16 τραγούδια να τα τραγουδάνε οι μικροί και να τα χαίρονται οι μεγάλοι!

Κυκλοφόρησε από την MLK η νέα δισκογραφική δουλειά της Τατιάνας Ζωγράφου με τίτλο «Μια νότα μου χτυπά το τζάμι».

16 τραγουδια  σε στίχους των Μαριάννας Αβούρη, Φίλιας Δενδρινού, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, Τατιάνας Ζωγράφου, Βεατρίκης Κάντζολα-Σαμπατάκου,  Στέλλας Μιχαηλίδου, Παυλίνας Παμπούδη,  Στέλλας Τζίβα, Ελισάβετ Τάρη και  Μάκη Τσίτα.

Νότες και λέξεις συναντιούνται για να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στον ονειρικό κόσμο της μουσικής της Τατιάνας Ζωγράφου. Ανάλαφρες μελωδίες, λυρισμός, ρυθμικότητα και ευφάνταστες ενορχηστρώσεις είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία αυτού του άλμπουμ.

cd_tatiana_zografou_2015

Το νέο μουσικό εγχείρημα της τραγουδοποιού πλαισιώνεται από μια ομάδα καταξιωμένων τραγουδιστών  που συμβάλλουν ο καθένας με το δικό του, μοναδικό ερμηνευτικό ύφος σε μία καθόλα άρτια δισκογραφική δουλειά.

Τραγουδούν με αλφαβητική σειρά οι:
Σαβίνα Γιαννάτου, Βασίλης Γισδάκης, Ειρήνη Δερέμπεη, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης , Βασίλης Καζούλλης, Αφροδίτη Μάνου,  Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δάφνη Πανουργιά, Σοφία Παπάζογλου & Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία ΑρσακείωνΤοσιτσείων Σχολείων υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας ΒαρσάμηΚούκνη

Η ενορχήστρωση είναι του Δημήτρη Μπουζάνη.

Την ηχογράφηση επιμελήθηκε ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος.

Παίζουν οι μουσικοί:
Λευτέρης Γρίβας (ακορντεόν), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Παναγιώτης Κανελλόπουλος (μαντολίνο), Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο), Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο)

καθώς και οι:
Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν στο 9 & ενορχήσρωση στο 4), Γιώργος Ζαρέας (τρομπόνι στα 2,3), Κώστας Παπαγεωργίου (κιθάρες), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα στα 2,3), Κώστας Σερεμέτης(μαρίμπα, κρουστά), Θοδωρής Ρέλλος (σαξόφωνο), Δημήτρης Τερζάκης (βιόλα), Γιώργος Φίλιππας (latin – παραδοσιακά κρουστά).

Λίγα λόγια για τον δίσκο από τη δημιουργό:
Σούρουπο. Σέριφος. Ξεπροβάλλει μόλις το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι. Άκουσα πάλι τις μίξεις. Νομίζω πως ο δίσκος είναι έτοιμος. 16 τραγούδια να τα τραγουδάνε οι μικροί και να τα χαίρονται οι μεγάλοι.

Ξεκίνησα τις ηχογραφήσεις τον Μάρτιο του 2015. Πρώτος πρώτος ήρθε ο Βασίλης Παπακωσταντίνου. Καλό σημάδι αυτό. Υπέροχος. Χτες σ’ ένα στούντιο φίλου συνθέτη στη Θεσσαλονίκη έκλεισε τον κύκλο των ηχογραφήσεων ο ευαίσθητος τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης, ερμηνεύοντας παρέα με τη μικρή Νάγια τον αγαπημένο ήρωά τους.

Σπουδαίοι ερμηνευτές με τίμησαν με τη συμμετοχή τους σε αυτή τη νέα δισκογραφική μου απόπειρα. Τους ευχαριστώ. Όλους. Όπως και τους μουσικούς, που με γενναιοδωρία μου χάρισαν τη μουσικότητά τους. Επίσης τους στιχουργούς που με εμπιστοσύνη μου δώρισαν την ποιητικότητά τους, τους στίχους τους.

Με τον Λαυρέντη τραγουδήσαμε μαζί με κέφι το «Μια νότα μού χτυπά το τζάμι», τραγούδι από το οποίο βαφτίστηκε αυτός ο δίσκος. Το μουσικό σχήμα «Κόκκινοι γάτοι», πιστοί μου φίλοι και στενοί συνεργάτες μου πάνω από μία δεκαετία, με ακολούθησαν και πάλι. Εξάρχων ο μαέστρος Δημήτρης Μπουζάνης σε ρόλο ενορχηστρωτή αυτή τη φορά. Σπουδαίος μουσικός που ενορχηστρώνει εμπνευσμένα υπό τη μορφή γραπτής παρτιτούρας, έχοντας ταυτόχρονα το ταλέντο να εμπνέει ελευθερία στους μουσικούς, να αφομοιώνει αλλά και να συμπληρώνει δημιουργικά νέες ιδέες που προκύπτουν αβίαστα, όταν οι άνθρωποι συμπράττουν σε συνθήκες βαθιάς ευγένειας και δημιουργικού διαλόγου. Στην επιμέλεια του ήχου και της παραγωγής ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος. Η συνεργασία μας μια ατέλειωτη γιορτή. Η συμβολή και των δύο αυτών μουσικών ανεκτίμητη σε τούτο τον δίσκο.

Νύχτωσε. Από αύριο θα αρχίσει πάλι να μικραίνει το φεγγάρι… Οι στίχοι της Ιουλίτας κάνουν κύκλους στ’ αυτιά μου στα 6/8. Η Χριστίνα Βαρσάμη, μαέστρος των παιδιών, έκανε και πάλι το θαύμα της. Η χορωδία του σχολείου μου τραγουδάει μαζί με τον Χρήστο «Στου βάλτου το θολό λιμάνι, στου ύπνου την κοφτή πλαγιά, το ξύλινο αλογάκι φτάνει για να μας πάρει μακριά, μακριά, μακριά, μακριά…».

Η Σαβίνα, μαζί με τη Λεωνή και την Κατερίνα, μας αποκαλύπτουν ψιθυριστά «πού πηγαίνουν όλα, όταν πέφτει το σκοτάδι και κανένας δεν τα βλέπει…».Η Ελεονώρα αγνοεί το νύχτωμα του χρόνου και μας ξεσηκώνει να χορέψουμε μάμπο, ενώ ο Βασίλης Καζούλλης επιμένει να μας μεταφέρει στον αμερικάνικο νότο. Η Δάφνη κάνει κούνια λικνίζοντας τη φωνή της στη νοσταλγική μου παιδική χαρά, ενώ η Σοφία στροβιλίζεται λίγο πιο πέρα. «Xο, το κρασάκι μου θα πιω», σιγοτραγουδά ελαφρώς μεθυσμένη η Ειρήνη. Το Δελτίο καιρού, όπως μας αποκαλύπτει ο Βασίλης Γισδάκης, λέει: «Άστατος καιρός τις επόμενες μέρες». Απτόητοι ωστόσο ο Κώστας και η Αφροδίτη χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι βαλς στην άκρη του ορίζοντα… Ανοίγω και πάλι τα μικρά μου φτερά, σε καιρούς όπου για μια ακόμη φορά κανείς δεν ακούει τα παιδιά και τη συχνά σπαρακτική φωνή τους.

29 Αυγούστου 2015

Τατιάνα Ζωγράφου

Λίγα λόγια για την Τατιάνα Ζωγράφου:
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της  σπουδές στην Αγγλία με αντικείμενό  της  τη Μουσική στην Εκπαίδευση (Master in Music Education, University of Reading). Πραγματοποίησε σπουδές μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο Ιωαννίνων και αργότερα στο  Ωδείο Εν Οργάνοις στην Αθήνα.  Παράλληλα σπουδάζει κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Κόνταλυ. Το 2007 πήρε  Πτυχίο Μονωδίας με καθηγητή  της  τον Κώστα Πασχάλη και τον Ιούνιο του 2012  πήρε  Δίπλωμα Μονωδίας με καθηγήτριά της την Χριστίνα Γιαννακοπούλου.  Από το 1998 εργάζεται ως μουσικός στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού και συνθέτει τραγούδια για μικρούς και μεγάλους έχοντας στο ενεργητικό της μέχρι σήμερα  έξι δισκογραφικές εργασίες με αξιοσημείωτη επιτυχία και με τη συμμετοχή  στα τραγούδια της σπουδαίων ερμηνευτών  όπως η Νένα Βενετσάνου, η Μαρία Φαραντούρη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Τάσος Αποστόλου,ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Κώστας Θωμαϊδης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Ηλίας Λιούγκος,ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η Δάφνη Πανουργιά, η Ειρήνη Δερέμπεη, η Σοφία Παπάζογλου κ.α  Ως ερμηνεύτρια συνεργάζεται  με τους  διαπρεπείς  Έλληνες μουσικούς Ντόρα Μπακοπούλου και Θόδωρο Κοτεπάνο  σε αφιερώματα  στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα της ήταν η πρόσφατη συμμετοχή της  στην «Μεγάλη ημέρα της ποίησης» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Μάρτιο του 2014, παρουσιάζοντας αλλά και ερμηνεύοντας τα τραγούδια της για παιδιά  μαζί με τον βαρύτονο Κωστή Ρασιδάκι, τον τενόρο Κώστα Ζαμπούνη,  τον μουσικό όμιλο  Αρσακείων Τοσιτσείων σχολείων και το εξαμελές μουσικό σχήμα των «Κόκκινων Γάτων» που εδώ και 15 χρόνια στηρίζει τη μουσική της. Το 2015 ολοκλήρωσε τη νέα δισκογραφική της εργασία με τίτλο «Μια νότα μού χτυπά το τζάμι» και τη συμμετοχή εκλεκτών ερμηνευτών του τόπου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here