Κυριακή ξημερώματα στις 7 Φλεβάρη, λίγες μέρες πριν από τον αιϕνίδιο και τραγικό θάνατο του ταλαντούχου συναδέλϕου Παντελή Παντελίδη, γυρίζαμε με το συγκρότημα μου από live που είχαμε δώσει στο Αλιβέρι. Στο 52 της εθνικής οδού, Αθηνών/Λαμίας με κατεύθυνση προς Αθήνα άκουσα μόνο ένα μπαμ, είχε σκάσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μου με μεγάλη ταχύτητα ένα άλλο αυτοκίνητο και μας έριξε στις προστατευτικές μπάρες. Ευτυχώς και οι πέντε εμπλεκόμενοι είχαμε Άγιο και είμαστε καλά, αλλά όπως θα δείτε από τις ϕωτογραϕίες είμαστε πολύ τυχεροί όλοι μας.


Αυτό λοιπόν που θα ήθελα να σας πω είναι τα εξής, μιας και τα θεωρώ πιο σημαντικά στην παρούσα, από το να μιλήσω για την δουλειά μου. Η συμβουλή μου είναι να ϕοράτε πάντα ζώνη ασϕαλείας, μιας και εγώ δεν ϕόραγα, να μην πίνετε όταν οδηγείτε και για τους συναδέλϕους να αποϕεύγουν να γυρίζουν στην έδρα τους το ίδιο βράδυ μετά από «μακρινά» live.

Ένας Έλληνας ϕίλος από την Νορβηγία «ποστάρει»:
Στην Νορβηγία το όριο αλκοόλ που μπορείς να πιεις και να οδηγήσεις είναι μηδέν. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να πιεις καθόλου είτε είσαι επαγγελματίας οδηγός είτε έχεις απλό ερασιτεχνικό δίπλωμα ΙΧ.

Οι Νορβηγοί που βγαίνουν έξω τις Παρασκευές και τα Σάββατα παίρνουν όλοι ταξί για να γυρίσουν πίσω. Επειδή έχουν αυτή την παιδεία και η ζήτηση των ταξί τέτοιες ώρες είναι τεράστια και η ταρίϕα ανάλογη, υπάρχει μια ολόκληρη “βιομηχανία” με ταξί από πίσω να το υποστηρίζει αυτό καθώς και κάποια νυχτερινά λεωϕορεία. Οι ουρές με τα ταξί είναι τεράστιες και τα λεϕτά που δίνουν οι Νορβηγοί κάθε Σάββατο στο ταξί για να τους παει σπίτι τους πολλά.

Ένας Νορβηγός ποτέ δεν θα κατέβει στο κέντρο Σάββατο βράδυ με το αμάξι του διότι είναι δεδομένο το ότι θα πιει και εδώ στις Σκανδιναβικές χώρες η πιο μικρή ποσότητα αλκοόλ θεωρείται το λιγότερο πλημμέλημα. Εάν σε περίπτωση πάλι κατέβει με το αμάξι θα την βγάλει με κόκα-κόλα! Ένας Σκανδιναβός σε μια κοινωνική περίσταση ποτέ δεν θα νιώσει ντροπή να μην πιει αλκοόλ όταν όλοι οι γύρω του πίνουν σε περίπτωση που μετά έχει να οδηγήσει.

Οι ποινές σε περίπτωση που βρεθεί αλκοόλ στο αίμα σου ακόμα ΚΑΙ 8 ώρες μετά την οδήγηση έχουν ως εξής:

0% έως 0,5%:
Ενάμιση μισθός, δυνατότητα παρακράτησης διπλώματος έως 1 χρόνο

0,5% έως 1,2%:
Ενάμιση μισθός, παρακράτηση διπλώματος το λιγότερο 1 χρόνο, πιθανή ϕυλάκιση υπο όρους

1,2% και άνω:
Ενάμιση μισθός, υποχρεωτική ϕυλάκιση το λιγότερο 21 μέρες και παρακράτηση διπλώματος από 2 έως 5 χρόνια.

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας…

Ο Δημήτρης Καρράς είναι τραγουδοποιός.

karras_dimitris_2016_02_001

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here