Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσακαλάκης
Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Εκείνη, «Εκείνος κι Εκείνος» ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους για ένα ανεπανάληπτο live στο HolyWood stage, μία νέα μουσική σκηνή, στο χώρο ενός από τα παλαιότερα εργοστάσια επεξεργασίας ξύλου και παραγωγής επίπλων, που μεταμορφώθηκε σε μια σύγχρονη μπουάτ με ιδιαίτερα όμορφη αισθητική και ζεστό κλίμα. Ο λόγος για την μοναδική Αλεξάνδρα Κόνιακ, η οποία φιλοξένησε στο χώρο, που εμφανίζεται για όλο τον Μάρτιο, το δημοφιλές και αγαπημένο συγκρότημα των ‘90s, «Εκείνος κι Εκείνος», που ανακτά και πάλι την καλλιτεχνική σκυτάλη δυναμικά, μετά από 11 χρόνια απουσίας, και ξανασυστήνεται στο αθηναϊκό κοινό!

koniak_live_2017_03_012

Η Αλεξάνδρα Κόνιακ αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία δυναμική παρουσία, ταυτόχρονα αιθέρια κι εκρηκτική, με χαρακτηριστική χροιά, έντονη θεατρική πλαστικότητα και πολύ ταλέντο ενώ, μάλιστα, αυτοχαρακτηρίζεται δικαίως ως «pop τραγουδίστρια με rock και electro στοιχεία». Είναι η ήρεμη δύναμη που εξελίσσεται με σταθερά ανοδικά βήματα χτίζοντας τη δική της δισκογραφία. Δεν εφησυχάζει, δεν επαναπαύεται και υπόσχεται πολλά. Έχει στο ενεργητικό της σπουδαίες συνεργασίες όπως αυτή με τον Χρήστο Δάντη ενώ είχε συνυπάρξει με τους Stavento (2008-2009), απ’ όπου και την πρωτογνωρίσαμε.


Επίσης, το θρυλικό και επιτυχημένο συγκρότημα «Εκείνος κι Εκείνος» – κατά κόσμον Νίκος Καλλίνης και Κώστας Λογοθετίδης – , έχοντας αφήσει το δικό του κεφάλαιο στην ελληνική μουσική βιομηχανία με πολλές διαχρονικές επιτυχίες και τεράστια απήχηση στο κοινό, δεν χρειάζεται συστάσεις. Η επάνοδός τους αποτελεί πια γεγονός και είναι μία συνειδητή τους απόφαση αφού, όπως ισχυρίζονται, έχουν ακόμη να προσφέρουν πολλά, δήλωση στην οποία συνηγορεί και το νέο τους άλμπουμ «Μέτρα με τέχνη τον καιρό».


Η συνύπαρξή τους με την Αλεξάνδρα επί σκηνής φανέρωσε την απόλυτη καλλιτεχνική τους χημεία. Αν και παρέμειναν για λίγο –ως guests– μας χάρισαν μία νοσταλγική περιπλάνηση σε ανεξίτηλες μουσικές αναμνήσεις από τους «Εκείνος κι Εκείνος» («Τα λόγια κομμάτια», «Δε θυμάσαι», «Τα χειμωνιάτικα μπαρ» κ.α.) αλλά και σε νέες τους αξιόλογες δημιουργίες. Χαρακτηριστική, βέβαια, ήταν η έναρξή τους με ένα τραγούδι-απάντηση για όλα όσα αθεμελίωτα γράφτηκαν με «κίτρινο μελάνι» από όσους αυθαίρετα αναζητούσαν την γενεσιουργό αιτία της απότομης διάλυσης του συγκροτήματος το 2004! Έτσι εκφράζουν ένα παράπονο για το παρελθόν αλλά παράλληλα και μια αισιοδοξία για την επάνοδό τους στο ελληνικό μουσικό στερέωμα. Πιο συγκεκριμένα οι στίχοι ήταν οι εξής:
«Κι επειδή πολλά έχουν ειπωθεί – που όμως δεν κάλυψαν κανέναν – θα σας πω μια ιστορία. Λένε για μένα, λένε για σένα, ακούω σενάρια παλαβά και φουσκωμένα για τα έντεκα τα χρόνια που σωπάσαμε. Κάποιοι νομίζουνε ότι τα σπάσαμε, πως από δόξα και χρήμα πια χορτάσαμε, χοντρά τα πιάσαμε αλλά τα χάσαμε. Και άλλοι λένε πως τσακωθήκαμε, γι’ αλλού πηγαίναμε – λένε – κι αλλού βρεθήκαμε και κάποιοι άλλοι πως την τέχνη βαρεθήκαμε κι αφού χαθήκαμε παρασυρθήκαμε, ότι μας πήρε το πιοτό κι η άσπρη σκόνη, ότι θαφτήκαμε μια νύχτα μες στη σκόνη, ότι μας πρόδωσε η καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά, ότι βουλιάξαμε στου Αιγαίου τα νερά. Αυτά κι άλλα πολλά στη σειρά τα παραμύθια μα κανένα τους δε λέει την αλήθεια. Η ζωή πάντα παίζει τα δικά της τα παιχνίδια κι όταν μπλέκεις με φωτιές γίνεσαι αποκαΐδια, άρχοντας ψηλά κι απ’ τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεσαι γονατισμένος με σκυμμένο το κεφάλι κι αν βρεις τη δύναμη γυρνάς και συνεχίζεις αλλιώς για πάντα τα όνειρά σου τερματίζεις. Αυτό δεν επιτρέψαμε ποτέ να μας συμβεί. Την ιστορία πιάνουμε και πάλι απ’ την αρχή και μπαίνουμε στο ’17 με δύναμη και φούρια και στα παλιά τραγούδια μας προσθέτουμε καινούργια. Και σαν παλιό καλό κρασί και σαν αφρώδης οίνος, κυρίες μου και κύριοι, Εκείνος και Εκείνος»

koniak_live_2017_03_008

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ήταν στα χέρια της Αλεξάνδρας Κόνιακ, η οποία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό καλύπτοντας ακόμη και τον πιο απαιτητικό φιλόμουσο θεατή. Με αποσκευή το εξαιρετικό της ταλέντο, λοιπόν, μας ανέβασε στο μουσικό της κατάστρωμα, σαλπάραμε και μας ταξίδεψε σε παλιές αλλά και νέες, ξένες και ελληνικές pop-rock – και όχι μόνο – επιτυχίες («Chandelier», «Derniere dance», «You make me feel», «Te voglio bene assai», «Σιγά μην κλάψω», «Πιάσε με», «Στη ντισκοτέκ» κ.α.) με αρκετές έντεχνες πινελιές («Εν λευκώ», «Σ’ έχω βρει και σε χάνω», «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» κ.α.) και πολλές πρωτότυπες διασκευές. Στο πρόγραμμα συμπεριέλαβε και δικά της τραγούδια από προηγούμενες δισκογραφικές της συνεργασίες («Άνοιξέ μου», «Α4», «Σε επιλέγω» κ.α.) αλλά και από τη νέα της δουλειά, η οποία από τα πρώτα δείγματα που μας παρουσίασε φαίνεται εξαιρετική.


Αποτιμώντας το live, ήταν έναν πραγματικά ευχάριστο και φωτεινό μουσικό τρίωρο με πολύ καλή ροή σ’ έναν φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο. Πρωταγωνιστές ήταν αυθεντικοί καλλιτέχνες που μας παρουσίασαν τόσο την ευαίσθητη όσο και την γεμάτη χιούμορ και αυτοσαρκασμό μεριά τους, δείγμα των άρρηκτων φιλικών και καλλιτεχνικών δεσμών τους, κάτι που εισέπραξαν οι προσλαμβάνουσες του κοινού, το οποίο είχε γίνει μία παρέα και είχε αφεθεί στο μελωδικό ταξίδι της Αλεξάνδρας Κόνιακ και των «Εκείνος κι Εκείνος». Έτσι, ολοκλήρωσαν επιτυχώς την πρώτη τους κοινή καλλιτεχνική πτήση. Ο δρόμος των επιτυχιών είναι σίγουρα ανοιχτός και για τους δυο!


Λ
ίγο πριν την εμφάνισή της, κι αφού ήδη είχα πάρει μία γεύση από τις πρόβες γι’ αυτό που θα ακολουθούσε, η Αλεξάνδρα με υποδέχτηκε στο καμαρίνι της και είχαμε μία όμορφη κουβέντα…

koniak_live_2017_03_002Πώς προέκυψε το σημερινό καλλιτεχνικό «πάντρεμα» με τους «Εκείνος κι Εκείνος»;
Η γνωριμία έγινε μέσω μιας κοινής μας φίλης δημοσιογράφου. Τους το προτείναμε και δέχτηκαν αμέσως! Είναι τιμή μας και χαίρομαι πολύ που θα συνυπάρξουμε επί σκηνής με ένα αληθινό διαμάντι των 90s!

Πριν 3 μήνες κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι που τιτλοφορείται «Όταν δεν είμαι καλά». Τι κάνεις εσύ όταν δεν είσαι καλά;
Όταν δεν είμαι καλά κάνω ακριβώς αυτά που λένε οι στίχοι του τραγουδιού! Ο Χρίστος Σερενές με ξέρει πλέον πολύ καλά και δεν έγραψε τίποτα τυχαία! Αυτό που χρειάζομαι, δηλαδή, στην πραγματικότητα είναι να “συσκεφθώ” με τον εαυτό μου για να έρθω σε μία ισορροπία!

Υπάρχει κάποιο νέο ανακοινώσιμο καλλιτεχνικό σου βήμα που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;
Μετά τις Κυριακές μας στο HolyWood stage θα πραγματοποιηθούν και κάποιες εμφανίσεις εκτός Αθηνών κι ύστερα επιτέλους θα μπούμε στο στούντιο για να συνεχίσουμε τις ηχογραφήσεις του δίσκου. Είμαι πολύ χαρούμενη που σε αυτή τη δουλειά -πέρα από τους παλιούς συντελεστές- θα υπάρξουν και τραγούδια νέων φίλων δημιουργών. Ανυπομονώ πολύ να σας παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα!

Ευχαριστήσαμε ο ένας τον άλλον και κλείσαμε με χαμόγελα κι ευχές!

koniak_live_2017_03_001

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here