Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Πέρασαν και οι γιορτές, πήραμε τουλάχιστον 3-4 κιλά ο καθένας, ας πάμε σιγά σιγά …να τα χάσουμε βλέποντας τι θα δούμε στον δεύτερο ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου. Σαφέστατα και δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία μέσα στις γιορτές, η οριστική αποχώρηση της Ρωσίας από τον φετινό διαγωνισμό, που είχε μάλιστα κληρωθεί να εμφανιστεί στην 3η θέση. Τον κακό χαμό που θα επακολουθήσει, μετά το πέρας του διαγωνισμού, σας τον εγγυώμαι από τώρα!

eurovision_2017_ukraine

1. ΣΕΡΒΙΑ
Την ”παράσταση” ανοίγει η Σερβία φέτος, για τον δεύτερο ημιτελικό με την Tijana Bogicevic και το τραγούδι ”In too deep”. Ένα πολλά υποσχόμενο κομμάτι, με ποπ διάθεση, που ακούς ευχάριστα, το όποιο αν δεν εμφανιζόταν πρώτο, θα έλεγα ότι θα περνούσε άνετα στον τελικό. Τώρα μέχρι να κάτσουμε στους καναπέδες εκείνο το βράδυ, να βγάλουμε τα αναψυκτικά, να δυναμώσουμε την τηλεόραση, ίσως και να περάσει ελαφρώς απαρατήρητο. Το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι δεν έχει κορύφωση.


2. ΑΥΣΤΡΙΑ
Μετά την Conchita …το χάος! Να λέμε και αλήθειες, γιατί φέτος ο Nathan Trent με το ”Running on air”, δε βλέπω να κατορθώνει πολλά. Ραδιοφωνικό κομμάτι, που προσωπικά άμα το άκουγα σε κάποιο σταθμό, θα το άλλαζα αμέσως. Δεν με αγγίζει, δε μου λέει κάτι, αυτό το χαλαρό ποπ κομμάτι. Σε έναν ημιτελικό όμως χλιαρό σε γενικές γραμμές, ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να κάνει. Βαδίζει στην λεπτή γραμμή πρόκρισης-αποκλεισμού, άσχετα αν εγώ τον έχω αποκλείσει ήδη! Είμαι άδικος;
Ακούστε και πείτε μου…


3. FYROM
Η χώρα έκανε ντεμπούτο το 1998. Μετά από 4 (!) συνεχόμενους αποκλεισμούς, φέτος η Jana Burceska θα βάλει 1000% τα Σκόπια στον τελικό με το τραγούδι ”Dance alone”. Από τα πιο σύγχρονα dance κομμάτια του διαγωνισμού, με καλοφτιαγμένο video clip, ωραία μουσική που σου μένει έντονα και για μένα το πιο καλό κομμάτι για την χώρα τα τελευταία χρόνια. Μειονέκτημα: τα πολύ μέτρια, έως κακά live της τραγουδίστριας, που όμως δεν νομίζω ότι θα της σταθεί εμπόδιο στον τελικό. Εδώ άλλες και άλλες άφωνες πέρασαν και πήγαν και πολύ καλά… (Hadise, Τουρκία 2009 και όχι μόνο!)


4. ΜΑΛΤΑ
Είχατε αγχωθεί που δεν είχατε ακούσει μπαλάντα μέχρι τώρα; Ε, να που σας φέρνω την Claudia Faniello  με το ”Breathlessly”. Κλασσική μαλτέζικη μπαλάντα, προηγούμενης δεκαετίας, που φιλοδοξεί να πάει τελικό. Μόνο οι επιτροπές και ένα θαύμα θα την περάσουν! Δεν είναι κακή, δεν είναι παράφωνη, απλά είναι κάτι το τόσο συνηθισμένο που δεν σου κάνει καμία αίσθηση πια. Θα το στήσει πολύ όμορφα επί σκηνής, είμαι βέβαιος. Πραγματικά άγνωστη η τύχη της, παρόλο που είναι χαμηλά στα στοιχήματα.

Μείνετε συντονισμένοι στο MusicCorner.gr για το δεύτερο μέρος του Β’ Ημιτελικού…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here