27/9/2013
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Μελίνα Δοσίου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Το μεσημέρι της Τρίτης, 24/10, ανηφορήσαμε τα σκαλάκια του Κολωνακίου για να βρεθούμε στο Lе Grаnd Bаlcon του St.Gеorge Lycаbettus, για την παρουσίαση του προγράμματος του Θεάτρου Badminton, το οποίο βρίσκεται αισίως στην 8η χρονιά του. Οι άνθρωποι του θεάτρου και της We Promotion βρίσκονταν εκεί από νωρίς για να μας υποδεχθούν σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο. Η θέα μονοπώλησε για αρκετή ώρα το ενδιαφέρον μας αλλά ο λόγος για τον οποίο βρεθήκαμε εκεί ήταν άλλος, οπότε με το κάλεσμα του κύριου Μιχάλη Αδάμ, πήραμε όλοι θέσεις για να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του προγράμματος.

badminton_event_2013_09_01_mixalis_adam

Ο Μιχάλης Αδάμ καλοσώρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ενώ παρατήρησε με χαρά ότι σχεδόν όλοι οι συνεργάτες του θεάτρου είχαν δώσει το παρόν. Η επιλογή του St.Gеorge Lycаbettus επισφραγίζει την 4ετή συνεργασία τους με αυτόν τον «καταπληκτικό χώρο» όπως αποκάλεσε. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την «παράνοια» του ελληνικού δημοσίου, το θέατρο Badminton βρίσκεται εδώ παρουσιάζοντας την 8η θεατρική περίοδο, με μία σειρά από πλούσιες και ποικίλες παραγωγές.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με ένα ιδιαίτερο project, το «Dialogue in the dark», το οποίο ξεκινάει φέτος στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα κλείνει 25 χρόνια σε 130 πόλεις στον κόσμο.

badminton_event_2013_09_02_mixalis_adam

Πρόκειται για μια πρωτότυπη εγκατάσταση πόλης, μέσα στην οποία μπορείς να περπατήσεις και να κάνεις όλες τις δουλειές της καθημερινότητάς σου βυθισμένος στο απόλυτο σκοτάδι, έχοντας ως ξεναγούς άτομα με προβλήματα όρασης. «Είναι μια περιπέτεια αυτογνωσίας, κάτι που δε θα το δείτε αλλά θα το αισθανθείτε, θα δουλέψει το μυαλό σας γι’ αυτό. Καταλαβαίνεις ότι η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι τόσο φοβερό». Το «Dialogue in the dark» θα ξεκινήσει στις 15/10, που είναι και η «παγκόσμια ημέρα λευκού μπαστουνιού», ενώ υπάρχει στενή συνεργασία της παραγωγής με τον Φάρο και τον Οίκο τυφλών.

Στη συνέχεια ο κος Αδάμ αναφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στην παράσταση των Stomp, η οποία ξεκίνησε στις 24/09 και θα συνεχιστεί μέχρι τις 29/9 χαρακτηρίζοντας την «ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσουμε μια καταπληκτική και ενδιαφέρουσα θεατρική περίοδο», ενώ τόνισε ότι είναι μια παράσταση που πρέπει να δούμε όλη. Έδωσε το λόγο στον κο Παπαναστασίου από τη Music Box Productions, ο οποίος με τη σειρά του ευχήθηκε μια καλή θεατρική περίοδο για το θέατρο Badminton, και τόνισε πως ένας τέτοιος χώρος πρέπει να μείνει ανοιχτός, γιατί ο κόσμος τον έχει ανάγκη.

badminton_event_2013_09_03_papanastasiou

Σχετικά με τους Stomp είπε ότι θα δώσουν συνολικά 7 παραστάσεις στο Badminton και άλλες 8 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι ίδιοι αγαπούν την Ελλάδα και έρχονται με πολύ κέφι και χαρά με μια παράσταση γεμάτη νέα στοιχεία.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Αδάμ μας παρουσίασε τη βραδιά flamenco «Gala Flamenca», που θα πραγματοποιηθεί στις 05/10 με τον Antonio Canales, ίσως το μεγαλύτερο χορευτή flamenco σήμερα.

Από τα μέσα Οκτώβρη το Badminton επιφυλάσσει μια μεγάλη παραγωγή για τους λάτρεις του χορού. Πρόκειται για το Grigorovich Ballet Theatre of Russia και τη «Λίμνη των Κύκνων» για 6 παραστάσεις από τις 15 μέχρι τις 22/10.

badminton_event_2013_09_04_annita_damasxh

Σχετικά μας μίλησε η Αννίτα Δαμάσχη εκ μέρους της εταιρείας We promotion, όπου επεσήμανε ότι είναι η τρίτη χρονιά που έρχονται τα μπαλλέτα Grigorovich στην Ελλάδα και κάθε φορά γίνονται δεκτά με ενθουσιασμό. Φέτος έρχονται όχι μόνο με τη «Λίμνη των Κύκνων» αλλά και το «Δον Κιχώτη» στις 16 και στις 17/10, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα το θέατρο Badminton που στηρίζει αυτή την προσπάθεια.

Και έχουμε φτάσει στο τέλος Οκτώβρη όπου επιστρέφει στο θέατρο Badminton «η παράσταση που μας σημάδεψε όλους τους τελευταίους μήνες», είπε ο κος Αδάμ, μιλώντας για το «Ποιος τη ζωή μου». Τη χαρακτήρισε μια «ωραία περιπέτεια την οποία παρακολούθησαν πάνω από 100.000 θεατές» ενώ μίλησε συγκεκριμένα για την εμπειρία της παράστασης που δόθηκε στη Μακρόνησο, ύστερα από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, με 7000 θεατές, σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Η φετινή προσθήκη στο cast θα είναι ο Θέμης Πάνου σε διπλή διανομή με το Γρηγόρη Βαλτινό, ο οποίος να σημειώσουμε ότι κέρδισε το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

badminton_event_2013_09_06_elisabet_moutafi

Για την εμπειρία της σε αυτή την παράσταση μίλησε και η Ελισάβετ Μουτάφη δηλώνοντας ότι γι’ αυτήν ήταν μια μεγάλη τιμή και μια συγκλονιστική εμπερία. «Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι από τους σημαντικότερους Έλληνες εν ζωή, αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένη που το έζησα αυτό». Τόνισε μάλιστα πως είναι μία παράσταση που θα πρέπει να παίζεται για χρόνια.

Και από το «Ποιος τη ζωή μου», η σκυτάλη πηγαίνει στο «Θα σε πάρω να φύγουμε», η οποία έλαβε και ένα τεράστιο χειροκρότημα απ’ τους παρευρισκόμενους. Χαρακτηρίστηκε η παράσταση της χρονιάς για την περσινή σαιζόν, φέτος ξεκινάει 17/10 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και από 20/11 επιστρέφει στο θέατρο Badminton. Η μόνη αλλαγή που υπάρχει στο cast είναι η Χαρά Κεφαλά στη θέση της Ελισάβετ Μουτάφη. Για τη συγκεκριμένη παράσταση το λόγο πήρε ο μαέστρος της Γιώργος Κάτσαρος, παρομοιάζοντας την με το «Να η ευκαιρία»: «Τότε ψάχναμε φωνές.

badminton_event_2013_09_09_giorgos_katsaros

Εδώ τις είχαμε κάθε βράδυ, με πάνω από 2000 θεατές σε κάθε παράσταση να τραγουδάνε. Η συμμετοχή ήταν συγκινητική, οι ηθοποιοί καταπληκτικοί. Εμένα μου έδωσαν πολλά χρόνια ακόμα να ζήσω και να δουλέψω για την επιθεώρηση και αυτό οφείλεται στο Φωκά Ευαγγελινό, στον Άγγελο Πυριόχο, την Εύα Νάθενα και όλους τους συνεργάτες.

Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μιχάλη Αδάμ που συζητήσαμε και υλοποίησε αυτή την ιδέα. Αισθάνομαι προσωπικά υπερήφανος που πέτυχε και περιμένω την κατάλληλη στιγμή στις 17/10 για να ξαναπαίξω σαξόφωνο και να διευθύνω αυτή την ορχήστρα.

badminton_event_2013_09_11_aggelos_purioxos_fwkas_euaggelinos

Για τη συγκεκριμένη παράσταση μίλησε επίσης ο Άγγελος Πυριόχος χαρακτηρίζοντάς τη μοναδική εμπειρία για όλους τους συντελεστές. Είπε μάλιστα ότι πέρασαν τόσο καλά που έχουν ετοιμάσει και το δεύτερο μέρος με τίτλο «Θα περάσει κι αυτό», το οποίο δυστυχώς είναι τραγικά επίκαιρο. Το λόγο πήρε ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος ευχαρίστησε τους συντελεστές και δήλωσε τυχερός και ευτυχισμένος για την πρώτη σκηνοθετική δουλειά, την οποία βλέπει σαν ένα βήμα που θα τον οδηγήσει παραπέρα. Από την παρουσίαση δεν έλειψε ο Αντώνης Λουδάρος, ο οποίος δήλωσε ότι «σήμερα που ξαναβρεθήκαμε για την πρώτη μας πρόβα, νιώθουμε σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο.

badminton_event_2013_09_14_antwnhs_loudaros

Με την παράσταση αυτή μου δώθηκε μια σημαντική ευκαιρία, η εμπειρία η δικιά μου ήταν μοναδική: το να έχεις 2000 κόσμο κάθε βράδυ, ένα κοινό που  να πάλλεται στο ρυθμό της παράστασης. Με μεγάλη χαρά λοιπόν επιστρέφουμε».

Το βήμα δόθηκε και πάλι στο Μιχάλη Αδάμ, ο οποίος μας παρουσίασε μία παράσταση που «θα αρέσει κυρίως στους μεγαλύτερους», τα «100 τσιγγάνικα βιολιά» από την Budapest Gypsy Symphony Orchestra στις 20, 21και 22/12, ενώ για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στη σκηνή του θεάτρου Badminton θα βρεθεί το Latvian National Opera Ballet με τον «Καρυοθράυστη».

badminton_event_2013_09_19_tsiligiannis

Το λόγο πήρε ο κος Τσιλιγιάννης της εταιρείας ELVA μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία τους με το θέατρο Badminton. Η Latvian Nation Opera είναι μία από τις ιστορικότερες κλείνοντας 150 χρόνια, ενώ το μπαλλέτο της 95 και έρχεται φέτος στην Ελλάδα με χορευτές παγκοσμίου φήμης. Πρόκειται για μία σπουδαία παραγωγή για όλη την οικογένεια, με τιμές ιδιαίτερα προσεγμένες.

badminton_event_2013_09_17_tsiligiannis_mixalis_adam

Και φυσικά για τους λάτρεις του χορού, το πρόγραμμα δεν τελειώνει εδώ. 28, 29 και 30/03 έρχεται στην Ελλάδα το Yacobson Ballet με τη Giselle.

Με τις αρχές του νέου έτους το θέατρο Badminton ετοιμάζει ακόμα μία μεγάλη παραγωγή. Πρόκειται για τη συνάντηση «Μαρινέλλα – Βέμπο», στην οποία θα εμφανιστούν πάνω από 50 Έλληνες ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Λουδάρος, ο Χρήστος Στέργιογλου, η Χριστίνα Αλεξανιάν και η Τζένη Μπότση. Η ιδέα ανήκει στο Λάμπρο Λιάβα, ο οποίος έχει αναλάβει τη μουσική επιμέλεια και την ιστορική και μουσική έρευνα.

badminton_event_2013_09_21_lambros_liabas

Ο κος Λιάβας επεσήμανε ότι μέσα απ’ το θέατρο Badminton καθιερώθηκε αυτό το νέο είδος, το ελληνικό musical ενώ χαρακτήρισε τη Σοφία Βέμπο κορυφαία προσωπικότητα του ελληνικού τραγουδιού. «έκανε μια ολόκληρη σχολή. Η παράσταση παρακολουθεί το έπος ζωής, ένα έπος που ξεκινάει απ’ το 30, περνάει μέσα απ’τον πόλεμο και τη Μ. Ανατολή, φτάνει στην κορυφή της καριέρας, για να έρθει πρωτοπόρος στο μουσικο θέατρο». Παράλληλα με την παράσταση θα υπάρξει έκθεση στο φουαγιέ του θεάτρου με ενθυμήματα της Βέμπο καθώς και συλλεκτικό πρόγραμα. Η παράσταση θα ξεκινήσει 15/01.

Μετά το «Μαρινέλλα – Βέμπο» επιστρέφει στην Ελλάδα μία αυθεντική Broadway – West End παραγωγή. Πρόκειται για το musical «Cats», το οποίο θα βρίσκεται στο θέατρο Badminton από τις 26/02 μέχρι τις 15/03, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του. Τονίστηκε μάλιστα ότι το εισιτήριο θα είναι σε πολύ προσιτή τιμή.

Στη συνέχεια ο κος Αδάμ μας μίλησε για μία νέα παραγωγή που ετοιμάζεται, πρόκειται για το «Priscilla: η βασίλισσα της Ερήμου», μεταφορά του γνωστού musical στα ελληνικά. Τη μετάφραση έχει αναλάβει ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος μας μίλησε για την ιστορία και το θέμα της παράστασης. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα, προβλέπεται όμως να είναι από τις παραστάσεις που θα συζητηθούν.

badminton_event_2013_09_22_giorgos_kapoutzidis

Οι επόμενες αναφορές ήταν στο λεγόμενο «οικογενειακό» ή «παιδικό θέατρο». Πρώτη αναφορά στο «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων» το οποίο επιστρέφει από τις 02/11.

badminton_event_2013_09_27_stratis_pasxalis

Για την εμπειρία τους μίλησαν ο σεναριογράφος Στρατής Πασχάλης και ο Γιάννης Στάνκογλου, μιλώντας για τη μαγική αίσθηση που τους άφησε αυτή η παράσταση και εκφράζοντας την ελπίδα τους ότι και φέτος θα μεταφέρουν στους μικρούς θεατές ευαισθησίες και σωστή διαπαιδαγώγηση.

badminton_event_2013_09_28_giannis_stankoglou

Και η δεύτερη αναφορά είναι σε μία καινούρια παραγωγή με προσωρινό τίτλο «Ξεκουμπιστάν» την οποία υπογράφουν οι παλιές γνώριμες της Λιλιπούπολης, Άννα Παναγιωτοπούλου και Μαριαννίνα Κριεζή.

badminton_event_2013_09_35_anna_panagiotopoulou

Η Άννα Παναγιωτοπούλου μίλησε εκτενώς για την υπόθεση της παράστασης η οποία είναι βέβαιο ότι θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η ίδια η κα Παναγιωτοπούλου με το Φωκά Ευαγγελινό και τη μουσική και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Διονύσης Τσακνής.

Για το τέλος ο Μιχάλης Αδάμ μας αποκάλυψε τα εγκαίνια ενός νέου χόρου, του Loft, για το οποίο εργάζονται ήδη πυρετωδώς ενώ ήδη έχουν κλειστεί οι πρώτες τρεις παραγωγές. Την εικαστική επιμέλεια έχει αναλάβει η Εύα Νάθενα. Θα παρουσιάζονται μουσικοθεατρικές παραστάσεις που ο κόσμος θα είναι σε απόσταση αναπνοής απ’ τους ηθοποιούς, ενώ σκοπός είναι να είναι δυσδιάκριτη η απόσταση μεταξύ κοινού και σκηνής. Σε αυτό το νέο χώρο θα δούμε αρχικά το «Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο», το οποίο μόλις τελείωσε τις παραστάσεις του στο προαύλιο του Badminton, στη συνέχεια ένα καινούριο έργο από το Μίνω Θεοχάρη με τίτλο «(Δε) Σε θέλω», μια ρομαντική pop κομεντί όπως χαρακτήρισε και το «Γάμοι, κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω». Χριστίνα Αλεξανιάν, Μίνως Θεοχάρης και Άννα Κουρή, μίλησαν για τις δουλειές τους και ευχήθηκαν τα καλύτερα για το νέο χώρο που θα τους φιλοξενήσει.

badminton_event_2013_09_37_xristina_aleksianan

badminton_event_2013_09_39_minws_theoxaris

badminton_event_2013_09_41_anna_kouri

Τα καλύτερα ευχόμαστε και εμείς, για μία σημαντική μουσικοθεατρική σαιζόν…!

————-

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το event


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here