Γράφει η Γωγώ Τσάκωνα
Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Και εκεί που λες ότι έχεις δει την καλύτερη συναυλία των Imam Baildi έρχεται το επόμενο live για να σου αλλάξει γνώμη! Έχω δει κι αν έχω δει συναυλίες των Imam, αλλά  κάθε φορά είναι σαν να ναι η πρώτη. Δεν ξέρω αν είναι η μουσική τους, η ενέργεια τους, η τέχνη τους ή ο κόσμος που γεμίζει τα θέατρα όπου εμφανίζονται, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε συναυλία τους και να φύγω με την αίσθηση ότι έχω δει «μια απ τα ίδια». Με τους πιο πολλούς καλλιτέχνες κάποια στιγμή θες να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα από τα live τους για να μην «τους  βαρεθείς»,  να σου «δώσουν» ή να τους δώσεις χρόνο να ανανεωθούν ή να σου λείψουν λίγο… Με τους IMAM όμως δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν μπορείς αλλά και δεν χρειάζεται να δώσεις χώρο και χρόνο!

imam_baildi_live_2016_07_036

Και κάπως έτσι οι Imam Baildi ξεκίνησαν την εντός συνόρων  καλοκαιρινή τους περιοδεία την Τρίτη 5 Ιουλίου από το  θέατρο Πέτρας (το κατάμεστο σε κερκίδες και αρένα θέατρο Πέτρας) που θα διαρκέσει μέχρι τα μέση Σεπτέμβρη. Από νωρίς ο κόσμος είχε αρχίσει να ανηφορίζει προς το θέατρο και να παίρνει την θέση του στον χώρο,  την συναυλία άνοιξε ο πολυτάλαντος και πολλά υποσχόμενος Δημἠτρης Σαμόλης, ζεσταίνοντας το κοινό με υπέροχες διασκευές, αλλά και δικά του κομμάτια (ακούστε το ιδιαίτερο ATARI του)


Λίγο μετά τις 10 οι πρώτες νότες του «Αργοσβήνεις μόνη» βάζουν την σπίθα στο κοινό για την βραδιά που θα ακολουθήσει. Ο MC YINCA που έχει βρει πλέον πλήρως τις ισορροπίες του μεταξύ της μπάντας και του κόσμου, μας καλωσορίζει με τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει ενώ την σκυτάλη παραλαμβάνει η Ρένα Μόρφη. Πήρε μόλις λίγα λεπτά για να αρχίσουμε να χορεύουμε όλοι μαζί με ρυθμό και να τραγουδάμε με μια φωνή τα:  «Μουρμούρα», «Ακρογιαλιές Δειλινά», «Πήρα απ το χέρι σου νερό», «Το σημείωμα» … και να αρχίσει το καλοκαίρι για όσους έχουμε κολλήσει στην Αθήνα του καύσωνα. Το συνεχές παιχνίδι μεταξύ σκηνής και θεατών μας ξεσηκώνει ακόμα πιο πολύ ενώ η ενέργεια των Imam φαίνεται να απογειώνεται στα εντός έδρας live, αφού  η επικοινωνία με τον κόσμο δεν βασίζεται  μόνο  στην μουσική αλλά ακουμπά την κοινή μας παράδοση, τόπο και αναμνήσεις.


Η front woman Ρένα Μόρφη (που ενίοτε μου φαίνεται ότι “κοπιάρει” με σκέρτσο τις χορευτικές κινήσεις του Φοίβου Δεληβοριά) δεν σταματά να μας ταξιδεύει με την υπέροχη χροιά της φωνής της και την αέρινη αλλά ταυτόχρονα τόσο δυναμική παρουσία της επί σκηνής. Τα λόγια περιττεύουν όταν μεταμορφώνεται στο alter ego της, την  φολκλόρ περσόνα Σούλη Ανατολή για να μας μεταφέρει σε μια Ελλάδα που όλοι μας έχουμε (κρυφο)αγαπήσει και τραγουδήσει. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε σε παραγωγή Imam Baildi το πρώτο σόλο cd της “Σούλης Ανατολή” με πολύ σπουδαία κομμάτια, συνεργασίες/συμμετοχές όπως αυτή του Φοίβου Δεληβοριά και του Δημήτρη Μπαλογιάννη.

imam_baildi_live_2016_07_033

Όσοι δεν έχετε δει ακόμα από κοντά τους Imam Baildi αυτό το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία, σίγουρα θα τους συναντήσετε σε κάποιο νησί, βουνό ή παραλία (αφού θα οργώσουν σχεδόν όλη την Ελλάδα) να δίνουν συναυλίες. Εν ανάγκη οι αναποφάσιστοι  κανονίστε τις διακοπές σας βάση του προγράμματος τους αφού μια έστω  συναυλία τους θα κάνει τις ολιγοήμερες διακοπές σας να  αξίζουν ακόμα πιο πολύ. Όσοι τώρα  τους έχετε δει και ακούσει ζωντανά δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα, αφού ήδη πιστεύω θα έχετε κλείσει εισιτήρια για κάποια από τις επερχόμενες συναυλίες πριν προλάβουν και πάλι να πακετάρουν βαλίτσες  για εξωτερικό και τα διεθνή φεστιβάλ!


Δείτε περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here