Την Κυριακή το βράδυ οι γυναίκες ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό και πέτυχαν μια σημαντική νίκη. Οι γυναίκες γιατροί και οι γυναίκες ασθενείς έστειλαν δυνατό μήνυμα σε όλους όσους παρακολούθησαν τις εργασίες του 1ου Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία» και σε όσους απόλαυσαν τη συναυλία που ακολούθησε.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι καλεσμένοι καλλιτέχνες τραγούδησαν για τη ζωή, για τη θεραπεία, για τη ελπίδα και δικαίωσαν τη Λίνα Νικολακοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια της συναυλίας με τίτλο «ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ».

Το κοινό ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και έσπευσε να αγοράσει εισιτήρια και να στηρίξει τον σκοπό των γιατρών γυναικών ογκολόγων. Ήταν ιδιαίτερα σημαντική η επιτυχία της συγκεκριμένης συναυλίας, καθώς τα έσοδα θα δοθούν για την οικονομική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο, δημιουργώντας ένα «μόνιμο ταμείο» για την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, όπως π.χ. γενετικός έλεγχος και συμβουλευτική για κληρονομική προδιάθεση, αλλά και άμεση βοήθεια ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο, μέσω κοινωνικών ιατρείων και άλλων φορέων, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.

karounis_menti_tsaligopoulou_kotsiras_2014_10

Της συναυλίας προηγήθηκε μια εξαιρετικά επιτυχημένη Ημερίδα, το 1ο Forum των «Γυναικών στην Ογκολογία», με συμμετοχή και ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων στο χώρο της ογκολογίας από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Συμμετείχαν ενεργά με παρουσία, παρεμβάσεις και ομιλίες πολλοί σύλλογοι ασθενών και εθελοντών, ευρύ κοινό αλλά και κοινωνικοί φορείς. Όλοι μαζί συζήτησαν ανοικτά, και για πρώτη φορά οι γιατροί μίλησαν στον κόσμο, για θέματα που συνήθως δεν ακούγονται, όπως η καθημερινότητα της γυναίκας με καρκίνο, η διατροφή και το ευ ζην, η επίδραση της νόσου στη σχέση της, στον σύντροφο, στα παιδιά, η σεξουαλικότητα αλλά και η εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της νόσου και μετά. Συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν τέτοιες εμπειρίες και βγήκαν νικήτριες ακούστηκαν και αγκαλιάστηκαν από το κοινό και τους ειδικούς.

Συμμετείχε, συντόνισε και έδωσε την τιμητική διάλεξη για το ρόλο των Μ.Μ.Ε. στη διάχυση της πληροφορίας για τον καρκίνο του μαστού η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη, ενώ την πρωτοβουλία χαιρέτησαν με θέρμη στην Τελετή Λήξης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Κ. Παπακώστα και η Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Α. Γκερέκου, και οι δύο δηλώνοντας την αποδοχή τους να συμμετάσχουν ενεργά στην Κοινωνική Επιτροπή του Forum και να υποστηρίξουν τους σκοπούς του. Η εκδήλωση χαιρετήθηκε και από τους εκπροσώπους του ΙΣΑ, κ. Ανδρούτσο και κ. Πατούλη, και τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ κ. Τ. Σκανδαλάκη.

karounis_tsaligopoulou_kotsiras_2014_10

Στη συνέχεια, πλήθος κόσμου γέμισε την αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, όπου ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η ηθοποιός Νένα Μεντή ένωσαν τις φωνές τους και συναντήθηκαν για πρώτη φορά επί σκηνής.

Aκούστηκαν μία σειρά από υπέροχα τραγούδια και κείμενα που είχε επιλέξει η κυρία Νικολακοπούλου, η οποία στήριξε εξαρχής το όραμα του Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία», δημιουργώντας αυτήν τη μουσική γιορτή, βαφτίζοντας την με μια φράση δανεισμένη από τραγούδι της.

Στο τέλος της συναυλίας ευχαρίστησε η ίδια τους γιατρούς και όλους όσους βρέθηκαν εκεί με αυτά τα λόγια: «Αγαπητοί μας γιατροί σας ευχόμαστε να βάλετε τα δυνατά σας για να γίνουν δυνατά τα αδύνατα. Και εσείς αξιότιμοι φίλοι που σήμερα δεχτήκατε την πρόσκληση και είστε εδώ να ξέρετε ότι δώσατε τη δυνατότητα σε ανασφάλιστες και οικονομικά αδύναμες γυναίκες να μπορέσουν να σώσουν τη ζωή τους. Ευχόμαστε αυτό που έγινε σήμερα να προχωρήσει και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

menti_karounis_tsaligopoulou_kotsiras_2014_10

Συμμετείχαν οι μουσικοί:
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος – κλαρίνο, νέυ, καβάλ
Αλέκος Γλυκιώτης – μπουζούκι
Παναγιώτης Μανουηλίδης – κοντραμπάσο
Κώστας Μερετάκης – κρουστά
Κώστας Νικολόπουλος – κιθάρες, ενορχηστρώσεις
Παναγιώτης Τσεβάς – ακορντεόν, πιάνο
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου – κιθάρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here