Γράφει η Γωγώ Τσάκωνα
Φωτογραφίες: Ματίνα Φουντούλη

Μια συνεργασία που όλοι περιμέναμε να δούμε έκανε το ντεμπούτο της στην αθηναϊκή  νύχτα και στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.  Ο Βαγγέλης Γερμανός και οι Gadjo Dilo σε μια ατμοσφαιρική παράσταση καλωσόρισαν το κοινό τους (στην πρώτη από μια σειρά εμφανίσεων) την περασμένη Παρασκευή στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και οι πρώτες εντυπώσεις δεν μπορούσαν παρά να  είναι  οι καλύτερες.  Ο αιώνιος έφηβος Β. Γερμανός και οι υπέροχοι Gadjo Dilo καθήλωσαν και μάγεψαν το κοινό κρατώντας αμείωτο το κέφι και σχεδόν καρφωμένο το χαμόγελο στα χείλη των θεατών για τουλάχιστον δυόμιση ώρες.

gadjo_dilo_germanos_live_2017_11_022

Η βραδιά άνοιξε με τον “διασκευασμένο Κηπουρό” (έχουμε ήδη πάρει μια πρώτη γεύση από την οπτικοποίηση του συγκεκριμένου τραγουδιού κατά  την διάρκεια της ηχογράφησης και κάνει θραύση στο διαδίκτυο) και σειρά πήραν οι διαχρονικές επιτυχίες του Γερμανού, δοσμένες μέσα από τη μελωδική ματιά των Gadjo Dilo. Οι “παλαιότεροι” θυμηθήκαμε και οι νεότεροι μυήθηκαν στα “ΜΠΑΡΑΚΙΑ”.  στον “ΑΠΟΚΛΗΡΟ” αλλά και στην … “ΜΠΑΝΙΕΡΑ” του αγαπημένοι δημιουργού, ενώ την σκυτάλη έπαιρναν με μαεστρία οι swing ήχοι και ρυθμοί των Gadjo Dilo.


Απίστευτα σόλο των: Κώστα Μητρόπουλου, Σωτήρη Πομόνη, Γιώργου Ρούλου, Σέργιου Χρυσοβιτσάνου και Γιώργου Τσιατσούλη, που με ταξίμια, ρυθμούς φλαμένγκο ή μποσα νόβα μετέτρεψαν το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σε ένα μουσικό καραβάνι που μας ταξίδεψε μέσα στον χρόνο και σε ανδαλουσιανές πολιτείες. Τσιτσάνης , Ζαμπέτας, Σπάρτακος, ήταν κάποιοι μόνο από τους συνθέτες που συμπλήρωσαν το πάζλ της μελωδίας κάνοντας το κοινό να  ζητά “κι άλλο”… κι άλλο “ταξίδι” , κι άλλη “μαγεία”.


Τα λόγια περιττεύουν για την σαγηνευτική φωνή της Ηλιάνας Τσαπατσάρη  και το πόσο ωραία συνδυάζεται με τον Βαγγέλη Γερμανό ,τόσο ερμηνευτικά όσο  και στην μεταξύ τους χημεία.

Το δημιουργικό ταλέντο  των Gadjo Dilo και η διαχρονική αξία και γοητεία της φωνής του Βαγγέλη Γερμανού εγγυώνται μια βραδιά ονειρική  σαν σε ταξίδι μέσα στον χρόνο και σε μουσικούς πολιτισμούς.


Τέλος δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την εξαιρετική εξυπηρέτηση των ανθρώπων του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, που με την καλοσύνη τους, τον επαγγελματισμό  και την ευγένεια τους κάνουν την βραδιά ακόμα πιο όμορφη και ευχάριστη.


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here