14/4/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Και αφού πλέον μπήκαμε και επίσημα στην Μεγάλη Βδομάδα, οφείλουμε να είμαστε σε ένα πνεύμα κατάνυξης…Εσείς! Γιατί εγώ λιγάκι θα αποκλίνω από αυτό, θα πάω ένα βήμα πιο κει, και θα σας παρουσιάσω τα 4 επόμενα τραγούδια του Β΄ ημιτελικού, με σειρά εμφάνισης 4-8…Ξεκινάμε!

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 5-8

Πολωνία: Donatan & Cleo –“My Slowianie – We are Slavic”

Μπορεί να απουσίαζε 2 ολόκληρα χρόνια από το διαγωνισμό, η Πολωνία όμως επιστρέφει δυναμικότατα και με ένα τραγούδι το όποιο έχει συζητηθεί πολύ. Το “We are Slavic” που θα ερμηνευτεί στα πολωνικά και στα αγγλικά, είναι ένα κομμάτι που τα έχει όλα, R’n’B ρυθμός με παραδοσιακά στοιχεία μέσα, την Cleo που είναι και σέξι και εντυπωσιακή και ένα video clip, που δεν συνάδει καθόλου με το πνεύμα κατάνυξης που λέγαμε παραπάνω. Δε με πιστεύετε? Δείτε και μόνοι σας…Επιτρέψτε μου μόνο να πω αυτό… Πολύ πιασάρικο κομμάτι! Θα ξεσηκώσει… Θα πάει τελικό; Άνετα!

 donatan_cleo_2014_04_001

“Είμαστε Σλάβες… ξέρουμε πως να χρησιμοποιούμε τη γοητεία μας
Τώρα, κούνα αυτό που σου έδωσε η μαμά… Χτύπα τα χέρια σου με τη μουσική
Αυτή είναι η φύση μας… Αυτό είναι το κάλεσμά μας.
Αυτό είναι το καυτό σλάβικο αίμα μας.”

Αυστρία: Conchita Wurst – “Rise like a phoenix”

Ο Tom Neuwirth ή η Conchita Wurst, είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της φετινής Eurovision. Μούσι, μακρύ μαλλί, βάψιμο και έβαλε φωτιά με την εμφάνιση του.. της… whatever! Όμορφη δυνατή μπαλάντα, που θα μπορούσε να είναι και soundtrack ταινίας, με αρκετά καλή φωνή και οι μετοχές της Conchita Wurst ανεβαίνουν, υστέρα από τις ομοφοβικές και κάπως άκομψες δηλώσεις του Αρμένιου καλλιτέχνη που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Αν κριθεί με βάση την εμφάνιση της, είναι κάπως αμφίβολη η παρουσία της στον τελικό. Αν κριθεί με βάση το τραγούδι και την φωνή της, αδιαμφισβήτητα θα την δούμε να πλασάρεται καλά στον τελικό του Σαββάτου.

  conchita_wurst_2014_04_001

Θα αναγεννηθώ σαν τον Φοίνικα, απ΄τις στάχτες
Αναζητώντας τιμωρία, και όχι εκδίκηση,
σε προειδοποίησα, μόλις μεταμορφωθώ
μόλις ξαναγεννηθώ…
Ξέρω ότι θα αναγεννηθώ σαν τον Φοίνικα
αλλά εσύ είναι η φλόγα μου.”

Λιθουανία: Vilija Mataciunaite –“Attention”

Η μία εκ των τριών εκπροσώπων της Βαλτικής, η Λιθουανία, κατεβαίνει με ένα κάπως ιδιόρρυθμο ποπ κομμάτι. Είναι από τα τραγούδια που είτε σαρέσει, είτε δε σαρέσει καθόλου, ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει. Η Vilija Mataciunaite που είναι και η στιχουργός και η κατά το ήμισυ συνθέτρια, σίγουρα είναι ένα συν στο κομμάτι…Τα άλλα κάπου έχουν κρυφτεί και δε τα βλέπω! Δύσκολα περνάει τελικό σύμφωνα με τα στοιχήματα, και θα τείνω να συμφωνήσω μαζί τους!

 mataciunaite_2014_04_001

“Προσοχή, λίγη φροντίδα,
Και θα μπορείς να έχεις αγάπη, αγάπη, αγάπη, λίγη αγάπη
Προσοχή, λίγη φροντίδα,
Και θα μπορείς να έχεις πολλή αγάπη…”

Φινλανδία: Softengine –“Something better”

Η ροκ νικήτρια του 2006, γιατί από τότε άλλη χαρά δεν έχει δει, η Φινλανδία κατεβάζει το νεανικό συγκρότημα Softengine με ένα ροκ-ποπ κομμάτι το οποίο δεν είναι τόσο αδιάφορο. Στο σύνηθες ύφος της χώρας, και σαφέστατα πάνω από άλλα μέτρια κομμάτια, το τραγούδι αποκτά σιγά σιγά αρκετούς θαυμαστές. Νιώθω απλά ότι μετά από τα δύο πρώτα λεπτά, γίνεται λίγο βαρετό, θες να πατήσεις το pause και να ακούσεις το επόμενο. Δικαίως πάντως λένε, ότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Softengine_2014_04_001

“Μιλώντας δυνατά για το μέλλον που είναι στα χέρια μας
Ανταλλάσσοντας όνειρα και πώς θα διαρκέσουν, όχι όχι
χωρίς ακόμα να ξέρουν τίποτα…

Αλλά βρήκαμε κάτι καλύτερο, καθαρή απάντηση ωστόσο
γι’αυτό θα υποκύψω!…Βρήκαμε κάτι καλύτερο!”

Και κάπου εδώ τελείωσε το δεύτερο μέρος και αύριο έρχεται το τρίτο, με τις επόμενες 4 χώρες του Β΄ ημιτελικού. Μείνετε μαζί μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here