Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Pablo Escobar (Javier Bardem) αναλαμβάνει επικεφαλής του καρτέλ του Medellín και, πολύ γρήγορα, αναδεικνύεται σε ουσιαστικό ηγεμόνα ολόκληρης της Κολομβίας. Σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη δράση του και να τον συλλάβει, ο αμερικανός πράκτορας Shepard (Peter Sarsgaard) της Δίωξης Ναρκωτικών, προσεγγίζει τη γνωστή δημοσιογράφο –και ερωμένη του Escobar–, Virginia Vallejo (Penélope Cruz)…

loving_pablo_afisa_2018_06

Ο Fernando León de Aranoa γράφει και σκηνοθετεί το «Αγαπώντας τον Πάμπλο» (“Loving Pablo”), έργο που βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Vallejo «Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ». Η ταινία αποτυπώνει με πιστότητα τόσο την εποχή και τις καταστάσεις στις οποίες αναφέρεται, όσο και τη σήψη που διαχρονικά επικρατεί στον πολιτικό κόσμο, όπου η εξουσία και η δύναμη αγοράζονται από όποιον προσφέρει τα περισσότερα.

loving_pablo_2018_06

Ίσως η ταινία να μην εμβαθύνει όσο θα έπρεπε, ωστόσο θεωρώ ότι παρακολουθείται με ενδιαφέρον, καθ’ όλη τη διάρκειά της, ενώ, πέραν του ότι δεν επιδιώκει να παρουσιάσει ένα ωραιοποιημένο πορτρέτο για τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών, το μεγαλύτερο ατού της δεν είναι άλλο από το πρωταγωνιστικό της δίδυμο. Bardem και Cruz είναι εξαιρετικοί στους ρόλους τους –ειδικά ο πρώτος ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα στη ζωώδη δύναμη, τη σκληρότητα και την, ενίοτε, «καρικατουρίστικη» απεικόνιση του Escobar, καταφέρνοντας να αναδείξει το χιούμορ αλλά και μία, απροσδόκητη, ανθρώπινη πλευρά του χαρακτήρα του.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Odeon, από την Πέμπτη, 21 Ιουνίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here