25/4/2014
www.musiccorner.gr

SUPERSHOOTERS
(σε …meeting με την Ανδρονίκη Τσατσαρώνη)

Χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν λάθος. Το είπε κάποτε ο Νίτσε για να το διαπιστώσουν κάποια χρόνια αργότερα τέσσερις αγνοί ροκάδες, γνωστοί κι ως Supershooters! Με τις επιρροές τους να εκτείνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της ροκ ιστορίας και τον ήχο τους να κινείται γύρω από τον χώρο του stoner rock, οι τέσσερις τους σμίγουν κάθε τόσο στο στούντιο για να παίζουν μουσική και συχνά πυκνά κυκλοφορούν σε μπαράκια της Αθήνας σκορπώντας ροκ νότες.

Την προσεχή Κυριακή στο Τώρα Κ44 παρουσιάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά «Black Realm» και μας υπόσχονται ένα πολύ δυναμικό live. Ο μπασίστας του συγκροτήματος Βασίλης Παπαβασιλείου μας συστήνει τους Supershooters…

supershooters_2014_04_01

MusicCorner: Αν σας ζητούσα να αυτοπροσδιοριστείτε τι θα μου λέγατε; Ποιοι είναι οι Supershooters;
Supershooters: Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2010 από τον Γιάννη Νασούφη, τον Δημήτρη Δερματά, τον Γιώργο Δημόπουλο κι εμένα. Από τότε έχουμε παίξει σχεδόν σε όλους τους χώρους που μπορεί κανείς να ακούσει live rock μουσική στην Αθήνα. Το 2011 είχαμε την πρώτη μας κυκλοφορία, το demo μας με τίτλο «Down by the road». Εν τω μεταξύ είχαμε και κάποιες αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας, τη θέση του Γιώργου πήραν κατά σειρά ο Δημήτρης Δεμίραλης, ο Ιάσονας Στεφάνου, ο Νίκος Γκαράντζιας και πρόσφατα καλωσορίσαμε στην μπάντα τον Φώτη Βαγενά. Η μουσική που παίζουμε είναι rock. Χωρίς κανέναν επιθετικό προσδιορισμό και χωρίς να εντασσόμαστε σε κάποιο από τα παρακλάδια του. Οι επιρροές μας έχουν μεγάλο εύρος, κάτι που φαίνεται καθαρά αν ακούσει κάποιος τα κομμάτια μας.

MusicCorner: Είστε μία ακόμη νέα μπάντα που έχει επιλέξει να πορευτεί με αγγλικό στίχο. Γιατί αυτό;
Supershooters: Ο λόγος που έχουμε διαλέξει τον αγγλικό στίχο κι όχι τον ελληνικό είναι καθαρά μουσικός. Το ηχόχρωμα η προφορά και οι τονισμοί της αγγλικής γλώσσας ταιριάζουν καλύτερα στις κλίμακες της rock μουσικής, οι οποίες είναι κατά βάση πεντατονικές, κι έτσι το μουσικό αποτέλεσμα είναι πιο “ταιριαστό”.

MusicCorner: Πώς έσμιξαν τα μέλη της μπάντας; Τι σας ενώνει και τι σας χωρίζει;
SupershootersΜε τον Γιάννη και τον Δημήτρη βρεθήκαμε στην σχολή που φοιτούσαμε και αφού τελειώσαμε με τις υποχρεώσεις της μαμάς πατρίδας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την μπάντα. Αυτό μου μας ενώνει κι αυτό που μας χωρίζει είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα, οι μουσικές μας προτιμήσεις. Ναι μεν έχουν μια κοινή βάση αλλά από κεί και πέρα κάθε ένας έχει τις δικές του προσωπικές προτιμήσεις σε συγκεκριμένα είδη της rock. Αυτό, βέβαια, όταν έρθει η ώρα να φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι μουσική βγαίνει τελικά σε καλό,  ο καθένας αφήνει στο τραπέζι τις επιρροές του και το αποτέλεσμα δεν είναι σε καμία περίπτωση μονοδιάστατο. Θεωρώ πως είναι σίγουρα ενδιαφέρον για τον εκάστοτε ακροατή.

MusicCorner: Ποια θεωρείς πως είναι πραγματικά η δύναμη της μουσικής; Υπάρχει ζωή χωρίς μουσική;
SupershootersΟ Νίτσε είχε πει ότι η ζωή χωρίς τη μουσική θα ήταν ένα λάθος. Όσο περνάει ο καιρός το διαπιστώνω έντονα κι εγώ. Η ενασχόληση με τη μουσική, και με την Τέχνη γενικότερα, είναι μια δημιουργική διαδικασία πολύ γενναιόδωρη, σου προσφέρει πράγματα που σε βελτιώνουν ως άνθρωπο. Επιπλέον, σου χαρίζει μια απίστευτη ηθική ικανοποίηση όταν παρουσιάζεις στο κοινό κάτι που έχεις ο ίδιος φτιάξει με τα χέρια σου.

MusicCorner: Πώς φτάσατε στην ολοκλήρωση της πρώτης δισκογραφημένης δουλειάς;
Supershooters: Ήδη από το 2010 δουλεύαμε πάνω σε δικό μας υλικό, το οποίο αφού πέρασε πολλές αλλαγές και βελτιώσεις έφτασε να αποτελεί το υλικό του πρώτου μας δίσκου με τίτλο «Black Realm». Τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν από τον Δημήτρη Αποστόλου στο studio Hangar και η μίξη και το mastering έγιναν από τον Νίκο Μυλωνά στο studio In The Core Media. Το «Black Realm» κυκλοφόρησε στο τέλος της περασμένης χρονιάς από την FM Records.

MusicCorner: Πού μπορούμε να σας βρούμε και να ακούσουμε τη δουλειά σας;
SupershootersΌλα μας τα κομμάτια υπάρχουν στο επίσημο κανάλι της μπάντας στο YouTube – SupershootersChannel. Πληροφορίες για την μπάντα καθώς και για επερχόμενα live υπάρχουν στη σελίδα μας στο Facebook (Supershooters).

supershooters_2014_04_02

MusicCorner: Υπάρχουν μακροπρόθεσμοι στόχοι για το συγκρότημά σας; Πού είναι στραμμένο το βλέμμα σας όταν δημιουργείτε;
Supershooters: Άμεσοι στόχοι για την μπάντα είναι να ετοιμάσουμε και να παίξουμε πολλά live, ώστε να μας ακούσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος. Επίσης, έχουμε ξεκινήσει τη δημιουργία νέων κομματιών τα οποία θα ενταχθούν, αν όλα πάνε καλά, στο δεύτερο δίσκο μας. Όταν μπαίνει κανείς σε μια διαδικασία δημιουργίας  αυτό που επιδιώκει κυρίως είναι να είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και να τον εκφράζει απόλυτα, σε όλα τα επίπεδα.

MusicCorner: Σε ποιες καθημερινές συνήθειες σας, αντικείμενα, ακόμη και βόλτες σας αναζητάτε την έμπνευση ή συναντάτε θέλοντας και μη τη δική σας μουσική;
SupershootersΤην αρχική έμπνευση δεν την αναζητάς, σε βρίσκει εκείνη. Δεν χρειάζεται να πας κάπου ή να κάνεις κάτι συγκεκριμένο, εκεί που κάνεις ζέσταμα με την κιθάρα ή εκεί που τζαμάρεις με την μπάντα μπορεί να βρείς μια μελωδία η οποία να είναι η βάση για κάποιο τραγούδι. Από κει και πέρα, προκειμένου να γίνει η μελωδία τραγούδι, επιστρατεύεις όλα αυτά που θες να πεις σαν καλλιτέχνης, οι επιρροές, οι εμπειρίες, τα ακούσματα και τα βιώματα που έχεις. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση κάποιος να δει κάτι πολύ συγκεκριμένο και με βάση αυτό να δημιουργήσει μουσική – θεμιτό αλλά δεν έχει συμβεί, ακόμη τουλάχιστον, σε μας.

MusicCorner: Την Κυριακή έχετε ένα ιδιαίτερο live στο Τώρα Κ44. Τι θα ακούσουμε, τί σηματοδοτεί αυτή σας η εμφάνιση;
Supershooters: Την Κυριακή 27 Απριλίου στο Τώρα Κ44 θα παρουσιάσουμε τα κομμάτια του Black Realm καθώς και 2 νέα κομμάτια μας. Το συγκεκριμένο live σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου για την μπάντα και την έναρξη ενός νέου. Έχοντας ολοκληρώσει και κυκλοφορήσει τον πρώτο μας δίσκο, κατά κάποιο τρόπο ενηλικιωνόμαστε σαν συγκρότημα, νιώθουμε πιο άνετοι, πιο ώριμοι επί σκηνής. Να έρθετε, θα σας περιμένουμε!

supershooters_2014_04_03

———————–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here