Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Ο Manuel (Matthias Schoenaerts) είναι μπλεγμένος με εμπόριο ναρκωτικών. Όταν μια συμφωνία στραβώνει και ο καλύτερός του φίλος δολοφονείται μπροστά στα μάτια του, ο Manuel αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια από τον Driss (Reda Kateb), έναν αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών, με τον οποίον είχαν μεγαλώσει σαν αδέλφια, στην ίδια γειτονιά…

close_enemies_afisa_2018_10

Ο David Oelhoffen γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί την ταινία «Αδελφικοί Εχθροί» (“Frères ennemis” / “Close Enemies”). Δημιουργώντας σωστή ατμόσφαιρα με φόντο τα προάστια του Παρισιού, ο σκηνοθέτης επωφελείται τα μέγιστα από τις πολύ καλές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών του και «χτίζει» μια αστυνομική περιπέτεια με στοιχεία film noir, η οποία, αν και υπηρετεί με εντιμότητα το είδος, δεν καταφέρνει να κάνει τη διαφορά και να πρωτοτυπήσει.

close_enemies_2018_10

Οι κεντρικοί χαρακτήρες αναπτύσσονται αρκετά καλά, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την μεταξύ τους σχέση, στην οποία το σενάριο θα έπρεπε να εμβαθύνει περισσότερο. Τα συναισθήματα είναι εκεί, ωστόσο τα ηθικά διλήμματα των χαρακτήρων αντιμετωπίζονται μάλλον επιφανειακά. Οι σεναριακές ανατροπές ακολουθούν και αυτές την πεπατημένη, όμως οι fan του είδους, εφόσον διατηρήσουν προσγειωμένες τις προσδοκίες τους, θα περάσουν ένα έντιμων προθέσεων κινηματογραφικό δίωρο.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Spentzos Film, από την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here