Ο Γιώργος Μπίλιος παρουσιάζει το τραγούδι «Rodolfo» σε στίχους και μουσική του Βαγγέλη Μαρκαντώνη.

Το «Rodolfo» αποτελεί το δεύτερο digital single, μετά το «Απ’ το πουθενά», του προσωπικού album του καλλιτέχνη με τίτλο «Διακόπτης», το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από το Ogdoo Music Group.

Το τραγούδι οφείλει το όνομά του στον Rodolfo Valentino, τον κύριο εκφραστή του tango στην μεγάλη οθόνη και θρυλικό γητευτή του γυναικείου πληθυσμού.

Το «Rodolfo» είναι ένα αισθησιακό, λικνιστικό bolero, ξαδελφάκι του tango, γνωστό και ως ο «χορός της αγάπης». Ο Γιώργος Μπίλιος αναδεικνύει με το ερμηνευτικό του ταλέντο τη λυρικότητα της μουσικής και των στίχων, ξεδιπλώνοντας την ιστορία δύο εραστών, παραδομένων στον στροβιλισμό ενός καθοριστικού χορού που η έκβασή του θα καθορίσει αν θα παραμείνουν μαζί ή θα χαθούν για πάντα.

Οι χορευτές παραδίνονται στον ρυθμό, χάνονται σε μία δίνη κοινών αναμνήσεων, που ακολουθούν τις κινήσεις τους όπως οι σκιές των σωμάτων που διαγράφονται στον απέναντι τοίχο. Δύο σωμάτων που κινούνται αναποφάσιστα, πότε αγκαλιασμένα σφιχτά και πότε απομακρυσμένα από την αμηχανία του πιθανού χωρισμού. Ο χορός καμπυλώνει τον χρόνο, εξαϋλώνει το δωμάτιο και αποκτά δική του ζωή, ζωγραφισμένη στην ένταση των δύο προσώπων.

Ο Γιώργος Μπίλιος φωτίζει με την εκφραστικότητα της φωνής του τις λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων που αχνοφαίνονται στο ημίφως του «Rodolfo», δημιουργώντας ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here