ΛΙΑ ΒΙΣΣΗ:''ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΩ ΜΑΓΑΖΙΑ''!
ΛΙΑ ΒΙΣΣΗ:''ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΩ ΜΑΓΑΖΙΑ''!
Aλήθεια έπειτα από πόσο καιρό ξαναμπαίνεις στο studio;
Aπό το 2001 . Βέβαια στο διάστημα που μεσολάβησε έκανα κάποιους δίσκους με θεματικές. Κάποιοι δίσκοι ήταν μ χριστουγεννιάτικα τραγύδια άλλοι ήταν για κάποιες παραστάσεις , κάποιοι άλλοι ΄ήταν μελοποιημένα ποιήματα.
Γιατί χρειάστηκε να μεσολαβήσουν οκτώ χρόνια για να κάνεις δίσκο;
Γύρισα στη Κύπρο και απομακρύνθηκα λίγο απ' τα πράγματα. Μάλλον όχι λίγο, πολύ. Λες και ξέχασα τι έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Τεμπέλιασα. Έπαιξε ρόλο η επιστροφή μου στη Κύπρο, αφού όπως και να το κάνουμε το παιχνίδι γίνεται στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως η ιδέα για αυτό το cd γυρόφερνε στο κεφάλι μου αρκετό καιρό. Θύμωνα για τον ευατό μου γιατί παραμέλησα μια καριέρα. Ο κόσμος όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Αθήνα με σταματούσε στο δρόμο για να μου πει ότι με θαυμάζει ακόμα και σήμερα έπειτα από τόσα χρόνια αποχής και με ρωτούσε πότε θα βγάλω νέο δίσκο και αν θα τραγουδήσω κάπου.
Συζητώ διάφορα πράγματα στην Αθήνα για κάποιες εμφανίσεις το καλοκαίρι και για κάποιες το χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθηση των μουσικών σκηνώ στην Ελλάδα λόγω μείωσης ενδιαφέροντος του κόσμου για τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα και μια στροφή στις μικρές σκηνές.
Θυμάμαι κάτι που μου είχε πει η αδελφή σου η Νικη την τελευταία φορά που την είδα. Ότι όταν η Άννα γράφει ένα τραγούδι η πρώτη που το ακούει και θα κάνει σχόλια είναι η μαμα Σοφία. Αυτό ισχύει και στη δική σου περίπτωση;
Η μητέρα μου άκουσε κάποια κομμάτια όταν της τα έπαιξα στο πιάνο. Ήταν λίγο συγκρατημένη. Μου είεπ ως εγώδε γράφω πολύ εμπορικά. Της εξήγησα ότι δεν γράφω τα τραγούδια μου για να στηρίξουν ένα πρόγραμμα σε κάποιο μαγαζί, δεν ήταν ποτέ αυτό το όνειρο μου. Όταν γύρισα από το Βερολίνο και τα έφερα ηχογραφημένα τα ακουσ εκαι ενθουσιάστηκε. Της άρεσε ένα τραγούδι της Billy Holiday ια το οποίο εξασφάλισα τα δικαιώματα διασκευής στα ελληνικά και μου είπε ότι ακούγομαι σαν μαύρη τραγουδίστρια.
από το Downtown
Elenh otan gelas eisai poly xaritwmenh
den nomizw na exei pikria... toulaxiston oxi pia! apo ena simeio kai meta to pire apofasi. eksallou apo mikri fainotan oti to asteri itan i anna! ki auto fanike apo ta prota tous vimata afou simvoleo ipograpse prwti i anna, enw i lia ekane to prwto tis disko sta 80s (kamia dekaria xronia meta tin anna)ADAM2 έγραψε:πολύ καλή η Λία, απορώ γιατί έκανε τόσα χρόνια να επανέλθει στο τραγούδι με νέο album 8) βρισκόταν πάντα βέβαια στη σκιά της αδερφής της και όσο να ναι, μια πίκρα θα την έχει
Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα 'ρθουν καλύτερες μέρες!!!
-
-
ΕΣΥ ΙΣΩΣ.Η ΛΙΑ ΒΙΣΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑ ΤΟΤΕ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΡΩΜΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ.stathis2b έγραψε:M'AYTO THN EMAΘΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙcreativeuser έγραψε:Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΟΥΑ ΟΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕ.stathis2b έγραψε:ΞΕΧΝΑΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΜΕ ΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ "ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ" ΚΑΙ ΤΟ "ΟΥΑΟΥ ΟΥΑΟΥ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ"
Δως μου ένα παγάκι
ΠΟΣΟ ΠΑΛΙΑ;ΤΟ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ "ΑΠΟΥΣΙΑ" (1992 ΝΟΜΙΖΩ) ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΡΩΜΑ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣcreativeuser έγραψε:ΕΣΥ ΙΣΩΣ.Η ΛΙΑ ΒΙΣΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑ ΤΟΤΕ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΡΩΜΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ.stathis2b έγραψε:M'AYTO THN EMAΘΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙcreativeuser έγραψε:Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΟΥΑ ΟΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕ.stathis2b έγραψε:ΞΕΧΝΑΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΜΕ ΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ "ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ" ΚΑΙ ΤΟ "ΟΥΑΟΥ ΟΥΑΟΥ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ"
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ POP ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ, TO ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΕΛΑΦΡΟΛΑΪΚΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΔΙΚΑ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΕ "ΕΝΤΕΧΝΗ" ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ)
-