16/4/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Και να που φτάσαμε αισίως στο 4ο και τελευταίο μέρος του Β΄ ημιτελικού και κυριολεκτικά πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία του διαγωνισμού, αφού απομένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι να μάθουμε ποιος θα είναι ο νικητής του 59ου διαγωνισμού της Eurovision. Ας δούμε τις 3 τελευταίες συμμετοχές…

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 13-15

Ελλάδα: Freaky Fortune ft Risky Kidd – “Rise up”

Εδώ δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλές συστάσεις και σχόλια. Η Ελλάδα με διαφορετικό στυλ από κάθε άλλη χρονιά, θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Οι Freaky Fortune, δηλαδή ο Νίκος Ραπτάκης και ο Θεόφιλος Πουζμπούρης, και ο Risky Kidd, με ένα καθαρά ποπ κομμάτι, ξεσηκωτικό, που σίγουρα θα ανάψει τα αίματα στο B & W Harleene, θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ελπίζουμε να δούμε και κάτι ακόμη επί σκηνής, ίσως ένα χορευτικό, ή back vocals, έτσι ώστε να «γεμίσει» περισσότερο η σκηνική τους παρουσία. Και μη βλέπετε ότι εμφανιζόμαστε στη 13η θέση… Μας πάει πολύ! Καλή μας επιτυχία!

eurovision_gr_final_show_2014_03_80_freaky_fortune_riskykidd

«Έλα κι ανέβα, ανέβα μέχρι τον ουρανό
Έλα κι ανέβα, ξεσηκώσου, σήκω και χάσε το μυαλό σου
Χαλάρωσε τα πόδια σου και πέτα..
Σήκω από το έδαφος απόψε..»

Σλοβενία: Tinkara Covac – “Round and round”

H 36χρονη Tinkara Covac, ελπίζω να μην παρεξηγηθεί που λέμε την ηλικία της, είναι η 20η εκπρόσωπος της Σλοβενίας που συμμετέχει από το 1993 στην Eurovision, ύστερα από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Επαγγελματίας φλαουτίστα η Tinkara, άρα εννοείται ότι στο περισσότερο μέρος του κομματιού δεσπόζει το φλάουτο. Ένα καλοδουλεμένο κομμάτι, πολύ ευχάριστο στο άκουσμα του, και οι πόρτες της πρόκρισης να είναι διάπλατα ανοιχτές για τη Σλοβενία. Η καλύτερη θέση που είχε ποτέ η χώρα σε τελικό είναι 7η. Δύσκολο να την ξεπεράσει φέτος… Από του χρόνου βλέπουμε.

 eurovision_slovenia_tinkara_kovac

«Δεν ξέρεις… Είναι αγάπη, είναι μίσος;
Τι αλλάζουμε;
Δεν ξέρεις, δεν ξέρεις αλλά
Μπορείς να το νιώσεις μέσα σου;
Να νιώσεις τα τριαντάφυλλα
Να νιώσεις την περηφάνια…Γύρω γύρω πηγαίνουμε,
Γύρω γύρω…»

Ρουμανία: Paula Seling & Ovi – “Miracle”

Ναι, ναι, μην απορείτε τους έχετε ξαναδεί και το 2010, όπου και κατέλαβαν την 3η θέση. Δεν είναι άλλοι από τους πολύ ταλαντούχους Paula Seling και Ovi που φέτος μας έρχονται με το ποπ κομμάτι “Miracle”. Αξιοπρεπές, όμορφο αλλά όχι ίδιας δυναμικής με του 2010 σε καμία περίπτωση. Μεγάλο συν, πέραν της εκπληκτικής φωνής της Paula, είναι η σκηνική παρουσία με εξαιρετικά εφέ επί σκηνής, προκείμενου να δικαιολογήσουν και τον τίτλο του τραγουδιού. Μεγάλο φαβορί του ημιτελικού, μαζί με εμάς.

 eurovision_romania_paula_seling_ovi

«Αν ήξερες μόνο όλα όσα θα μπορούσα να σου πω
Θα μπορούσαμε να χορεύουμε με τ’ αστέρια τη νύχτα…
Είναι τόσο μαγικό, τόσο όμορφο…
Είναι ένα θαύμα, το βλέπω τώρα…»

———————-

Και κάπου εδώ τελειώνει η παρουσίαση των ημιτελικών που θα γίνουν στις 6 και 8 Μαΐου. Ακούσατε, κρίνατε και τώρα ήρθε η ώρα να διαλέξετε το δικό σας αγαπημένο τραγούδι για φέτος. Εμείς θα επανέλθουμε αύριο με τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν απ’ ευθείας στον τελικό και σύντομα με τις πρόβες των χωρών που θα ξεκινήσουν στις 28 Απριλίου… Αλλά πιο πριν θα κάνουμε μια αναδρομή… Σε τι; Θα το δείτε πολύ σύντομα! Μείνετε μαζί μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here