karamouratidis_rarakos
Θέμης Καραμουρατίδης – Ξενοφών Ραράκος – Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Ακολούθησαν κι άλλα τραγούδια από το άλμπουμ, όπως «Το Μισό του Εμείς», «Δεν Είμαι Αυτή», «Ό,τι Γράφτηκε στους Τοίχους» και το «Βαλς για Ένα Φιλί». Ο Θέμης Καραμουρατίδης έπαιξε πιάνο στον δικό του «Όμηρο», αλλά και στην επιτυχία «Μονάχα Εγώ», όπου τραγουδήσαμε όλοι μαζί «πολύ δυνατά για να ακουστείτε στον “Μελωδία”!», όπως είπε χαμογελώντας ο συνθέτης.

zouganeli_event_2013_05_59

Ο Κώστας Λειβαδάς ερμήνευσε μαζί με την Ελεωνόρα το ντουέτο τους σε ρυθμό μπάλου, με τίτλο «Η Επιμονή σου», αλλά και το ομότιτλο «Μετακόμιση Τώρα». Το συγκεκριμένο τραγούδι, όπως επεσήμανε, σηματοδοτεί τη δική του προσωπική ωρίμανση αλλά και την αληθινή μετακόμιση της Ελεωνόρας από τα βόρεια προάστια στο κέντρο.

zouganeli_event_2013_05_58_leivadas

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να πάρει τη θέση του στο πιάνο, ο Μίνως Μάτσας σκέφτηκε φωναχτά: «Υπάρχει τόση γλύκα εδώ μέσα απόψε! Και βλέπω στο βάθος τη Βουλή. Και λέω: “Αν μπορούσαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι εκεί μέσα να νοιώσουν έστω για μια μέρα όπως νοιώθουμε εδώ απόψε, πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα!”» Ο συνθέτης παίζει στο πιάνο το εξαιρετικό «Είναι η Αγάπη» και η Ελεωνόρα το ερμηνεύει αγκαλιά με τη στιχουργό του, Βικτώρια Χίσλοπ, χαρίζοντάς μας μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή.

Είχε έρθει όμως η σειρά των φίλων της ερμηνεύτριας. Μαζί με τη Νατάσσα Μποφίλιου εντυπωσιάζουν στο «Τσιγάρα Βαριά», ο Πάνος Μουζουράκης κλέβει παράσταση στο ντουέτο τους «Φεύγω για Μένα Μια Φορά», ενώ ο Θανάσης Αλευράς μας μετατρέπει σε μια υπέροχη χορωδία με το «Σ’ Αγαπώ θα Πει».

zouganeli_event_2013_05_64_mpofiliou

Κι ενώ το «επίσημο» πρόγραμμα έχει τελειώσει, η Ζουγανέλη δέχεται παραγγελιά δια βοής: «Τα Λέμε»! Η εκρηκτική της ερμηνεία στο συγκεκριμένο τραγούδι μας ξεσηκώνει, ενώ, κατ’ επιθυμία της Βικτώριας Χίσλοπ, ακολουθεί μία από τις ωραιότερες στιγμές της βραδιάς. Η Ελεωνόρα ερμηνεύει εκπληκτικά την ακουστική εκδοχή της «Αττικής Οδού», επιβεβαιώνοντάς μου αυτό που αγαπώ περισσότερο σ’ εκείνη: Το βάθος της ερμηνείας της, όταν τραγουδά χαμηλότονα, χρησιμοποιώντας πιο πολύ το συναίσθημα, παρά τη δύναμη και την έκταση της φωνής της.

Τα καταιγιστικά χειροκροτήματα θυμίζουν ατμόσφαιρα συναυλίας και η Ελεωνόρα αποφασίζει να κλείσει τη γιορτή της σε ανάλογο ύφος. Έτσι, σηκωνόμαστε όλοι όρθιοι κι εκείνη τραγουδά ανάμεσά μας το «Η Αγάπη Αργεί». Συνήθως είναι έτσι, ωστόσο για την Ελεωνόρα η αγάπη των φίλων της και του κόσμου έχει ήδη έρθει και η ίδια την ανταποδίδει από καρδιάς!

zouganeli_event_2013_05_75

Μετά το τέλος του live, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Music Corner:

MusicCorner: Ελεωνόρα, συγχαρητήρια για την επιτυχία του δίσκου. Ακούγοντάς τον ένιωσα ότι με κάποιο τρόπο επαναπροσδιορίζεσαι μουσικά και ηχητικά. Ισχύει;
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Σίγουρα αυτή η δουλειά είναι η αποτύπωση μιας στροφής, μιας αλλαγής και κάποιων κατανοήσεων που έχουν συμβεί μέσα από την επικοινωνία μου με τον κόσμο. Ο φυσικός ήχος που υπάρχει -εννοώ το ότι υπάρχουν φυσικά όργανα και άνθρωποι που έπαιξαν αυτά τα όργανα- προέκυψε από το γεγονός ότι στα live έχω τρομερά προσωπική σχέση με την μπάντα μου. Οπότε, δεν γινόταν να μην υπάρχει αυτό πια στη δισκογραφία μου και αυτό νομίζω ότι είναι που έχει φέρει κυρίως τη μεγάλη αλλαγή: Το ότι υπάρχουν φυσικές παρουσίες στην ηχογράφηση. Δεν είναι κομπιούτερ που ακούς το πιάνο, αλλά όντως παίζει ένας άνθρωπος, ο οποίος φέρει μια γνώμη, μια αισθητική. Όλο αυτό, λοιπόν, έχει βοηθήσει στο να είναι, κατά τη γνώμη μου, πιο ζωντανό το άκουσμα.

MusicCorner: Έχω την αίσθηση ότι αυτός είναι και πιο προσωπικός δίσκος για σένα, ότι ταυτίζεσαι με διάφορα τραγούδια, είτε συμπτωματικά είτε όχι.
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Είναι όντως πάρα πολύ προσωπικός δίσκος. Αυτό έχει γίνει ακόμα πιο έντονο με την παρουσία των ανθρώπων που βρίσκονται στον δίσκο. Είτε αυτοί είναι άνθρωποι που ξεκινήσαμε μαζί, όπως ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος που με τον καιρό, ο ένας μας παρακολουθεί τον άλλο και πηγαίνουμε παράλληλα. Είτε είναι ο Κώστας Λειβαδάς, που τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια και που πολύ καιρό θέλαμε να συμπράξουμε και τώρα μας δόθηκε αυτή η δυνατότητα. Επίσης, ο Ευριπίδης Ζεμενίδης που έχει κάνει τις ενορχηστρώσεις, είναι ένας συνεργάτης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, πέρα από πολύ απαραίτητος, έχει δώσει μορφή στη μουσική και στη δουλειά μου στο live και χαίρομαι πολύ που συμμετέχει στον δίσκο. Να μην ξεχάσω και τον Λάμπη Κουτουλόγιαννη, ο οποίος επίσης ενορχήστρωσε ορισμένα τραγούδια. Γενικώς, είναι λίγο οικογενειακή υπόθεση αυτός ο δίσκος!

zouganeli_event_2013_05_91 zouganeli_event_2013_05_89

MusicCorner: Αυτή η οικογενειακή αίσθηση νομίζεις ότι είναι το στοιχείο που έκανε τον δίσκο να ξεχωρίσει και γιορτάσαμε απόψε τις χρυσές πωλήσεις του «Μετακόμιση Τώρα»;
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Σίγουρα έχει παίξει ρόλο η κατάσταση της αγάπης και της φροντίδας που υπήρξε από όλους, αλλά σ’ αυτό βασικότερο ρόλο έχει παίξει ο κόσμος που ήταν διαθέσιμος για όλο αυτό και πρόθυμος να ακούσει αυτή τη δισκογραφική δουλειά σε μια δύσκολη εποχή. Γιατί πέρα από τις πωλήσεις που όντως ήρθαμε να γιορτάσουμε απόψε -τα νούμερα, άλλωστε, είναι κάτι πολύ τυπικό, αν και η απονομή σου δίνει χαρά και αφορμή να βρεθείς με τους συνεργάτες σου- το σημαντικότερο είναι ότι ο κόσμος ψάχνει τα τραγούδια. Έχουν πολλές θεάσεις και αναμεταδόσεις στο You Tube. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος θέλει να δει τί είναι αυτό το καινούργιο που προτείνω και για μένα αυτό είναι η μεγαλύτερη χαρά! Όπως και το γεγονός ότι έρχεται στα live.

MusicCorner: Θα μας πεις και δυο λόγια για την καλοκαιρινή περιοδεία που ετοιμάζεις;
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Βέβαια! Θεωρώ ότι αυτός ο δίσκος χρειάζεται πιο πολύ απ’ τους προηγούμενούς μου την προσωπική μου παρουσία. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρω αυτά τα τραγούδια και θα τα παρουσιάσω η ίδια στην περιφέρεια, για να τα γνωρίσει ο κόσμος και να τα αγαπήσει –ή να μην τα αγαπήσει! Γι’ αυτόν το λόγο θα κάνω μια μεγάλη περιοδεία για τα σημερινά δεδομένα. Θα βρεθώ στη Θεσσαλονίκη, στις 27 Ιουνίου. 3 Ιουλίου θα είμαι στην Αθήνα, στο Θέατρο Βράχων, που το περιμένω πολύ, μετά από την πιο παλιά παρουσία μου εκεί που μου έχει μείνει ως πολύ σημαντική στιγμή. Από τέλος Ιουνίου μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου θα προσπαθήσω να βρεθώ σε όσες πιο πολλές πόλεις της Ελλάδας μπορώ!

zouganeli_event_2013_05_47

Συνομιλήσαμε επίσης αποκλειστικά με φίλους και συνεργάτες της Ελεωνόρας, οι οποίοι μας μίλησαν για την ίδια και τη δουλειά της:

Sunny Μπαλτζή: Η συνεργασία μας με την Ελεωνόρα ξεκίνησε από το πρώτο CD, το «Έλα». Είμαι η νονά των δύο πρώτων CD της, μιας και πήραν τους τίτλους τους από δικά μου τραγούδια. Ο νέος της δίσκος είναι πολυσυλλεκτικός και πάρα πολύ όμορφος. Μ’ αρέσει πάρα πολύ που συμμετείχα γράφοντας τους στίχους στο «Βαλς για Ένα Φιλί», ένα παλιομοδίτικο κομμάτι που αγάπησα πάρα πολύ. Της εύχομαι ό,τι καλύτερο, είναι ένα πάρα πολύ ταλαντούχο παιδί. Την αγαπώ, είναι για μένα οικογένειά μου και χαίρομαι πάρα πολύ να τη βλέπω να κάνει καινούργια πράγματα και να βελτιώνεται, τόσο ως φωνή, όσο και ως άνθρωπος. Η βάση της είναι θαυμάσια, ούτως ή άλλως, και αυτό είναι και το διαφορετικό της στοιχείο, την κάνει να ξεχωρίζει.

zouganeli_event_2013_05_77_mpaltzi

Μίνως Μάτσας: Η αιτία της συνάντησής μας ήταν η Βικτώρια Χίσλοπ, η αφορμή η Ελεωνόρα. Έγραψα το τραγούδι «Είναι η Αγάπη» σκεπτόμενος την Ελεωνόρα και είμαι πολύ χαρούμενος που το ερμήνευσε. Την αγαπώ!

zouganeli_event_2013_05_17_victoria_hislop_minos_matsas

Γεράσιμος Ευαγγελάτος: Τι να πω για την Ελεωνόρα! Με την Ελεωνόρα είμαστε συγγενείς! Ξεκινήσαμε μαζί, αγαπιόμαστε πάρα πάρα πολύ. Είμαστε τόσον καιρό παρόντες ο ένας στη χαρά του άλλου και αυτή τη φορά έχουμε την ευτυχία να είμαστε μαζί στην ίδια δουλειά. Είναι τεράστια χαρά! Είναι μια συνάντηση η οποία έπρεπε να γίνει! Με την Ελεωνόρα έχουμε γράψει το πρώτο τραγούδι μας, το 2004, με τον Κώστα Τσίρκα στη Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου και μεγαλώνουμε μαζί. Είναι εξαιρετικό το ότι ωριμάζουμε και μεγαλώνουμε μαζί, βλέπουμε ο ένας την πορεία του άλλου, πηγαίνουμε στις παραστάσεις ο ένας του άλλου, ακούμε τους δίσκους με πολύ μεγάλη χαρά και πάρα πολύ μεγάλη αγωνία για το τι έχει κάνει ο καθένας μας! Είμαστε μια γροθιά, πολύ αγαπημένοι! Ξεκινήσαμε παιδάκια, μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε μαζί. Αυτό είναι το πιο ωραίο απ’ όλα!

zouganeli_event_2013_05_80_evaggelatos

Θανάσης Αλευράς: Χαίρομαι πάρα πολύ να είμαι στις χαρές της Ελεωνόρας. Την αισθάνομαι φίλη μου. Έχουμε δουλέψει τρεις σεζόν μαζί και ουσιαστικά είδα όλο της το μεγάλωμα από την πρώτη δουλειά που έκανε μόνη της και την εξέλιξή της. Την παρακολουθώ, είμαι μεγάλος θαυμαστής της και κάθε φορά που την ακούω, δεν τη χορταίνω!

zouganeli_event_2013_05_67_alevras

Μίνως Θεοχάρης: Με την Ελεωνόρα μας δένει μια φιλία ετών. Συνεργαστήκαμε πρώτη φορά όταν είχα κάνει αντικατάσταση στον Θανάση Αλευρά για ένα πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στον «Μύλο» της Θεσσαλονίκης. Έκτοτε κάναμε πολλή παρέα και ήταν, νομίζω, πάρα πολύ ευτυχής συγκυρία όταν της έκανα την επιμέλεια στο πρόγραμμα που παρουσίασε στον «Σταυρό του Νότου». Όπως στήναμε το πρόγραμμα και μου έλεγε πώς θέλει να είναι και πώς φαντάζεται τον καινούργιο της ήχο και τον καινούργιο της δίσκο, βρήκα κι εγώ στο συρτάρι μου κάποια τραγούδια, τα οποία θεώρησα ότι είχαν πολλές πιθανότητες να ταιριάζουν σε όλο αυτό που είχε σκεφτεί. Κι έτσι προέκυψε «Το Μισό του Εμείς», ένα ιδιαίτερο και προσωπικής αξίας τραγούδι για μένα. Επειδή μάλιστα δεν είμαι συνθέτης ούτε στιχουργός -ηθοποιός είναι το επάγγελμά μου-, το τραγούδι μπήκε στον δίσκο πολύ ανορθόδοξα, πάρα πολύ τυχαία. Ήταν όμως μια αληθινή στιγμή που έκανε τη διαφορά. Αυτό που άκουσε η Ελεωνόρα ήταν πολύ προσωπικό και το έκανε και πολύ προσωπικό, το έκανε δικό της πια με την ερμηνεία της. Είμαι πάρα πολύ περήφανος που μπήκε το δικό μου τραγούδι σε αυτήν τη δουλειά και που ερμηνεύτηκε από μια τραγουδίστρια που θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες της γενιάς μας.

zouganeli_event_2013_05_83_theoxaris_minos

Θέμης Καραμουρατίδης: Η συνεργασία μας είναι μεγάλη μου χαρά, γιατί η Ελεωνόρα ήταν μια από τις δύο αγαπημένες μου τραγουδίστριες. Με τη μία, τη Νατάσσα Μποφίλιου, συνεργαζόμουν ήδη. Και με την άλλη, ήρθε η στιγμή να συνεργαστούμε και να κάνουμε μαζί πολλά πράγματα. Την αγαπώ ως άνθρωπο, πρώτα απ’ όλα, την αγαπώ ως φίλη, ως καλλιτέχνιδα. Και θεωρώ ότι αυτή μας η συνάντηση έδωσε πράγματα που θα μείνουν και στους τέσσερίς μας -εννοώ και στον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και στην Ελεάνα Βραχάλη που έγραψαν στίχους- και θα μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια ακόμη. Και μακάρι να μείνουν και στον κόσμο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και νομίζω ότι με το «Μονάχα Εγώ», το καταφέραμε αυτό! Ήδη έχει ανοίξει έναν δρόμο, ο οποίος ελπίζω ότι θα συνεχιστεί!

zouganeli_event_2013_05_85_karamouratidis

Βικτώρια Χίσλοπ: Η Ελεωνόρα έχει μία εξαιρετική φωνή, είναι η αγαπημένη μου ελληνίδα τραγουδίστρια. Ακούω πολύ μουσική δική της και, όταν είμαι στην Αγγλία, παίζω πάντα μουσική από την Ελλάδα. Με την Ελεωνόρα είναι σαν να είμαι στην Ελλάδα, είναι τόσο συγκινητική! Είναι πολύ ζεστός άνθρωπος και το έμαθα αυτό απόψε από πολύ κοντά, όταν τραγουδήσαμε μαζί. Είναι ζεστή, ευγενική, εξαιρετική!

zouganeli_event_2013_05_87_hislop

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη παρουσίαση

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here