Οι “ΧΟΝΤΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΕΣ” αποτελούν ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του Αμερικανού δραματουργού, Νicky Silver. Γράφτηκε το 1988 και προτάθηκε για τρία βραβεία Helen Hayes.

Στην ελληνική σκηνή ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Θέατρο Αμόρε το 1999 σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μυλωνά. Σημαντική επιτυχία σημείωσε το έργο του συγγραφέα, Νύχτα Ραδιοφώνων (Οι αλτρουιστές), που παρουσιάστηκε στο θέατρο Διάνα από το θίασο της Ελένης Ράντου και σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Άλλα έργα του: “Πτεροδάχτυλοι” (Βραβείο Οπενχάιμερ – Κέσελρινγκ), “Η ανάσα σου στο πρόσωπό μου” (Βραβείο Dramalogue – Drama Desk), “Γάτες και σκύλοι”, “Τροφική αλυσίδα”, “Η προσευχή της Παρθένας”.

xontroi_antres_2015_02_01

Λίγα λόγια για την υπόθεση…
Ξέφρενη παρωδία της “αγίας αμερικάνικης οικογένειας”

Μοναδικοί διασωθέντες ενός αεροπορικού δυστυχήματος, η εκκεντρική 40χρονη Φίλις Χόγκαν και ο 11χρονος γιος της Μπίσοπ Χόγκαν, θα επιβιώσουν για πέντε χρόνια σ ‘ένα ερημονήσι. Τα περιθώρια επιβίωσης στενεύουν και έτσι καταφεύγουν στον κανιβαλισμό τρώγοντας τα πτώματα των συνεπιβατών. Μάνα και γιος θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, το οποίο ο  Χάουαρντ Χόγκαν πλέον μοιράζεται με την ερωμένη του Παμ. Τα πλάσματα που επιστρέφουν πίσω ελά χιστα μοιάζουν με την οικογένειά του όπως εκείνος τη θυμάται. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Πιο συγκεκριμένα, ο συγγραφέας σχολιάζει με χιούμορ αλλά και καυστικότητα τη φύση του ανθρώπου και τους θεσμούς, που θέτει στο πλαίσιο του πολιτισμού. Τον κανιβαλισμό της σύγχρονης κοινωνίας που, επειδή είναι αναίμακτος, δεν σοκάρει τόσο όσο θα έπρεπε… Σεξουαλική διαστροφή, υπέρβαση των ορίων, διαρκή χρήση της βίας,  παραφροσύνη, ανατροπή της  τάξης, κενό της επικοινωνίας. Πρόκειται άλλωστε για στοιχεία που περιλαμβάνει στη θεματολογία των περισσότερων έργων του.

xontroi_antres_2015_02_006

Ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Nicky Silver
Μετάφραση: Χρήστος Καρχαδάκης
Σκηνοθεσία: Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνικά: Αντώνης Τακτικ ός
Κοστούμια: Ελευθερία Στεφανούρη
Φωτογραφία – Σχεδιασμός φωτισμών: Ελισάβετ Μωράκη
Μουσική-Ηχητική Σύνθεση: Βαγγέλης Παπατζανάκης
Χορογραφία: Βίκυ Καμπάκογλου

xontroi_antres_2015_02_007

Πρωταγωνιστούν
Βαγγέλης Παπατζανάκης (Χάουαρντ)
Σαββίνα Πετρίδου (Παμ)
Ελευθερία Στεφανούρη (Φίλις)
Αντώνης Τακτικός (Μπίσοπ)

Παραγωγή: VOLT

xontroi_antres_2015_02_005

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη…
Η Αθηνά Καμπάκογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, μαθήτρια της Νίκης Τριανταφυλλίδη και αριστούχος της Δραματικής Σχολής Μαίρη Βογιατζή Τράγκα, ασχολήθηκε με το θέατ ρο “αλλάζοντας” ρόλους εντός- εκτός και επί σκηνής. Θεατρικό ρεπορτάζ και αρχισυνταξίες, ραδιόφωνο και τηλεόραση, βοηθός παραγωγής σε παραστάσεις, γραφείο τύπου σε θέατρα και δασκάλα αυτοσχεδιασμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Λίγα λόγια για την ομάδα VOLT…
Οι VOLT είναι μία καλλιτεχνική ομάδα μινιμαλιστικής και DIY αισθητικής. Όλα τα είδη τέχνης συγκεντρώνονται στην υποκριτική, όχι όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Εικαστικές και ηχητικές εγκαταστάσεις, video art, φωτισμοί και τεχνολογία προσκαλούν το κοινό με την υπόσχεση ενός ξεχωριστού αποτελέσματος. Λειτουργώντας συνδυαστικά και χωρίς παρωπίδες απέναντι σε τάσεις και μεθόδους  μιλούν μέσα από την τέχνη τους. Το αποτέλεσμα έρχεται έχοντας την πλήρη επίβλεψη της εκάστοτε παραγωγής ενώ κρατούν ανοιχτές τις γέφυρες συνεργασίας με καλλιτέχνες κοινής αισθητικής.

Πρωτοεμφανίζονται στη θεατρική σκηνή με τη “Μήδεια” του Μποστ, στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Χίμαιρες”, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2013 στον πολυχώρο Λάσπη. Τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς, ανεβάζουν την παράσταση “Ο Άνδρας με την πουά γραβάτα” των Ελ Ρόι + ΑΒΓ σε σκηνοθεσία της ίδιας της ομάδας στο θέατρο Αλκμήνη. Η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη και η ομάδα αποκτά τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα στη σύγχρονη θεατρική σκηνή.

xontroi_antres_2015_02_04

Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
Αλκμήνης 12 Πετράλωνα (ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
κρατήσεις | 210 3428 650

Παραστάσεις |  ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21:30

Τιμές εισιτηρίων | 12 ευρώ γενική
8 ευρώ φοιτητικό και ανέργων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here