17/4/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει η Κυριακή Μπαμπάνη

Η σημερινή μας παρουσίαση αφορά τις χώρες οι οποίες εμφανίζονται απευθείας στο τελικό και οι οποίες είναι οι περίφημες Big5 και η χώρα που νίκησε το περσινό διαγωνισμό!

Δανία: Basim – “Cliché lovesong”

Ξεκινάμε αμέσως από τη διοργανώτρια χώρα, τη Δανία, που εμφανίζεται στην 23η θέση του τελικού και η οποία φέτος μάλλον δεn θέλει να ξανακερδίσει τοn διαγωνισμό αλλά μόνο μια καλή θέση, με ένα «κλισέ – χαρωπό» τραγούδι αγάπης ερμηνευμένο από 21χρονο Basim που είναι Μαροκινής καταγωγής. Το τραγούδι που είναι πλούσιο στιχουργικά σε «σκου-μπι-ντου-μπι-νταπ-νταπ-ντι-μπι-νταϊ» είναι γραμμένο από τους Lasse Lindorff, Kim Nowak-Zorde, Daniel Fält αλλά και τον ίδιο τον Basim. Ελπίδες για δεκάδα;Καθόλου απίθανο μιας και είναι η διοργανώτρια χώρα.

eurovision_denmark_basim

Scoo-be-doo-be-dap-dap-de-be-di
Scoo-be-doo-be-dap-dap-de-be-di
Σαγαπάω
Ένα
ακόμα κλισέ μωρό μου

Scoo-be-doo-be-dap-dap-de-be-di
Μωρό μου, θα κάνω ό,τι σου αρέσει
Σ’αγαπάω
Ένα ακόμα κλισέ, μωρό μου”

Γαλλία: Twin Twin – “Moustache”

Οι Γάλλοι που έχουν να δουν δεκάδα από το 2009 και την Patricia Kaas και έχοντας μάλλον απελπιστεί, βλέποντας πως κάθε είδος μουσικής και όνομα που έχουν στείλει από το τότε «πατώνει», είπαν φέτος να μας κάνουν πλάκα στέλνοντας το τρίο Twin Twin που θα μας τραγουδήσει για το «μουστάκι» (!) Ναι, ναι, καλά βλέπετε! Το ποπ αυτό άσμα είναι σε στίχους και μουσική των Pierre Beyres, Kim N’Guyen Lorent Idir, François Ardouvin. Οι ελπίδες τους για δεκάδα πιθανότατα εξανεμίζονται και φέτος… Εκτός κι αν καταφέρουν να κάνουν την έκπληξη, πράγμα αρκετά δύσκολο…

eurovision_france_twin_twin

Θέλω εκείνο, θέλω το άλλο
δεν είναι ποτέ αρκετά για μένα
είναι κάπως έτσι, είναι κάπως αλλιώς
πάντα υπάρχει κάτι που δεν έχω”

Γερμανία: Elaiza – “Is it right”

Βρε παιδιά, πού είναι η Μέρκελ; Γιατί βλέπω ένα συμπαθητικό γκρούπ κοριτσιών που ακούει στο όνομα Elaiza; Φέτος, λοιπόν, η Γερμανία αποφάσισε να στείλει μέσω εθνικού τελικού τις Elaiza, ένα γυναικείο γκρουπάκι με αρκετές μουσικές επιρροές από folk και alternative και το τραγούδι Is it right γραμμένο από τους Elżbieta Steinmetz, Frank Kretschmer, Adam Kesselhaut. Ένα αρκετά «ραδιοφωνικό» και αξιοπρεπές τραγούδι, το οποίο είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπει στη δεκάδα, ωστόσο δεν θα περάσει απαρατήρητο.

eurovision_germany_elaiza

Είναι σωστό ή είναι λάθος;
Δεν μπορώ να προχωρήσω, δεν μπορείς να προχωρήσεις
Αν πεις ναι ή ακόμα και όχι
δεν ξέρεις πώς και πού να πας”

Ηνωμένο Βασίλειο: Molly – “Children of the universe”

Καλώς το και το φαβορί! Το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το περσινό Βατερλό της Bonnie Tyler αποφάσισε να καλέσει τη νεαρή και ταλαντούχα Molly SmittenDownes, να γράψει και να ερμηνεύσει ένα τραγούδι ειδικά για τη Eurovision. Έτσι λοιπόν κι έκανε η 27χρονη Molly, γράφοντας ένα τραγούδι με αρκετά ισχυρό μήνυμα μιας επαναλαμβάνεται συχνά στο τραγούδι η φράση «η εξουσία στο λαό»(power to the people), θυμίζοντας μας ότι είμαστε όλοι «παιδιά του σύμπαντος». Φέτος το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να ‘χει στο τσεπάκι του τη δεκάδα σύμφωνα με τους booker και τους φαν, ενώ είναι πιθανό να φλερτάρει ακόμα και με τη νίκη του διαγωνισμού.

eurovision_united_kingdom_molly

Είμαστε παιδιά του σύμπαντος
Δεν το ξέρεις
Χορεύοντας στην άκρη του χρόνου

Τα παιδιά του σύμπαντος
Ναι, τα παιδιά του σύμπαντος”

Ισπανία: Ruth Lorenzo – “Dancing in the rain”

Η Ισπανία φέτος με τη Ruth Lorenzo, όπως και το 2012 με την Pastora Soler, θέλει να μας αποδείξει ότι διαθέτει πολύ σπουδαίες γυναικείες φωνές. Η 31χρονη Ruth που έγινε ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της στο βρετανικό X-factor όπου κατέκτησε την πέμπτη θέση, επιλέχθηκε φέτος μέσω εθνικού τελικού για να εκπροσωπήσει την Ισπανία τραγουδώντας μας την μπαλάντα «Dancing in the rain», γραμμένη από τους βρετανούς Jim Irvin, Julian Emery αλλά κι από την ίδια τη Ruth. Πολύ πιθανό να είναι στη δεκάδα φέτος η Ισπανία, μιας και αποκλείεται να περάσει απαρατήρητη η τεραστίων δυνατοτήτων φωνή της Ruth.

eurovision_spain_ruth_lorenzo

Εμείς χορεύουμε στη βροχή
Χορεύουμε στη βροχή
Συνέχισε σαν να μην τελειώνει ποτέ
Συνέχισε μέχρι το φως της ημέρας
Συνέχισε να χορεύεις στη βροχή
Η βροχή, η βροχή
Άστην να πέσει, άσε τη βροχή να πέσει”

Ιταλία : Emma Marrone – “La mia città”

Η τελευταία χώρα που θα σας παρουσιάσουμε είναι η Ιταλία που φέτος στέλνει ένα από τα δυνατότερα «χαρτιά» της χώρας, την Emma Marrone. H Emma επιλέχτηκε απευθείας από τη RAI (κρατική τηλεόραση Ιταλίας) για να εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό με το ποπ-ροκ κομμάτι La mia città”, σε στίχους και μουσική της ίδιας, που σημαίνει “η πόλη μου”. Το τραγούδι θα ερμηνευτεί μόνο στα ιταλικά και είναι πάρα πολύ πιθανό να βρεθεί στη δεκάδα, μιας και η Ιταλία ανήκει στις «χαϊδεμένες» χώρες του διαγωνισμού.

eurovision_italy_emma_marrone

Και τρέχω τρέχω μπροστά και γυρίζω πίσω, ξεφεύγω, θέλω να πάρω το τρένο,
πιέζω δυνατά την αναπνοή σου και σκέφτομαι εμένα που δεν έχω φρένο,
πιέζω δυνατά, δεν σε φοβάμαι, τα θέλω όλα, θέλω εσένα…
Θέλω εσένα, θέλω εσένα, θέλω εσένα”

Κάπου εδώ τελείωσε η παρουσίαση των τραγουδιών της φετινής Eurovision. Μείνετε στη σελίδα μας για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα του διαγωνισμού αλλά και για τις πρόβες του μεγάλου σόου που ξεκινούν σε λίγες ημέρες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here