ΟΙ Χ.Κ. συμπληρώνουν φέτος 35 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου και 50 από τη δημιουργία του αρχικού πυρήνα τους με τους Ι. Παπαδάμου, Κ. Σιδέρη και Α. Μπακιρτζή.

Για δεύτερη φορά σε 35 χρόνια ζωντανών εμφανίσεων, θα παίξουν, όπως πληροφορήθηκαν, σε εξέδρα. Την πρώτη, στο Λουδία, πριν από πολλά πολλά χρόνια, τους έφαγαν τα κουνούπια! Είναι σίγουροι ότι στη Βουλιαγμένη θα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, αφού ο Λουδίας βρίσκεται, στην καρδιά της μακεδονικής γης, γεμάτη βάλτους παλαιότερα, εξ ου και τα «Μυστικά του βάλτου» της Π.Δέλτα.

xeimerinoi_kolumvites_2015_06_001

Επειδή, στην πολύ σφιχτή οικονομικά εποχή που διανύουμε, οι περισσότεροι από αυτούς που διοργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις ζητούν ολιγομελή μουσικά σχήματα, προφανώς για λόγους οικονομικούς (αυτό συνέβαινε και παλαιότερα), οι Χ.Κ. από καιρό δημιούργησαν παραρτήματα ή συνιστώσες (το προτιμούν αυτόν τον καιρό, γιατί είναι της μόδας ή του συρμού κατ’ άλλους) ή παραφυάδες ή παρακολουθήματα ή σκέλη, των Χειμερινών Κολυμβητών. Όμως, τη διέξοδο αυτή δεν την ενεργοποίησαν ακόμη, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Έτσι, σε πείσμα των καιρών, στη Βουλιαγμένη οι Χ.Κ. θα εμφανιστούν, από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, σε, σχεδόν, πλήρη απαρτία. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, τραγούδια από την 35χρονη παρουσία τους στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.

Γνωστοί για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν μία διαφορετική, sui generis μουσική βραδιά, που μένει αξέχαστη σε όσους την έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά. Διαφορετική, γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.

Οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ διανύουν την όγδοη πενταετία της δράσης τους ως μουσικό συγκρότημα, καθώς ξεκίνησαν το 1979.

Το συγκρότημα θα εμφανιστεί στη Βουλιαγμένη με την εξής σύνθεση:

Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή
Κώστας Βόμβολος: ακκορντεόν
Κώστας Σιδέρης: τζουράς, φωνή
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσσο, φωνή
Διονύσιος Ρούσσος: κιθάρα
Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι

Πέμπτη 2 Ιουλίου
Έναρξη: 22.30

Τιμές Εισιτηρίων: 10€, 15€, 20€, 25€

Κρατήσεις: 210 9213310

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here