Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Μετά την περιήγηση στα σαλόνια του πρώτου και του δεύτερου ημιτελικού, ήρθε και η στιγμή να δούμε εκείνους που σίγουρα θα τους συναντήσουμε στο τελικό του Σαββάτου. Ο λόγος φυσικά για τις πολύ γνωστές πλέον Big 5, την οικοδέσποινα για φέτος και περσινή νικήτρια την Αυστρία, και την guest star Αυστραλία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η ”αξιαγάπητη” αυτή χώρα, μας στέλνει φέτος την Ann Sophie με το κομμάτι ”Black smoke”. Συγχωρέστε με, αλλά δεν μπορώ να είμαι και απόλυτα αντικειμενικός απέναντι στη χώρα. Να σας θυμίσω αρχικά ότι άλλο είχαν διαλέξει, αλλά αρνήθηκε ο νικητής και πήγε η κοπέλα. Δεν είναι κάτι φοβερό το κομμάτι, έχουν στείλει και πολύ καλύτερα, απλά η ερμηνεύτρια πιστεύω ότι το χαλάει. Και με το στυλ της, και με τον τρόπο που το λέει, και με το στήσιμο της, και γενικά μου βγάζει μια αντιπάθεια. Αν ήταν σε ημιτελικό, αμφιβάλλω αν θα προκρινόταν.

ΓΑΛΛΙΑ
Πέρσι δεν γλύτωσε την τελευταία θέση, και παραλίγο να μείνει στο απόλυτο μηδέν. Και δικαιολογημένα. Φέτος η Lisa Angell μας τραγουδά μια τυπική γαλλική μπαλάντα το N’oubliez pas”. Τα γαλλικά δίνουν μια ομορφιά πάντα στις μπαλάντες, αν και το συγκεκριμένο τραγούδι δεν είναι και αριστούργημα. Μια εξαιρετική φωνή, με πολύ όμορφο στίχο. Αρκετά safe επιλογή για την χώρα, που θα στηριχτεί από τις επιτροπές αλλά φοβάμαι ότι θα αγνοηθεί από το κοινό.

ΙΤΑΛΙΑ
Το αγαπημένο παιδί του διαγωνισμού φέτος θέλει την νίκη. Ή τουλάχιστον έτσι δείχνει. Το συγκρότημα Il Volo, που ήταν και οι νικητές του φεστιβάλ του San Remo θα ταξιδέψουν στην Βιέννη με το τραγούδι ”Grande Amore”. Νομίζω ότι απλά είναι από τις συμμετοχές που πρέπει να ακούσετε, παρά να σας περιγράψω. Δυνατή μπαλάντα, πολύ καλές φωνές και μια Ιταλία που φορτσάρει για την πρωτιά και δε θα εκπλαγώ αν την πάρει. Αρνήθηκε να διοργανώσει την Eurovision Junior, ίσως επειδή επιδιώκει να διοργανώσει την κανονική Eurovision.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Οι Electro Velvet με το ”Still in love with you” φέτος κάνουν την διαφορά. Ένα εντελώς απρόβλεπτο και αψυχολόγητο κομμάτι, που κάνεις δε ξέρει πως θα το δουν κοινό και επιτροπές. Λίγο jazz, λίγο swing και όλα αυτά μαζί σε pop ρυθμό, δίνουν την σύνθεση της συμμετοχής που αναμφίβολα θα ξυπνήσει λίγο το στάδιο, αφού υπάρχουν άπειρες μπαλάντες.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Η grande κυρία της Ιβηρικής, στέλνει φέτος ένα μεγάλο όνομα την Edurne με το τραγούδι ”Amanecer”. Πολύ ιδιαίτερο μουσικά κομμάτι, με επιβλητική ενορχήστρωση, πολύ όμορφη η Edurne και με πείρα, και κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη φέτος. Μαζί με την Ιταλία, έχουν κλέψει τις εντυπώσεις. Αξίζει να δείτε και το video clip της χώρας. Είναι η μοναδική από τις Big 5, που έχει πάρει πιο σοβαρά τον διαγωνισμό.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Και να μου το έλεγαν ότι θα έρθει η ώρα να γράψω για την Αυστραλία στο διαγωνισμό, δε θα το πίστευα. Ο Guy Sebastian , θα εκπροσωπήσει την ήπειρο με το ”Tonight again”. Ένα συνηθισμένο τραγούδι, σε όμορφο ρυθμό, με αρκετά καλή φωνή, χωρίς να δικαιολογείται όμως ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό. Σαφέστατα και δε θα πάει άσχημα, για τους λόγους που όλοι φανταζόμαστε, αλλά από την άλλη δε μπορώ να καταλάβω κιόλας γιατί το θεωρούν τόσο καλό, ώστε να χτυπήσει και πρωτιά. Στα στοιχήματα βρίσκεται σταθερά μέσα στην τριάδα.

ΑΥΣΤΡΙΑ
Μετά την Conchita Wurst, αναμέναμε κάτι αντίστοιχο από την διοργανώτρια χώρα. Πέσαμε όμως έξω. Η Αυστρία θα εκπροσωπηθεί στην από τους ”The Makemakes” και το τραγούδι ”I Am Yours”. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Στα όρια της βαρεμάρας βαδίζει, χωρίς να έχει κάτι από την λάμψη του περσινού νικητήριου κομματιού. Σίγουρα πάντως δεν πάει για το double. Νομίζω ότι ο κόσμος θα περιμένει να τραγουδήσει πάλι η Conchita το Rise like a Phoenix.

 

Και όμως φτάσαμε στο τέλος της παρουσίασης και των 40 κομματιών που θα διαγωνιστούν για την πρωτιά φέτος. Αξίζει να πούμε πως η πρώτη πρόβα της Ελλάδας, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και είναι προγραμματισμένη για τις 16.30.

Το MusicCorner.gr θα είναι και φέτος μαζί σας, για να παρακολουθήσουμε μαζί από κοντά τις πρόβες, όλες τις εξελίξεις, τα στοιχήματα και φυσικά τους 2 ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here