Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Όταν μία αποστολή τους στο Βερολίνο έχει άσχημη κατάληξη, ο Ethan Hunt (Tom Cruise) και η ομάδα του τίθενται υπό αμφισβήτηση και υπό την επιτήρηση του πράκτορα Walker (Henry Cavill) της CIA. Ο μόνος τρόπος για να αποδείξουν ότι εξακολουθούν να αξίζουν την εμπιστοσύνη των ανωτέρων τους είναι να ανακτήσουν τρείς πυρηνικές κεφαλές, τις οποίες διεκδικούν οι οπαδοί του παλιού τους γνώριμου Solomon Lane (Sean Harris), αποσκοπώντας να τον ελευθερώσουν και να αιματοκυλήσουν τον κόσμο…

mission_impossible_fallout_afisa_2018_08

22 χρόνια και 6 ταινίες μετά την πρώτη της εμφάνιση στο σινεμά, μια σειρά ταινιών που, κατά τη γνώμη μου, βελτιώνεται συνεχώς με κάθε καινούργιο φιλμ, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι παραμένει φρέσκια και δυναμική. Στο «Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση» (“Mission: Impossible – Fallout”), ο Christopher McQuarrie πιάνει τη σκυτάλη ακριβώς από εκεί που την άφησε τρία χρόνια πριν, γράφοντας και σκηνοθετώντας μια πραγματικά καταιγιστικού ρυθμού περιπέτεια. Οι σκηνές δράσης είναι στημένες και χορογραφημένες αριστοτεχνικά και διαδέχονται η μία την άλλη, σχεδόν χωρίς να σε αφήνουν να πάρεις ανάσα. Τα εντυπωσιακά εξωτερικά γυρίσματα, μεταξύ άλλων σε Παρίσι και Λονδίνο, ενισχύουν το οπτικό αποτέλεσμα, ενώ παλιοί γνώριμοι (Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan, Alec Baldwin) και νέα πρόσωπα (Vanessa Kirby, Angela Bassett, Wes Bentley) συμβάλλουν στη δημιουργία της ασταμάτητης δράσης, με το κομμάτι πριν από τους τίτλους αρχής να αποτελεί ταινία μικρού μήκους από μόνο του.

mission_impossible_fallout_2018_08

Η σκηνοθεσία διαθέτει άψογο ρυθμό, ενώ το σενάριο είναι γεμάτο ανατροπές –απ’ αυτές που περιμένεις, αλλά και κάποιες που δεν φαντάζεσαι–, υπηρετώντας στην εντέλεια μια άκρως ψυχαγωγική, χορταστική ταινία δράσης, την οποία, ωστόσο, προσωπικά δεν θεωρώ την καλύτερη της σειράς.

Στα ατού της περιπέτειας, το χιούμορ της και το γεγονός ότι προσπαθεί να φέρει με κάποιον τρόπο στο προσκήνιο τα ηθικά διλήμματα των κατασκόπων (αλήθεια, ο Hunt έχει πράγματι τη δυνατότητα να επιλέξει αν αναλάβει ή όχι την αποστολή, όπως δηλώνει το μήνυμα κάθε ανάθεσης;) Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο χαρτί της ταινίας ακούει στο όνομα Tom Cruise. Στα 56 του χρόνια, ο ηθοποιός με το αδιαμφισβήτητο star quality και το πιο λαμπερό χαμόγελο στη μεγάλη οθόνη, παραμένει εντυπωσιακά ανθρώπινος, παρά το γεγονός ότι ο χαρακτήρας που υποδύεται πραγματοποιεί με αποφασιστικότητα υπεράνθρωπα, απίστευτα κατορθώματα. Το στοιχείο του ευάλωτου που χαρακτηρίζει την ερμηνεία του Cruise, είναι νομίζω ακριβώς αυτό που κρατά τις ισορροπίες κάθε φορά που η ταινία φλερτάρει έντονα με την αναληθοφάνεια. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο υψηλού επιπέδου που δύσκολα θα βρούμε άλλη τόσο διασκεδαστική και άρτια περιπέτεια στην κινηματογραφική σεζόν που μόλις άρχισε. Ανάψτε το φυτίλι, αφεθείτε στον ρυθμό του χαρακτηριστικού μουσικού θέματος και… καλή διασκέδαση!

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Odeon, από την Πέμπτη, 30 Αυγούστου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here