14/4/2014
Γράφει η Κατερίνα Γεωργίου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Την Τετάρτη 9 Απριλίου βρεθήκαμε στη γειτονιά του Ψυρρή, στο Fashion Workshop της Βίκυς Καγιά. Είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε δημιουργίες εκείνης και των μαθητών-τριών της αλλά αυτό που μάς «τράβηξε» εκεί ήταν οι Onirama και η παρουσίαση του καινούριου τους δίσκου με τίτλο «Μεθυσμένο τατουάζ».

onirama_event_2014_04_03

Ανεβήκαμε λοιπόν στην ταράτσα του, ομολογουμένως εντυπωσιακού, κτιρίου και περιμέναμε υπομονετικά να αρχίσει το show. Τριγύρω διάφοροι επώνυμοι και μη σε αναμονή του συγκροτήματος. Μεταξύ τους η Ελπίδα, η οποία συμμετέχει ενεργά στο νέο δίσκο, η Σίσσυ Χρηστίδου, σύζυγος του τραγουδιστή Θοδωρή Μαραντίνη, ο Μύρωνας Στρατής, η Έλλη Κοκκίνου, η Τζένη Θεωνά, η Ανδριάνα Μπάμπαλη με τον Άκη Κατσουπάκη, ο συνθέτης και μαέστρος Νάσος Σωπύλης, η Fide Koksal και πολλοί άλλοι.

onirama_event_2014_04_47_kagia_elpida_matsa_papadopoulou

Ήρθε η ώρα να ανεβούν οι Onirama στη σκηνή που στήθηκε για εκείνο το βράδυ και πριν αρχίσει το πρόγραμμα ο Θοδωρής Μαραντίνης πήρε λίγο χρόνο για να ευχαριστήσει την εταιρεία ΕΜΙ μέσω της οποίας κυκλοφόρησε το CD, τους συμμετέχοντες, όπως το Σταμάτη Κραουνάκη που «ράπαρε», την Ηρώ για την πολύ γλυκιά και διακριτική της συμμετοχή και φυσικά την Ελπίδα που έδωσε την πανέμορφη φωνή της σε ένα τραγούδι που φτιάχτηκε 10 μέρες πριν κλείσει το άλμπουμ, με αφορμή μια σειρά. Την ευγνωμοσύνη του, επίσης, δεν έκρυψε στην «Progressive», την εταιρεία «Βίκος» που στήριξε και οικονομικά την προσπάθεια αυτή, τον παραγωγό τους που βρίσκεται στην Αγγλία, τη Βίκυ Καγιά για το χώρο και τη φιλοξενία καθώς και τη Χριστίνα Κοντοβά για τα βραχιολάκια που έφτιαξε με το όνομα του δίσκου για όλους τους παρευρισκόμενους.

onirama_event_2014_04_26

Αφού λοιπόν τελείωσε ο πρόλογος και οι ευχαριστίες απολαύσαμε τη φωνή του Θοδωρή στα νέα τους κομμάτια «Κανονικός», στο οποίο συμμετέχει ο Σταμάτης Κραουνάκης, «Πέφτω από ψηλά», «Ε, και;», «Μεθυσμένο τατουάζ», «Ραντεβού στη μία», «Μετάξι» και το «Μια βόλτα». Στο τελευταίο, μάλιστα, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε στη σκηνή και την Ελπίδα. Ακολούθησαν τα «Φτωχοί», «Ο χορός», «World party» και άλλα που ανέβασαν τη διάθεση μας τόσο ψηλά όσο και η ταράτσα στην οποία βρισκόμασταν!

onirama_event_2014_04_41_elpida

Παράλληλα παρακολουθούσαμε σε γιγαντοοθόνη ένα ιδιαίτερο γύρισμα, ένα πρωτότυπο βίντεοκλιπ, διάρκειας όσο και το άλμπουμ, περίπου δηλαδή μία ώρα. Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου γυρίσματος ο Θοδωρής Μαραντίνης έκανε βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας, με κάμερα στο κεφάλι και στο στήθος, ακούγοντας τα κομμάτια του νέου δίσκου και κατάφερε να μας εντυπωσιάσει!

onirama_event_2014_04_34

Για όσους αναρωτιούνται σχετικά με τον τίτλο του CD η απορία τους θα λυθεί πάραυτα. Ο δίσκος λέγεται «Μεθυσμένο τατουάζ» γιατί το τατουάζ είναι κάτι που, αν και πονάει, το έχεις επιλέξει και κρατάει για πάντα. «Μεθυσμένο» γιατί είναι λίγο πιο αυθόρμητο, πιο ελεύθερο, πιο γελαστό όπως όταν καμμιά φορά πίνεις ένα ποτηράκι παραπάνω και κάπως έτσι είναι και αυτός ο δίσκος. Όταν κάποιος τον αγοράσει θα δει ότι έχει τη λογική βινυλίου, χωρίζεται σε δύο πλευρές, η πρώτη περιέχει τα ηλεκτρικά τραγούδια και η δεύτερη τα ακουστικά, καινούριο άκουσμα για εμάς από τους Onirama. Στο δεύτερο μέρος μπορεί κανείς να απολαύσει την Άννα Παναγιωτοπούλου που συμμετέχει διαβάζοντας ένα κειμενάκι πολύ σημαντικό για τη ροή του δίσκου και που ακούει στο όνομα «Η μία».

onirama_event_2014_04_44

Για όσους λοιπόν δεν είχαν/έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τους Onirama στο ανακαινισμένο «Cabaret» του Κολωνακίου, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν αποκτώντας το καινούριο τους CD που περιμένει σε κάποιο ράφι καταστήματος…

 Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here