01/04/2014
www.musiccorner.gr

AuXdience
(σε… meeting με την Τάνια Σκραπαλιώρη)

Οι AuXdience (Όντιενς) είναι το μουσικό σχήμα/project του Δημήτρη Χριστόπουλου (a.k.a Avius) και της Δάφνης Ρεμούνδου (a.k.a Mrs Bluebird) που γεννήθηκε σε μια αποθήκη του ανατολικού Λονδίνου, το χειμώνα του 2012. Με επιρροές που αντλούν από Etta James και Tom Waits, μέχρι Portishead και Παύλο Σιδηρόπουλο, ένα πολύ ενδιαφέρον τραγούδι ήδη να «ακούγεται» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελούν την πρόταση της διευθύντριας προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού Εν Λευκώ, Κατερίνας Καφεντζή (a.k.a KaFka), για το τρέχον διαγωνιστικό μέρος του Jumping Fish.

Τους συναντήσαμε και μας μίλησαν για τη μουσική που γουστάρουν και για το μέλλον της εναλλακτικής σκηνής στην Ελλάδα.

auxdience_meeting_point_01_04_2014_001

Music Corner: AuXdience. Ήχος και δέος λοιπόν;
AuXdience : Ήχος. Ακριβώς.

Music Corner: Πώς βρεθήκατε μαζί εσείς οι δύο; Κάρμα, τύχη, έτυχε; πέτυχε; τίποτα από τα παραπάνω;
Avius: Η πρώτη μας συνάντηση ήταν τυχαία σε μια συναυλία στο Κάμντεν του Λονδίνου. Και ναι θα μπορούσαμε να πούμε πως πέτυχε πραγματικά καθώς αμέσως αρχίσαμε να συζητάμε για μουσική, αλκοόλ και την ιδέα ενός τζάμ. Αρχίσαμε αμέσως να παίζουμε και τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους αφού πλέον είχαμε αποφασίσει να δημιουργούμε καθημερινά.
MrsBluebird: Ευλογία. Η τύχη πολλές φορές είναι άστοχη και ψεύτρα, σε αφήνει να βολεύεσαι. Μέσα από 2 παράλληλες απογοητεύσεις, βρεθήκαμε να πατάμε βιαστικά στο ίδιο έδαφος.

Music Corner: Περιγράψτε τη μουσική σας με δυο λόγια (δύο για τον καθένα, σύνολο τέσσερα…όχι παραπάνω!)
AuXdience : Fused and Real

Music Corner: “Not Waiting for You”, το πρώτο σας κομμάτι και ίσως το πιο ιδιαίτερο. Διηγηθείτε μας τη νύχτα της σύλληψής του.
Avius: Λίγες ημέρες αφότου συναντηθήκαμε παίξαμε για πρώτη φορά μαζί και η χημεία ήταν διαπεραστική. Μέσα σε λίγο χρόνο είχαμε κιόλας ηχογραφήσει το πρώτο μας κομμάτι και οι γείτονες και συγκάτοικοι του σπιτιού χειροκροτούσαν και ζητούσαν και άλλο!
Mrs Bluebird: Το άκουσα, χάθηκα στις σκέψεις μου και τραγούδησα αυτά που ίσως ο Δημήτρης ήθελε να πει με την κιθάρα του..

auxdience_meeting_point_mrsbluebird_01_04_2014_003

Music Corner: Τι έπαιζε το πικάπ των γονιών στο σπίτι όταν ήσασταν μικροί; Τι παίζει το iPod σας τώρα;
Avius: Οι γονείς μου άκουγαν και χόρευαν κυρίως ελληνική μουσική… Μεγάλοι “φαν” της Χάρις Αλεξίου, του Μητροπάνου, όπως και του Καζαντζίδη, Ζαμπέτα και πολλών άλλων. Οι νύχτες που θυμάμαι να απολαμβάνω τη μουσική ήταν κάτι ρεμπέτικες βραδιές με μπαγλαμάδες και μπουζούκια. Πάντα σηκωνόμουν και έριχνα μια στροφή και εγώ… (γέλια)
Έχω περάσει από πάρα πολλά είδη μουσικά. Τώρα ακούω αρκετή reggae, jazz , soul, trip-hop,  όπως επίσης και πολύ ηλεκτρονική μουσική,  με το deep house να είναι το κυριότερο στυλ. Αγαπημένοι είναι οι Groundation, Etta James, Manu Chao, Sublime, Dub Inc. και πολλοί άλλοι.
Mrs Bluebird: Το πικάπ στο σπίτι έπαιζε οld school Ella Fitzgerald, Armstrong, Κλασική, Nina Simone, Joe Cocker, Freddie King. To playlist τώρα έχει τα πάντα από πάντα από jungle, reggae, dancehall, trip-hop, πολλά blues, πολλά afrobeats, πολύ Hip Hop.

Music Corner: Πέντε καλλιτέχνες-μπάντες-υπάρξεις που πέρασαν απ’ αυτή  τη γη και που σας επηρέασαν με οποιοδήποτε τρόπο στη μουσική σας.
Avius: Bob Marley, Michael Jackson, Kurt Cobain, Manu Chao, Etta James.
Mrs Bluebird: Maria Callas, Ella Fitzgerald, Bjork,  Schubert,  Roald Dahl.

Music Corner: Νέες τεχνολογίες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μουσική: αναγκαίο κακό, μέλλον ή κίνδυνος;
Mrs Bluebird:  Αναγκαίο. Κακώς. Το digital κάνει θαύματα, αλλά και πλάθει μύθους, δημιουργεί ψέμματα και φωνές ή μουσικούς που δεν υπάρχουν και αυτό συχνά οδηγεί σε σημεία αστείρευτης μοναξιάς. Το κοινό δυστυχώς ξεχνάει τη μουσική και μεταξύ άλλων απορροφά αχρείαστες πληροφορίες.
Avius: Μέλλον. Είμαι υπέρ της προβολής  μέσω τον κοινωνικών δικτύων καθώς ο περισσότερος νέος κόσμος πλέον επιλέγει τη διαδικτυακή ενημέρωση που του προσφέρει πλήρη έλεγχο της ταυτότητας και της προέλευσης των γεγονότων και των ειδήσεων. Έτσι και με τη μουσική. Το κοινό πλέον ακούει, δοκιμάζει και στο τέλος επιλέγει αυτό που του αρέσει, χωρίς περιορισμούς.

auxdience_meeting_point_avius_01_04_2014_002

Music Corner: Επιλογή της Κατερίνας Καφεντζή (Kafka) για το jumping fish της Cosmote. Πώς είναι να παίρνεις τα εύσημα ενός τέτοιου opinion maker;
Mrs Bluebird: Πάντοτε υπάρχει αυτός ο ένας που θα πιστέψει στη δουλειά σου, όσο κι αν “τρως” απογοητεύσεις καθημερινά και αυτός ο κάποιος που θα σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις να γράφεις, να τραγουδάς, να συνθέτεις. Το ευχαριστώ μας προς την Κατερίνα Καφετζή συνοδεύεται από μεγάλη τιμή και περηφάνια. Και συνεχίζουμε!
Avius: Η Κατερίνα  είναι αυτή που πίστεψε αμέσως σε μας και αποφάσισε να μας δώσει την ευκαιρία συμμετοχής στο διαγωνισμό αυτό. Είναι μια τεράστια προσωπικότητα για τα ελληνικά μουσικά δρώμενα, με απίστευτη γνώση και σεβασμό για αυτό που κάνει, το οποίο και κάνει πραγματικά καλά. Με δυο λόγια: Μεγάλη μας τιμή! Οκ, είναι τρία!(γέλια).

Music Corner: Εναλλακτική μουσική σκηνή στην Ελλάδα. Μύθος ή πραγματικότητα; Ήρθε για να μείνει ή παροδική μόδα;
Avius: Πραγματικότητα που ήρθε για να μείνει και να εμπλουτιστεί. Οι νέοι σήμερα επιλέγουν το νέο και το διαφορετικό και αυτό φυσικά είναι και το ιδανικό αφού στη ζωή πρέπει να εξελίσσεσαι.
Mrs Bluebird: Εναλλακτική σκηνή υπάρχει. Το κοινό δεν είναι αρκετά δεκτικό, χωρίς αυτό να φέρει καμία δόση κριτικής η μελαγχολίας.

Music Corner: Η τελευταία ερώτηση είναι εν λευκώ. Πείτε μας ότι πραγματικά γουστάρετε να γραφτεί.
AuXdience : No one knows what’s next, but everybody does it.  (George Carlin, Comedian & Philosopher)

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση γραπτού υλικού , χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here