Γράφει η Κωνσταντίνα Μακρογιάννη
Φωτογραφίες: Αθηνά Γκούμα

Ένας χώρος που απέχει, ως φαίνεται, από τον τρόπο διασκέδασης των «κλασικών» νυχτερινών κέντρων, μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η οποία βρέθηκε εκεί για να «εκπέμψει» την καθηλωτική παρουσία της. Το Hotel Ερμού διαθέτει μια διαφορετική γοητεία, με τους συνδαιτυμόνες να απολαμβάνουν με άνεση και ενδιαφέρον τη φιλοξενία της οικοδέσποινας αλλά και του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα.

eleonora_zouganeli_live_2018_11_016

Το εναρκτήριο τραγούδι, «Δεν έχει αρχή» του Σταύρου Ξαρχάκου, δίνει το προμήνυμα για τη ποιότητα του προγράμματος και των επιλεγμένων τραγουδιών. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη εμφανίζεται στη σκηνή και η μικρή απόσταση αυτής με τους «ενοίκους», τη φέρνουν σε πιο άμεση επαφή με το κοινό. Η ίδια μοιάζει πάντοτε να έχει αυτοπεποίθηση, δεν της λείπει το χιούμορ και αυτό που τη διακρίνει είναι η αμεσότητα, ο δυναμισμός και, φυσικά, η σπουδαία φωνή της. Το κάθε τραγούδι έχει τη δική του ιστορία και η Ελεωνόρα τα κάνει κτήμα της και μεταδίδει το συναίσθημά της στους ακροατές.

Μπαλάντες όπως το «Τα λέμε» του Gigi d’ Alessio, δίνουν τον δικό τους παλμό, μιλούν για τον πόνο του χωρισμού με το κοινό να συμμετέχει δυναμικά. Το νέο παραδοσιακό κομμάτι του Σταύρου Σιόλα «Ο Γεροπλάτανος» απογειώνεται εξίσου με τη φωνή της Ελεωνόρας. Συγκλονιστική είναι και η ερμηνεία της στο «Καίγομαι Καίγομαι», και πάλι του Ξαρχάκου, το οποίο ακούμε σε μια γεμάτη ένταση διασκευή με ηλεκτρικά μουσικά όργανα.

 

Η ίδια αποφασίζει να καθίσει σε ένα σκαμνί και ονειροπολεί ότι βρίσκεται σε άλλη πόλη ερμηνεύοντας το “Un Año de Amor” και αμέσως μετά παίρνει τη «Βαλίτσα» της για να ταξιδέψει στον «Ιλισσό» τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι λικνίζονται ακολουθώντας τον ανάλογο ρυθμό.

Ο πιανίστας και τραγουδοποιός Γιάννης Χριστοδουλόπουλος επέλεξε αρχικά να κρατήσει την κιθάρα του και ερμηνεύσει δικά του τραγούδια, τα οποία έχει χαρίσει σε άλλους ερμηνευτές.

 

Μετά το διάλειμμα, το πρόγραμμα μετατράπηκε κυρίως σε ένα ντουέτο πιάνο-φωνή, με τις δεξιοτεχνικές ικανότητες του Χριστοδουλόπουλου στο πιάνο και την άριστη ερμηνεία της Ελεωνόρας. Ακούσαμε λαϊκά όπως τα «Μακριά μου να φύγεις» και «Πριν χαθεί το όνειρό μας», τα οποία, συνοδεία πιάνου, μετέδιδαν έναν πιο «σεμνό» τρόπο διασκέδασης.

 

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν όταν η Ελεωνόρα κάλεσε στη σκηνή τον παρευρισκόμενο Μπάμπη Στόκα για να ερμηνεύσει τα «Ανόητες Αγάπες», «Γιατί» και «Ασ’ τη να λέει», θυμίζοντάς μας στιγμές από τα παλιά. Ανάμεσα στους θαμώνες διακρίναμε επίσης τους ηθοποιούς Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Θανάση Αλευρά.

 

Εν κατακλείδι, φέτος στο Hotel Ερμού απολαμβάνουμε μουσικές βραδιές με απόλυτα ψυχαγωγικές και διασκεδαστικές στιγμές, οι οποίες πηγάζουν από την εσωτερική δύναμη που εκπέμπει η ερμηνεύτρια στη σκηνή, σε ένα πρόγραμμα χτισμένο με πολλά είδη μουσικής.

eleonora_zouganeli_live_2018_11_002

Μαζί της, οι εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί:
Μιχάλης Καπηλίδης – Ντραμς
Δημήτρης Μπαρμπαγάλας – Ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Πασσαλίδης – Μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο, ακουστική κιθάρα
Βασίλης Νησσόπουλος – Μπάσο
Peter Macrae Jaques – Πνευστά
Ντίνος Χατζηιορδάνου – Ακορντεόν

Υπεύθυνοι ήχου είναι οι: Brian Coon και Δημήτρης Σαμαράς
Σχεδιασμός φώτων: Περικλής Μαθιέλλης

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here