Ήταν μια μεγάλη γιορτή για τον ξένο στην Ιερά Οδό, την Τετάρτη 29 Μαρτίου. Μια γιορτή με εκλεκτούς καλλιτέχνες και ένα μεγάλο κοινό που υποστήριξε την πρωτοβουλία του Ντάσο Κούρτι στην πραγματοποίηση μιας μεγάλης μουσικής συνάντησης «Ντάσο Κούρτι – Ξένε, τι ζητάς εδώ», με σύνθημα: Τραγουδάμε για την προσφυγιά.

curti_synavlia_prosfyges_2017_03_002

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιώργος Μεράντζας, η Σοφία Παπάζογλου, η Ασπασία Στρατηγού, ο Βασίλης Προδρόμου, ο Ισίδωρος Πάτερος και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες τους, αγαπημένα τραγούδια άλλοτε ο καθένας μόνος του κι άλλοτε όλοι μαζί, έφτιαξαν μια μεγάλη παρέα, με στόχο να θυμίσουν σε όλους μας τη σημασία να προσφέρεσαι για τον άλλο.

Ευαισθητοποιημένος με το θέμα των μεταναστών –μετανάστης και ο ίδιος– ο Ντάσο Κούρτι, συνθέτης και δημιουργός, δεξιοτέχνης του ακορντεόν με πλήθος επιτυχιών στο ενεργητικό του, πήρε την πρωτοβουλία για μια μεγάλη συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην οποία ανταποκρίθηκαν θερμά όλοι καλλιτέχνες, φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα εξαιρετικά ενδιαφέρον.

 

Να θυμίσουμε ότι στη συναυλία «Ντάσο Κούρτι – Ξένε, τι ζητάς εδώ», οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς και τα έσοδα διατέθηκαν για την κάλυψη αναγκών προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο.

Η συναυλία διοργανώθηκε από τον παγκόσμια βραβευμένο ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό NGradio.gr και τις Γέφυρες Φιλίας (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία), υπό την αιγίδα του International Foundation For Greece (I.F.G), με πρόεδρο την Ασπασία Λεβέντη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here