Γράφει η Ειρήνη Χατζημαργαρίτη
Φωτογραφίες: Mike Ιωαννίδης

Κυριακή βράδυ και τί καλύτερο από το να κλείσει η εβδομάδα με ένα live. Πόσω μάλλον όταν αυτό το live λαμβάνει χώρα στο club του Σταυρού του Νότου και οικοδεσπότες είναι η Dusk και ο Gadless! Δύο καλλιτέχνες που μας εισάγουν στον δικό τους κόσμο μέσα από τη μουσική τους, έναν κόσμο τόσο αυθεντικό, που σε προκαλεί να τον επισκεφθείς.

dusk_gadless_live_2017_03_006

Ο Σταυρός του Νότου είχε προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό το μυστηριακό live, ντύνοντας τη σκηνή με σκούρο φωτισμό, προϊδεάζοντας έτσι τους παρευρισκόμενους. Οι θεατές, έχοντας πλήρη επίγνωση της μουσικής που θα ακολουθήσει, ανυπομονούσαν να βγουν οι δύο καλλιτέχνες στη σκηνή και όταν τελικά ανέβηκαν, τους έδωσαν το θερμότερο τους χειροκρότημα.

Και επειδή –τα προσχήματα πρέπει να κρατιούνται σε όλες τις καταστάσεις– οι κυρίες προηγούνται, οπότε στη σκηνή εμφανίστηκε πρώτη η Dusk. Με την κιθάρα της και τη συνοδεία ενός πιάνου, κατάφερε να μας ταξιδέψει σε άλλους κόσμους, αφηγούμενη ιστορίες που μοιάζουν πιο πολύ με παραμύθια. Παραμύθια για πριγκίπισσες, πρίγκιπες, δράκους και σκιάχτρα, παραμύθια που έχουν εικόνες με δελφίνια να παίζουν στις θάλασσες και άλλα που μιλούν για όρια και ευκαιρίες. Παλιά και νέα τραγούδια μπερδεύτηκαν σε ένα πρόγραμμα εξαιρετικά συναισθηματικό.

 

Έπειτα ο Gadless και οι μουσικοί που αποτελούν τη νεοσύστατη μπάντα του τραγουδιστή ήρθαν να αλλάξουν λίγο το κλίμα. Ο καλλιτέχνης μάς αφηγήθηκε τη δική του ιστορία μέσα από τα νέα του τραγούδια, τα οποία έγραψε ακολουθώντας solo πορεία. Παράλληλα, δεν ήταν λίγες και οι διασκευές που μας παρουσίασε, τραγούδια που, όπως είπε και ο ίδιος, διαμόρφωσαν τον προσωπικό του ήχο. Το κομμάτια αυτά, τα έκοψε και τα έραψε στα μέτρα του, τα «πείραξε» με έναν τόσο ευχάριστο τρόπο, που ήταν σαν να συστήνει στο κοινό εντελώς καινούργια τραγούδια. Αυτό δεν είναι άλλωστε και το νόημα μιας επιτυχημένης διασκευής;

 

Η σύμπραξη και των δύο τους πάνω στη σκηνή, απέδειξε ότι η συνεργασία τους ήταν πολύ καλή ιδέα! Τραγουδώντας κομμάτια τρίτων που όλοι ξέρουμε και έχουμε σιγοτραγουδήσει έστω μια φορά στη ζωή μας, πρόσθεσαν σε αυτό ταξίδι που μας πήγαν οικείες νότες και γνώριμες εικόνες. Το ντουέτο τους ήταν άρτιο, καθώς η φωνή του ενός συμπλήρωνε τη φωνή του άλλου και οι δύο μαζί «εκτόξευαν» τα κομμάτια που επέλεξαν να τραγουδήσουν. Η καλή τους διάθεση δεν ήταν κάτι που μπορούσε να κρυφτεί, ενώ με τα αστεία τους έκαναν τον κόσμο μια μεγάλη παρέα. Τί άλλο να ζητήσει κανείς δηλαδή από ένα live;

Εν κατακλείδι, εάν ο ερχομός της καινούργιας εβδομάδας σας τρομάζει, δεν έχετε παρά να περάσετε αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου, από το «Σταυρός του Νότου club». Όμορφα τραγούδια, ωραία ατμόσφαιρα και δύο καλλιτέχνες που μας δείχνουν μέρος από την ψυχή τους πάνω στη σκηνή, είναι νομίζω ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώσει κανείς και να περάσει ωραία. Εάν βρεθείτε στα στενά του Νέου Κόσμου, μην αφήσετε να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία!

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here