Γράφει η Κάλλια Βαβουλιώτη

Οι Brandy Souare, οι οποίοι δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2012 από τη Σοφία Νάσσιου, τον Δημήτρη Νάσσιο, τον Θανάση Γατή, τον Κώστα Χαλάτση και τον Άγγελο Τσιριγωτάκη, πρόσφατα κυκλοφόρησαν το νέο τους album από την 14 Music με τίτλο «Παγωτό Καϊμάκι» και μας άφησαν μια …γλυκιά γεύση στ’ αυτιά!

cd_brandy_souare_2017Αν παρατηρήσει κανείς, θα διαπιστώσει πως σε περιόδους κρίσης, είτε αυτή είναι ηθικοπλαστική, είτε κοινωνική, είτε πιο ρεαλιστικά και κατ’επέκταση οικονομική, το καταφύγιο που υπάρχει σχεδόν πάντα ακλόνητο είναι το παρελθόν.

Ο νέος δίσκος των Brandy Souare είναι ένα καταφύγιο για τους απανταχού νοσταλγικά ρομαντικούς, που μέσα στην ευρύτερη κρίση έχουν στρέψει το βλέμμα τους και στην κρίση-έλλειψη ρομαντισμού και αληθινής αγάπης και έρωτα. Δίσκος στον οποίο κάνουν έντονη την παρουσία τους ρετρό και vintage στοιχεία, swing και bossa nova ήχοι, που δένουν άρτια με τον εκλαϊκευμένα νοσταλγικό σε ένα παρελθόν, στίχο, ίσως ενός πιο ντροπαλού και αθώου/ειλικρινή έρωτα.

Οι Brandy Souare  μας μιλούν για την συναισθηματική φτώχεια και την φιλαργυρία στο κομμάτι «Ο φτωχός», μας παρασέρνουν σε μία γλυκιά εφηβεία με το «παγωτό καϊμάκι», μας μαγεύουν με την επανεκτέλεση του «Η σκλάβα» της Τζένης Βάνου, μας κάνουν να θέλουμε να “groovάρουμε” χορεύοντας με το «Πάμε πιο μακριά» και μας φτιάχνουν την διάθεση με την θετική τους ενέργεια.

Δίσκος που θα ήθελες να παίζει ως soundtrack κάποιο απόγευμα που περπατάς με τον/την αγαπημένο/η σου στην Πλάκα τρώγοντας το πρώτο σας εαρινό παγωτό, από μία πολλά υποσχόμενη μπάντα, η οποία μέσω των πειραματισμών της φαίνεται πως έχει να δώσει πολλά στο ιδιαίτερο είδος που τραγουδά.

[pull_quote_center]Ας μιλήσουν οι στίχοι…
Τα λεφτά λέει ο λαός
δεν σου φέρνουν ευτυχία
θα γυρίσει ο τροχός
κάτι ξέρει και ο φτωχός[/pull_quote_center]

Τα τραγούδια του CD:

01. Ο φτωχός
02. Παγωτό καϊμάκι
03. Η ποδηλάτισσα
04. Η σκλάβα
05. Πάμε πιο μακριά
06. Η συμβουλή
07. Μαζί σου αληθινά

Δισκογραφική: 14 Music
Παραγωγή: 4/2017

Συντελεστές:
Μουσική: Κώστας Χαλάτσης
Στίχοι: Σοφία Νάσσιου, Κώστας Χαλάτσης

————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here