Αποσύρεται ο Sir Paul McCartney;
13/6/2008
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Σημαντικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην σταδιακή "συνταξιοδότηση" του φέρεται να έλαβε ο Sir Paul McCartney.

Ο μουσικός από το Λίβερπουλ, στις 18 του μηνός κλείνει τα 66 του χρόνια και σχεδιάζει μία παγκόσμια περιοδεία - μαμούθ με την οποία σκοπεύει να αποχαιρετήσει το κοινό του σε όλο το κόσμο, καθώς η επιθυμία του είναι να μειώσει στο ελάχιστο τις συναυλίες και να αποσυρθεί εν καιρώ από τον χώρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στον τύπο, ο καλλιτέχνης θα ξεκινήσει μια περιοδεία στην οποία αναμένεται να δώσει περί τις 100 συναυλίες σε όλον τον κόσμο. Η περιοδεία θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια και με την ολοκλήρωσή της ο Sir Paul θα αποτραβηχτεί σιγά σιγά από το προσκήνιο για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.

"Ο Paul εξήγησε ότι αυτή η περιοδεία θα είναι η τελευταία μεγάλης κλίμακας. Θέλει να αποσυρθεί σιγά σιγά και να απολαύσει την παιδική ηλικία της κόρης του Beatrice. Στην περιοδεία αυτή ο Sir Paul θα τραγουδήσει για τελευταία φορά στα περισσότερα σημεία του πλανήτη. Η Beatrice και η οικογενειακή γαλήνη θα πάρουν την πρώτη θέση στην ζωή του αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την καριέρα του. Η τουρνέ, πάντως, δεν θα είναι συνεχόμενη, αλλά θα υπάρχουν διαλείμματα μεγάλης διάρκειας, καθώς ο Paul δεν θέλει να λείπει συνέχεια για μεγάλα διαστήματα", ανέφερε ο βρετανικός τύπος επικαλούμενος πηγές από το περιβάλλον του καλλιτέχνη.

Ο Sir Paul ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε δυόμισι χρόνια, θα έχει συμπληρώσει πενήντα τρία (53) χρόνια καριέρας στη μουσική. Ξεκίνησε σε ηλικία 15 ετών όταν συνάντησε τον John Lennon και δημιούργησαν το πρώτο τους γκρουπ, με τίτλο "The Quarrymen". Αργότερα μετονομάστηκαν σε "The Silver Beetles" και καθιερώθηκαν με το όνομα "The Beatles" με το οποίο άλλαξαν την ροή της μουσικής την δεκαετία του '60.

Μετά την διάλυση των Beatles ο Sir Paul συνέχισε την καριέρα του δημιουργώντας τους "Wings" με την γυναίκα του Linda. Οι "Wings" διαλύθηκαν το 1981, δέκα χρόνια μετά την δημιουργία τους και ο McCartney συνεχίζει την σόλο καριέρα του με απόλυτη επιτυχία. Ο Sir Paul μόνος έχει πουλήσει πάνω από 100.000.000 δίσκους, έχει 60 χρυσούς δίσκους, ενώ έχει βραβευτεί σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις! Για τις επιδόσεις του στην μουσική και την συμβολή του στην εξέλιξή της τιμήθηκε από την βασίλισσα της Αγγλίας με τον τίτλο του Sir.


Οι ένδοξες εποχές των Beatles!

Ο McCartney έχει αποδείξει την μουσική του ιδιοφυία όχι μόνο στην ροκ και ποπ μουσική, αλλά ακόμα και στην κλασσική, καθώς είναι ένας από τους σύγχρονους συνθέτες κλασικής μουσικής, με τέσσερα άλμπουμ στο ενεργητικό του! Μάλιστα για την τελευταία του δημιουργία, με τίτλο "Ecce Cor Meum", κέρδισε και το βρετανικό βραβείο κλασσικής μουσικής για το 2006!

Η απόφαση του Sir Paul να εγκαταλείψει τα στάδια μετά την παγκόσμια περιοδεία του, δεν σημαίνει ότι θα αποσυρθεί εντελώς από την μουσική. Μάλιστα έκανε πρόταση στο συγκρότημα "The Wombats" να αναλάβει την παραγωγή του νέου τους άλμπουμ: "Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με την παραγωγή των δίσκων μου και η προοπτική αυτή είναι δελεαστική για μένα. Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θέλουν να δουλέψω μαζί τους", δήλωσε ο Sir Paul. Ο ντράμερ του συγκροτήματος, Dan Haggis, μίλησε για την πρόταση που τους έκανε ο McCartney: "Είναι φοβερά κολακευτικό ένας Beatle, όπως ο Sir Paul, να ασχολείται μαζί μας. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία. Θα κάνουμε ένα πρώτο δοκιμαστικό και θα δούμε πώς θα λειτουργήσει", δήλωσε ο Haggis.

MC Team ID