Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Αισίως μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, και θα προσπαθήσω να διατηρήσω το πνεύμα κατάνυξης της περιόδου που επικρατεί και στις επόμενες συμμετοχές, που απαρτίζουν τον πρώτο ημιτελικό ο οποίος θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου στο Κίεβο της Ουκρανίας. Πάμε να δούμε τι μας περιμένει…

eurovision_logo_2017

9. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Έχει να δει τελικό η χώρα από το…2010! Η καλύτερη θέση που έχει πάρει σε τελικό είναι η 6η το 1996. Πέρσι απουσίαζε αλλά φέτος έρχεται με μεγάλη φόρα με τον Salvador Sobral  και το τραγούδι ”Amar pelos dois”, το οποίο θα ερμηνευτεί στα πορτογαλικά. Και εδώ έχουμε τον απόλυτο διχασμό. Οι μεν, λένε ότι πρόκειται για το πιο βαρετό, παλιακό – ρετρό κομμάτι του διαγωνισμού, με πολύ ”δήθεν” αμήχανη συμπεριφορά και ερμηνεία από τον Salvador. Οι δεν, και είμαι μέσα σε αυτούς να σας πω την αλήθεια μου, θεωρούν ότι είναι ένα πολύ νοσταλγικό, vintage κομμάτι, που φέρνει έναν άλλο αέρα στην εποχή του 2017, με μελωδικό άκουσμα , το οποίο κάνει την διαφορά φέτος. Το κομμάτι θα ταίριαζε γάντι σε ασπρόμαυρη ρομαντική ταινία του 60′. Πάρα πολύ ψηλά στα στοιχήματα η Πορτογαλία, φιγουράρει στην 4η θέση για τον τελικό. Το μόνο που μένει να αποφασίσετε είναι αν ανήκετε …στους μεν ή στους …δεν!

10. ΕΛΛΑΔΑ
Το δέκα το καλό είμαστε φέτος! Η Demy μας, μαζί με τον Φωκά Ευαγγελινό, τον Δημήτρη Κοντόπουλο και όλη την ομάδα, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Φέτος σοβαρευτήκαμε, σε σχέση με την περσινή τραγωδία που στείλαμε. Στα στοιχήματα η Ελλάδα παίζει μεταξύ 10ης και 15ης θέσης, (είχαμε βρεθεί και στην πεντάδα) αλλά σίγουρα μετά τις πρόβες, σας το εγγυώμαι, θα ανέβουμε αρκετά. Στατιστικά, γιατί ξέρω ότι σας αρέσουν αυτά, είναι μια πάρα πολύ καλή θέση η δέκατη σειρά εμφάνισης, αφού μόνο μόλις δυο φορές αποκλείστηκε η χώρα που εμφανίστηκε σε αυτή την θέση στον πρώτο ημιτελικό. Όσο το ακούς το κομμάτι, τόσο πιο πολύ σ’αρέσει. ”This is love!
Απολαύστε το, χαρείτε το και μόνο θετική ενέργεια!! Καλή μας επιτυχία!

11. ΠΟΛΩΝΙΑ
Ποιος θα δώσει σημασία στην Πολωνία και στην Kasia Mos, όταν θα έχει προηγηθεί η Demy! Αναγκαστικά, θα πρέπει να πούμε και εδώ, ένα-δυο πραγματάκια και για αυτό το κορίτσι, που θα ερμηνεύσει το τραγούδι Flashlight” μετά από εμάς. Η Πολωνία τα τελευταία χρόνια κάνει προσπάθειες, φιλότιμες και αξιέπαινες βεβαίως βεβαίως, και κατεβαίνει στο διαγωνισμό με ενδιαφέροντα κομμάτια, όπως αυτή εδώ η …μυστηριώδης μπαλάντα. Η κορύφωση χτίζεται σταδιακά και πολύ όμορφα, ειδικά στο φινάλε του. Μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι στο live της η Kasia δεν έχει δώσει καλά δείγματα. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι όλα είναι πιθανά αφού η Πολωνία πέρσι στον τελικό, στις επιτροπές ήταν 25η(!) και 3η στο televoting!

12. ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Πώς γίνεται μια συμμετοχή να περιλαμβάνει τους παρακάτω χαρακτηρισμούς : φθηνό, εύθυμο, εκνευριστικό, πιασάρικο. Δε ξέρω να σας απαντήσω, πάντως αυτές οι 4 λέξεις προσδιορίζουν απόλυτα το ”Hey Mama” από το συγκρότημα Sunstroke Project της Μολδαβίας. Σύνηθες ”μπιτάκι”, επηρεασμένο από τα hits  των Ρουμάνων, που η τύχη του θα εξαρτηθεί σαφέστατα στο live, αν και βρίσκεται σε ένα δύσκολο ημιτελικό. Αν ήταν στο δεύτερο, θα περνούσαν άνετα. Το 2010 είχαν ξαναλάβει μέρος, φτάνοντας στην 22η θέση – δε το λες και επιτυχία! Η δε χώρα, έχει να δει τελικό από το 2013!

13. ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Και έχουμε και Μεγάλη Εβδομάδα και δε θέλω να πω κακίες. Η Svala, με το τραγούδι ”Paper” και το πολύ υαλουρανικό ή botox, ότι προτιμάτε, στο πρόσωπό της, θα προσπαθήσει να βάλει την Ισλανδία μετά από 2 χρόνια σε τελικό. Μάλλον μάταια… Μέτριο προς αδιάφορο το κομμάτι, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και με μια μάλλον κακή εμφάνιση στον εθνικό τελικό της χώρας. Δύσκολη έως απίθανη η πρόκριση. Είναι η μοναδική σκανδιναβική χώρα που δεν έχει γευτεί την χαρά της πρωτιάς. Και δεν πρόκειται να το κάνει σίγουρα φέτος…

Σύντομα το τέταρτο και τελευταίο μέρος των συμμετοχών του Α’ ημιτελικού…
Μείνετε συντονισμένοι στο Musiccorner.gr!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here