Γράφει ο Παναγιώτης Κρόμπας
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας

Τη γνωρίσαμε από τους Stavento και το «Μέσα σου», τη μάθαμε καλύτερα από τη συνεργασία της με το Χρήστο Δάντη και τη Παρασκευή που μας πέρασε την είδαμε να πρωταγωνιστεί ως… ‘’Σούπερ κορίτσι‘’στο Γυάλινο Upstage! Ο λόγος για την Αλεξάνδρα Κόνιακ, η οποία μας σύστησε τη πρώτη  της δισκογραφική δουλειά  “Σούπερ κορίτσι”  που κυκλοφορεί από την Polymusic.

koniak_live_2014_11_019

Η βραδιά  ξεκίνησε με λίγη αμηχανία, όπως εξομολογήθηκε και η ίδια η Αλεξάνδρα στο κοινό, καθώς τα πρώτα τραγούδια που θα έλεγε θα ήταν αυτά του νέου της δίσκου. Η νεαρή ερμηνεύτρια πριν από κάθε τραγούδι φρόντιζε να  ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές, όσους ήταν και δεν ήταν εκεί. Η αρχή έγινε με το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου της,  «Σούπερ Κορίτσι».  Σειρά είχαν τα «Χίλιες λέξεις», « Αχ να μπορούσα» αλλά και μια ενδιαφέρουσα διασκευή και ένωση των τραγουδιών  «Closer » των Kings Of Leon και «Μόνο για κείνη μη μου λες», του Μάνου Ξυδούς. Μια διασκευή την οποία εμπνεύστηκε η ίδια η Αλεξάνδρα…

Πριν το τελευταίο τραγούδι, με τίτλο «Αριθμός 109» και πριν μας αφήσει για ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα μας σύστησε τη μπάντα της. Φυσικά έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στον Χρίστο Σερενέ, ο οποίος είχε αναλάβει την επιμέλεια του δίσκου, τις ενορχηστρώσεις, ενώ βρισκόταν  και στα πλήκτρα και το πιάνο, «ο άνθρωπος κλειδί» όπως τον χαρακτήρισε η ίδια.

koniak_live_2014_11_030

Μετά το τέλος του διαλείμματος το άγχος και η αμηχανία είχαν εξαφανιστεί.  Η Αλεξάνδρα με περισσότερη κίνηση και πιο έντονη εκφραστικότητα ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια. Μάλιστα σε ένα πάντρεμα του « Feeling Good» με το « Mad about you» κατέβηκε από τη σκηνή για να έρθει πιο κοντά με το κοινό  και να «συστηθεί μαζί του», όπως είπε και εκείνη.  Στη συνέχεια ακούσαμε και άλλες ενδιαφέρουσες διασκευές όπως τις « Σε θέλω / Smells like teen spirit» και «Κουκλίτσα / You make me feel» , ενώ η διασκευή « Θ’ ανατέλλω / Which side are you one» κέρδισε σίγουρα τις εντυπώσεις.

Εκτός από τις διασκευές η νεαρή τραγουδίστρια ερμήνευσε με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο τόσο ελληνικά όσο και ξένα τραγούδια. Μερικά από αυτά ήταν τα «Chandelier», « This World», «Παραμιλητό» και «Δως μου να πιω». Πριν την ολοκλήρωση της μουσικής παράστασης η Αλεξάνδρα δε παρέλειψε να ευχαριστήσει ξανά  όσους την βοήθησαν να πραγματοποιήσει τη πρώτη της δισκογραφική δουλειά αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε εκεί για να την ακούσει.

koniak_live_2014_11_008

Όσοι γνωρίζατε την Αλεξάνδρα Κόνιακ μέσα από τις συνεργασίες που είχε κάνει στο παρελθόν, πρέπει να την αφήσετε να σας ξανασυστηθεί από πρωταγωνιστικό ρόλο πλέον . Ενώ όσοι δεν την έχετε ακούσει  δώστε της την ευκαιρία να σας κερδίσει με την ιδιαίτερη φωνή της, την έντονη εκφραστικότητα της και την άρτια κίνηση της πάνω στη σκηνή…

Η Αλεξάνδρα Κόνιακ είναι μια τραγουδίστρια που σίγουρα δεν θα σου περάσει απαρατήρητη. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τα τραγούδια του δίσκου της, που το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα και όλα έχουν κάτι να σου πουν.

koniak_live_2014_11_024

Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης συναντήσαμε την Αλεξάνδρα, η οποία αν και είχε τρακ  δέχτηκε να μας μιλήσει με χαμόγελο…

MusicCorner.gr: Σε έχουμε γνωρίσει με την επιτυχία «Μέσα σου» με τους Stavento αλλά και από την πολυετή συνεργασία σου με το Χρήστο Δάντη. Πλέον έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο. Τι σημαίνει αυτό για σένα;
Αλεξάνδρα Κόνιακ:
Σημαίνει άγχος, ευθύνες αλλά και μεγάλη χαρά γιατί αυτά τα βήματα για μένα είναι το καθένα μια κατάκτηση. Ξεκίνησα από πολύ μικρή με αργά και σταθερά βήματα, δοκιμάζοντας πράγματα. Πλέον μπορώ να πω ότι έχω κατασταλάξει μέσα μου στο τι μου ταιριάζει και πειραματίζομαι σε κάτι συγκεκριμένο.

MusicCorner.gr: Σούπερ κορίτσι, το τραγούδι που αποτελεί και το τίτλο της πρώτης σου δισκογραφικής δουλειάς. Θες να μας πεις δύο λόγια για αυτό το κομμάτι;
Αλεξάνδρα Κόνιακ: Το σούπερ κορίτσι είναι ένα τραγούδι με μουσική του Χρίστου Σερενέ, την οποία έγραψε πριν 8 χρόνια. Ανήκει δηλαδή στη κατηγορία τραγουδιών που περιμένεις τις κατάλληλες συνθήκες και τους κατάλληλους στίχους για να ολοκληρωθούν. Μια μουσική που άκουσε η Sunny Μπαλτζή, εμπνεύστηκε αυτή την όμορφη, εύθραυστη και ταυτόχρονα σουρεάλ ιστορία και μας χάρισε τους στίχους της.

MusicCorner.gr: Κάποια μελλοντικά σχέδια που μπορείς να μοιραστείς μαζί μας ;
Αλεξάνδρα Κόνιακ: Έχουμε διάσπαρτες εμφανίσεις με τη μπάντα εντός Αθηνών τον Δεκέμβριο. Πέρα από αυτό συμμετέχω και σε μία φαντασμαγορική παραγωγή το Circus explosiva της ομάδας Νefelopetra και εμφανιζόμαστε κάθε Σάββατο στο El Convento Del Arte. Επίσης μου έκανε την τιμή ο Δημήτρης Καρατζιάς, αυτός ο χαρισματικός σκηνοθέτης, να με επιλέξει για την παράσταση «Μικρές ιστορίες φόνων» σε κείμενο του Παναγιώτη Μπρατάκου, που θα ξεκινήσει από αρχές Δεκεμβρίου στο πολυχώρο Vault. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, μιας και είναι αμιγώς θεατρικό το κείμενο, και χαίρομαι πολύ που θα συμμετέχω!

koniak_live_2014_11_004

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here