11/4/14
Γράφει η  Τάνια Σκραπαλιώρη
Φωτογράφηση: Μαρία Ντρούγια
www.musiccorner.gr

Η περασμένη Κυριακή, 6 Απριλίου ήταν σίγουρα μια καλή μέρα για τους οπαδούς της σκηνής του Μπρούκλιν και για το στενάκι της Αβραμιώτου, στο Μοναστηράκι!

dubtrio_2014_04_38

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την επιστροφή των Dub Trio στην Αθήνα, μετά την “ξεσηκωτική” εμφάνισή τους τον Οκτώβρη του 2010, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων της καριέρας τους και με στόχο να υπερασπίσουν τον τίτλο τους, ως ένα από τα δυναμικότερα live acts παγκοσμίως.

Έχοντας συνεργαστεί στενά σε ηχογραφήσεις αλλά και ζωντανές εμφανίσεις με μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνών όπως οι Mike Patton, με τον οποίο περιοδεύουν συχνά, Rage Against the Machine, Mos Def, Lady Gaga, TupacShakur, Matisyahu, Yoko Ono, Fugees, 50 Cent, οφείλουν μεγάλο μέρος της δυναμικής τους στην ικανότητά τους να παντρεύουν φαινομενικά αταίριαστα μουσικά είδη σε ένα αποτέλεσμα απίστευτης στιβαρότητας, που οφείλει να παίζεται δυνατά.

dubtrio_2014_04_33

Και παίχτηκε δυνατά, όταν ο drummer Joe Tomino, ο μπασίστας Stu Brooks και ο κιθαρίστας D.P. Holmes ανέβηκαν στη μικρή αλλά θαυματουργή σκηνή του Six D.O.G.S, εκεί λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής. Έκαναν ότι κουμπί, διακόπτη, πετάλι και χορδή είχαν στη διάθεσή τους να κελαηδάνε, παράγοντας ένα dub/rock/metal χαρμάνι που δεν είχε προηγούμενο και που μόνο σε νεοϋορκέζικα μυαλά και χέρια θα μπορούσε να έχει γεννηθεί.

Εύσημα πρέπει να αποδοθούν βέβαια και στους δικούς μας Bombing the Avenue που άνοιξαν τη συναυλία, τρία νεαρά αδέρφια από την Αθήνα που αποφάσισαν να κάνουν το heavy rock οικογενειακή υπόθεση και να μας το συστήσουν με τον ιδανικότερο τρόπο λίγο πριν την απασφάλιση της βόμβας του Μπρούκλιν επί σκηνής.

dubtrio_2014_04_3

Σίγουρα η μουσική των Dub Trio δεν είναι για όλους. Ακόμα πιο σίγουρα όμως είναι για τους τολμηρούς. Ήταν ένα τυπικό εκρηκτικό βράδυ του Six D.O.G.S, από εκείνα που μόνο αυτή η μικρή σκηνή της Αβραμιώτου μπορεί να προσφέρει…

Cheers…!

————————

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here