Τίτλος:
Φόβος
cd_ntagaki_2014
Ερμηνευτής:
Γεωργία Νταγάκη
Συνθέτης:
Ορέστης Ντάντος, Αχιλλέας Περσίδης,
Γεωργία Νταγάκη, Ιωάννης Σκούταρης,
Αντώνης Μιτζέλος, Ανδριάνα Μπάμπαλη,
Ιωάννης Ηλιόπουλος, Mari Boine Persen, Ψαραντώνης, Σταύρος Σιόλας
Στιχουργός:
Οδυσσέας Ιωάννου, Ηλιάννα Λυκούδη,
Ορέστης Ντάντος, Ιωάννης Πλιαγός,
Σταύρος Σταύρου, Ιωάννης Ηλιόπουλος,
Ηλίας Βασιλαράς, Πόλυς Κυριακού
Εταιρεία:
Monopol Records
Κυκλοφορία:
Δεκέμβριος 2014
Forma:
CD


.

Γράφει ο Γιάννης Μαυρόπουλος

Σε ένα Σάββατο ανιαρό, θυμάμαι τον εαυτό μου να χαζεύω στην τηλεόραση και να κάνω ζάπινγκ μήπως πετύχω κάτι θεαματικό που να σκοτώσει λίγο την ώρα μου. Και ξαφνικά, μια φωνή τόσο δυνατή, τόσο ηλεκτρισμένη, με καθήλωσε… Μια ξανθιά με μία λύρα στο χέρι, με μια μπλούζα των Pixies και ένα τόσο δυνατό συναίσθημα να ξεχειλίζει. Η Γεωργία Νταγάκη είχε μόλις καταφέρει να συγκινήσει και να ξεσηκώσει ταυτόχρονα ένα ολόκληρο πλατό στην εκπομπή στην Υγειά μας και να κερδίσει ένα από τα πιο ζεστά χειροκροτήματα της ζωής της ερμηνεύοντας το “Δεν λέει η καρδιά να μάθει”, που αποτελεί ένα από τα τραγούδια του δίσκου Φόβος.

Κοιτάζοντας στο εξώφυλλο όμως δεν βλέπεις Φόβο. Αλλά όνειρα (ανεκπλήρωτα και μη). Βλέπεις ένα κορίτσι να χάνει το βλέμμα και τις σκέψεις της ταξιδεύοντας πίσω στη Κρήτη, στα όσα έζησε και όσα θα έρθουν, με μόνιμη συντροφιά της την λίρα, γκρεμίζοντας κάθε στερεότυπο ότι είναι καθαρά μουσικό όργανο για άνδρες. Η λαμπερή Γεωργία κοιτάζει ίσως και προς κάτι καλύτερο απ’ όσα έχει ζήσει, ενώ η τάση για διεθνή επιτυχία φαίνεται και από το όνομα του τίτλου που είναι γραμμένο και στα Αγγλικά με εξελληνισμένο τρόπο (Phobie- Georgia Ntagaki). Όπως συμβαίνει και με τα τραγούδια της…

ntagaki_2014_10_001

Ο δίσκος Φόβος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2014 και αποτελεί τον πρώτο προσωπικό της δίσκο, καθώς περιλαμβάνει αγαπημένες της διασκευές, νέα τραγούδια και ένα ορχηστρικό (Ήχος πέτρας). Οι ήχοι σε ταξιδεύουν στην αγαπημένη της Κρήτη, ενώ οι στίχοι μιλούν για την αγάπη, άλλοτε ανεκπλήρωτη, άλλοτε ως απλή ανάμνηση, πάντα όμως σαν κάτι που της λείπει. Για την Γεωργία, οι άνθρωποι είναι αμάξια (Αυτοκίνητα), δηλαδή περαστικοί και ζητά να ανοίξει τα φτερά της και να νιώσει ελεύθερη έστω και για λίγο (Μία φορά το χρόνο). Αλλά δεν θα συμβιβαστεί ποτέ όπως λέει: μία στα ψηλά, μία στα βάθη (Δεν λέει η καρδιά να μάθει), μια στο φως και μία στο μαύρο (Γυμνό μου Σώμα). Μοιράζεται μαζί μας κάθε της Φόβο, κάθε της συναίσθημα, με την μουσική να μας ταξιδεύει και τη λίρα να μην λείπει από κανένα τραγούδι.

Ακούγοντας τον δίσκο , νομίζω ότι έγινε αυτό που ήθελε από την αρχή η Γεωργία: ταξιδέψαμε στην Κρήτη, νιώσαμε ό,τι κρύβει μέσα της και αναλογιστήκαμε πράγματα για το πιο σπουδαίο και πιο δύσκολο δώρο που υπάρχει: την αγάπη. Μέσα από την δυναμική, γλυκιά και καθηλωτική της φωνή μαγεύτηκα και σίγουρα θα νιώσετε και εσείς το ίδιο, ακούγοντας ένα ένα τα τραγούδια. Θέλεις να τραγουδήσεις, να χορέψεις και εσύ, να γίνεις κομμάτι του τραγουδιού. Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά, που ανταμείβει τους κόπους όλων όσων δούλεψαν για το άλμπουμ αυτό, και προφανώς περιμένουμε με λαχτάρα τον επόμενο της δίσκο που θα κυκλοφορήσει σύντομα!

[pull_quote_center]Ας μιλήσουν οι στίχοι….
Μου λείπουν κάτι ανέμελα χρόνια
φωτογραφίες μέσα στα χιόνια
πουλόβερ εσύ
ζακέτα εγώ
Σ’ αγαπώ[/pull_quote_center]

Τα τραγούδια του CD:

01. ΑΝΑΚΩΧΗ
02. ΗΧΟΣ ΠΕΤΡΑΣ (Ορχηστρικό)
03. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
04. ΣΚΕΤΟΣ ΕΓΩ
05. ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ
06. Θ’ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΟΥΜΕ
07. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
08. ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΓΥΜΝΟ
09. ΔΕ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ
10. ΔΥΟ ΚΑΠΕΛΑ
11. ΜΠΟΡΕΙ
12. ΦΟΒΟΣ
13. ΠΕΤΡΟΠΕΡΔΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here