Γράφει η Εβίτα Μπουρμά
Φωτογραφίες: Ματίνα Φουντούλη

Friday I’m in love” αγαπημένο τραγούδι και τίτλος των παραστάσεων που παρουσιάζουν η Ευρυδίκη με τον Μιχάλη Κεχαγιά, κάθε Παρασκευή στην Αρχιτεκτονική. Φτάνοντας στο μαγαζί, παρατηρήσαμε πάλι αλλαγές! Αυτές οι μικρές εκπλήξεις που δεν σε αφήνουν να βαρεθείς ένα χώρο, όσα χρόνια και με όποια συχνότητα κι αν τον επισκέπτεσαι. Ο τοίχος πίσω από την σκηνή είχε ντυθεί στα λευκά και όση ώρα περιμέναμε να ξεκινήσει το πρόγραμμα, παρέα με το πρώτο μας ποτό μας κράτησαν βίντεο από συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών.

evridiki_live_2015_02_020

Κάποια στιγμή ακούστηκε το τραγούδι των The Cure και είδαμε στιγμές από τις πρόβες των δύο καλλιτεχνών, ντυμένες με την αγαπημένη μας μελωδία. Ο καλύτερος «πρόλογος» για την βραδιά μας που μόλις ξεκινούσε! “Μέσα στα όνειρα να με κοιτάς κι εγώ πίσω σε σένα θα έρχομαι..” (“Όσο φεύγω γυρίζω”), αυτό το τραγούδι διάλεξε η Ευρυδίκη για να μας υποδεχτεί σε ένα live γεμάτο εκπλήξεις.

Το πρόγραμμα είχε μεγάλες ανατροπές, σαν να είχαν βάλει σκοπό να μας εκπλήσσουν κάθε λίγη ώρα.. Από την εισαγωγή του κομματιού, εκεί που ακύρωνες την ίδια σου την σκέψη κι έλεγες «δεν θα ‘ναι αυτό», ερχόταν εκείνη να επιβεβαιώσει ότι ήταν! Παρουσιάστηκαν τραγούδια σε ελληνικό και ξένο στίχο που δεν περιμέναμε να τα ακούσουμε στο ίδιο live, η Ευρυδίκη τα έδωσε πραγματικά όλα, τόσο από ενέργεια, όσο κι ερμηνευτικά για να ικανοποιήσει το κοινό της, αν και υπάρχουν κι εκείνες οι φορές που θες απλά να ακούσεις εκείνη. Όμως ούτε αυτή η κατηγορία του κοινού έμεινε παραπονεμένη αφού απολαύσαμε τραγούδια από όλη της την δισκογραφία, τα πολύ γνωστά και κάποια που δυστυχώς δεν έχουν ακουστεί τόσο, ενώ από τη συγκεκριμένη εμφάνιση, προκύπτει ότι θα έπρεπε!

evridiki_live_2015_02_007_kehagias

Με το τραγούδι “Το ένα”, μας παρουσίασε τον Μιχάλη Κεχαγιά, ο οποίος μας κράτησε συντροφιά επί σκηνής όλη την βραδιά. Χωρίς την ζώνη ασφαλείας του, όπως ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει την συμμετοχή του στους Lexicon Project, αποδεικνύει πώς το να υπάρχει σαν μονάδα επάνω στην σκηνή, όχι απλά του ταιριάζει, δείχνει να τον ελευθερώνει και να του επιτρέπει να αγγίξει κομμάτια που μέσα στα όρια που βάζει ένα γκρουπ, δεν θα μπορούσε. Κομμάτια και ψυχές.. Δύο στιγμές πολύ δυνατές, χωρίς να υστερούν οι υπόλοιπες, όμως δύο από εκείνες που μένουν μέρες μετά. Η πρώτη, στο τραγούδι “Ο αέρας μας φυσάει τα μαλλιά”, μια προσωπική καταγραφή που φτάνει απλά η ειλικρίνεια της ερμηνείας της για να αγγίξει κάποιον και η δεύτερη.. ακούσαμε το τραγούδι “Ο χαμένος τα παίρνει όλα” του Γιάννη Αγγελάκα και δεν μας ξένισε κι ας το έχουμε συνδέσει τόσο με συγκεκριμένη φωνή και άνθρωπο, υπάρχει πάντα περιθώριο για νέες «συνδέσεις» όταν αξίζουν.

evridiki_live_2015_02_011

Είχαμε μια μικρή συζήτηση με την Ευρυδίκη πριν την έναρξη, που κατέληξε μεγαλύτερη και δυστυχώς πολύ λίγο χρόνο με τον Μιχάλη, αφού αν συνεχίζαμε την κουβέντα θα έπρεπε να τον ακολουθήσουμε στη σκηνή!

MusicCorner: Τι περιμένουμε να ακούσουμε σε αυτές τις εμφανίσεις στην Αρχιτεκτονική;
Ευρυδίκη: Πολλά τραγούδια δικά μου, από όλη τη δισκογραφία και τραγούδια που δεν έχω παίξει πολύ. Αυτά που περιμένει ο κόσμος θα τα ακούσει, θα παρουσιάσω κι ένα καινούργιο τραγούδι για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια που έχω να βγάλω κάτι νέο. Επίσης, κάποια ακόμα από τη δισκογραφία μου που ίσως να τα έπαιξα μόνο στην παρουσίαση του δίσκου, εκπληξούλες!
Κατά τα άλλα, το πρόγραμμα στηρίζεται κυρίως σε τραγούδια που αγαπάμε, περισσότερο από την pop και rock σκηνή, ελληνική και ξένη. Επειδή μαζευτήκαμε και φτιάξαμε μια μπάντα με μουσικούς που ο καθένας έχει και διαφορετικά ακούσματα, “παιδευτήκαμε” λίγο, μαζευτήκαμε όπως οι παρέες στα σπίτια που παίζει ο καθένας αυτό που γουστάρει και στήσαμε ένα τέτοιο πρόγραμμα, με τραγούδια ουσιαστικά από καρδιάς. Τραγούδια διαφορετικά μεταξύ τους, από διαφορετικούς χώρους, αλλά εμείς τα διασκευάσαμε.

MusicCorner: Ο τίτλος των παραστάσεων, “Friday I’m in love”, ποιανού ιδέα ήταν;
Ευρυδίκη: Δική μου ιδέα ήταν, αγάπησα πολύ τους Cure μέσω του Δημήτρη Κοργιαλά, που είναι φανατικός. Όταν λοιπόν ακούς κάθε μέρα Cure στο σπίτι, δεν μπορείς να μην κολλήσεις και ειδικά το συγκεκριμένο τραγούδι, είναι ένα τραγούδι που μου φτιάχνει πάντα την διάθεση. Μιας λοιπόν και είπαμε ότι θα παίξουμε Παρασκευές και τα περισσότερα τραγούδια είναι γύρω από τον έρωτα, είχαμε όλοι μια διάθεση να παίξουμε με αυτό, νομίζω ότι το “Friday I’m in love” είναι ο πιο ιδανικός τίτλος!

evridiki_live_2015_02_001

MusicCorner: Υπάρχουν σχέδια για την συνέχεια;
Ευρυδίκη: Ουσιαστικά στα πλάνα μας είναι να παίξουμε πολύ με τα παιδιά, δηλαδή μετά την Αρχιτεκτονική να ταξιδέψουμε και σε άλλες πόλεις. Έχω διάφορα πράγματα που τρέχουνε, μέσα στον Μάρτιο θα κυκλοφορήσει ένα dvd, από την παράσταση που είχα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, «Εγώ, η Edith και ο Elvis… το μπλε ταξίδι!», τώρα είμαστε στην φάση του μοντάζ. Ένα καινούργιο τραγούδι, αυτό που θα παρουσιάσω απόψε, είναι σε στίχους του Σταύρου Σταύρου και μουσική δική μου, συνεχίζοντας παράλληλα στούντιο για μια ολοκληρωμένη δουλειά. Τέλος, ετοιμάζουμε μια μουσικοθεατρική παράσταση μαζί με τον Δημήτρη Μαλισσόβα που θα κάνει την σκηνοθεσία, ο τίτλος είναι “On my own” κι έχει να κάνει βέβαια με την γυναίκα και τον έρωτα. Περισσότερα όμως γι’αυτή την παράσταση θα σας πω όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή γιατί τώρα είμαστε στην προετοιμασία, γράφονται τα κείμενα, βρίσκουμε το ρεπερτόριο.. είναι όμως μια δουλειά για την οποία ανυπομονώ!

evridiki_live_2015_02_016_kehagias

MusicCorner: Πώς νιώθεις για την συνεργασία σου με την Ευρυδίκη στo “Friday I’m in love”;
Μιχάλης Κεχαγιάς: Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μοιράζομαι την ίδια σκηνή με έναν άνθρωπο που θαυμάζω και που την θεωρώ πραγματικά δικό μου πέρα από τα όρια της μουσικής. Η συνεργασία αυτή όχι μόνο με βελτιώνει μαθαίνοντας με να αγαπώ την μουσική από την αρχή αλλά με προχωράει και δυο βήματα μπροστά.

MusicCorner: Θα μας πεις δυο λόγια για το «Ο αέρας μας φυσάει τα μαλλιά»;
Μιχάλης Κεχαγιάς: Στην παράσταση θα παρουσιάσω το πρώτο προσωπικό μου ηχογράφημα το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα με τίτλο : Ο αέρας μας φυσάει τα μαλλιά από την polymusic. Είχα την ανάγκη να δοκιμάσω τα όρια μου αναζητώντας διαφορετικούς δρόμους και να δω πως λειτουργώ ως μονάδα πλέον.

Η Ευρυδίκη κι ο Μιχάλης Κεχαγιάς θα βρίσκονται για 3 ακόμα Παρασκευές στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι.

Περισσότερες φωτογραφίες του MusicCorner από τo live!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here