Διαλύθηκαν προσωρινά οι Peppers...
29/5/2008
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Την διάλυση, ευτυχώς προσωρινή, αποφάσισε το συγκρότημα των Red Hot Chili Peppers.

Η κοινή απόφαση των Anthony Kiedis, John Frusciante, Flea και Chad Smith, έγινε με γνώμονα την "ηρεμία" τους, την ξεκούραση από τις υποχρεώσεις του γκρουπ και την συγκέντρωση στις προσωπικές τους ζωές. Η απόφαση της διάλυσης είναι, όπως είπαμε, προσωρινή και ο χρόνος που θα πάρουν "ρεπό" τα μέλη του συγκροτήματος έχει προσδιοριστεί μόνο ως προς την ελάχιστη διάρκειά του που υπολογίζεται στον ένα χρόνο.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Anthony Kiedis, επιβεβαίωσε την είδηση της προσωρινής διάλυσης και μίλησε για τους λόγους που ώθησαν το συγκρότημα να πάρει μια τέτοια απόφαση : "Είμαστε διασπασμένοι αυτή τη στιγμή. Η δημιουργία του τελευταίου μας άλμπουμ, "Stadium Arcadium" μας πήρε πάρα πολύ χρόνο. Κάποιες φορές νομίζαμε ότι δεν θα τελείωνε ποτέ. Ήταν ένα "πλήγμα" για μας, μια πολύ μεγάλη διαδρομή που ήρθε αμέσως μετά από το "Californication" και το "By the Way", για τα οποία επίσης χρειάστηκαν πολύ μεγάλοι χρόνοι δουλειάς".

Ο Kiedis ανέφερε ότι τα μέλη του συγκροτήματος μετά, από τέτοια πίεση είναι συναισθηματικά και πνευματικά "διαταραγμένα" και δήλωσε για την απόφαση διάσπασης: "Το συζητήσαμε αρκετές φορές και το θέμα μας ήταν να σταματήσουμε κάθε δραστηριότητα με το συγκρότημα τουλάχιστον για έναν χρόνο, να ζήσουμε ήρεμα με τις οικογένειές μας και να μάθουμε καινούργια πράγματα".

Ενώ ο Kiedis προγραμματίζει να περάσει αυτόν τον χρόνο με την οικογένειά του, μπαίνει στον πειρασμό να ακολουθήσει τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος στις σκέψεις του να εμπλακούν σε νέα μουσικά σχήματα και προσπάθειες. "Εγώ μένω στο σπίτι μου, με την οικογένειά μου και μαθαίνω surfing. Αλλά αρχίζω να σκέφτομαι ότι δεν θα ήταν κακό να γράψω λίγα κομμάτια. Αλλά μόνο λίγα κομμάτια και τίποτα παραπάνω", ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Anthony Kiedis στο περιοδικό Rolling Stone.

Κι ενώ ο Kiedis ξεκουράζεται και σκέφτεται αν θα ήταν καλό να ξεκινήσει σιγά σιγά να γράφει κομμάτια, ο ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, έχει ήδη ξεκινήσει ένα νέο jazz γκρουπ που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ, ενώ ο μπασίστας Flea και ο κιθαρίστας John Frusciante συνεχίζουν την πορεία τους στην μουσική ως σόλο καλλιτέχνες.

Αν τα μέλη του συγκροτήματος μείνουν σταθερά στην ελάχιστη διάρκεια της διάλυσης, τότε θα πρέπει να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξανακούσουμε για τους Red Hot Chili Peppers. Μέχρι τότε θα αναζητούμε τον ήχο τους στο συγκρότημα του Smith και στις δουλειές των Flea και Frusciante.

MC Team ID