Γράφει η Κωνσταντίνα Μακρογιάννη
Φωτογραφίες: Αθηνά Στρόδα

Μας είπαν πως θα είναι μία ενδιαφέρουσα βραδιά. Σίγουρα το όνομα της Αλέκας Κανελλίδου αλλά και του σημαντικού συνθέτη, Γιάννη Σπανού, μας προσέλκυσαν να παραβρεθούμε το βράδυ της Παρασκευής, 10 Μαρτίου στο Γυάλινο μουσικό Θέατρο.

kanellidou_spanos_live_2017_3_012

Δεν διαψευσθήκαμε. Μπαίνοντας σε έναν χώρο κατάμεστο από ακροατές, αντιλήφθηκα αμέσως πως η ερμηνεύτρια έχει ένα δικό της κοινό που την ακολουθεί πιστά. Με τη στιβαρή φωνή της, ερμήνευσε τραγούδια τα οποία σε ταξίδευαν σε μια άλλη εποχή, με τους παλαιότερους ακροατές να αναπολούν ένα πιο ρομαντικό παρελθόν. Κατάφερε παράλληλα να καθηλώσει και τους νεότερους, χωρίς να αφήνει οποιαδήποτε περιθώριο χαλάρωσης.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, η Αλέκα Κανελλίδου ερμήνευσε διάφορες αισθαντικές μελωδίες, με εκτενή αναφορά σε γνωστούς συνθέτες. «Ακόμα ένα καλοκαίρι» της Νινής Ζαχά, «Αλλιώτικος νόμος» του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, «Χειροκροτήστε την Αρτίστα» του Αλέξη Παπαδημητρίου και «Η Νύχτα» της Αφροδίτης Μάνου. Στις ερμηνείες ξεχώριζε η συνοδεία πιάνου, με την άριστη δεξιοτεχνία του Γιώργου Τσοκάνη.

 

Έπειτα από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα στη σκηνή εμφανίστηκε ο σπουδαίος συνθέτης Γιάννης Σπανός, ο οποίος απέσπασε το δυνατό χειροκρότημα του κοινού, προκειμένου να θυμίσει, συνοδεία πιάνου, τραγούδια της δικής του «παρέας»: «Επειδή σ’ αγαπώ», «Κάνε το πρώτο βήμα», «Θα με θυμηθείς» και το γνωστό σε όλους «Δίδυμα Φεγγάρια».

Ξεχωριστή στιγμή, όταν η Αλέκα Κανελλίδου ερμήνευσε a capella το «Άνθρωποι Μονάχοι».

Ιδιαίτερη ήταν και η επιμέλεια της ενορχήστρωσης καθώς, ελλείψει λαϊκών οργάνων, οι στιγμές jazz ρυθμών συνόδευσαν εξαιρετικά τα ελληνικά τραγούδια. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες και στο κοινό δεν έλειπε και το αμφίδρομο χιούμορ που έδειχνε την αμεσότητα της επικοινωνίας της καλλιτέχνιδας με τους ακροατές της.

 

Έτσι λοιπόν, η ερμηνεύτρια με την αναλλοίωτη φωνή της απέδειξε πως υπάρχουν τραγούδια που ίσως να μην ακούμε συχνά στο ραδιόφωνο, αλλά είναι διαχρονικά και αντέχουν στον χρόνο.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν για τρεις Παρασκευές ακόμη. Τις συνιστώ ανεπιφύλακτα!

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here