Η Άννα-Μαρία Μπιλίδα και ο Παναγιώτης Λάμπουρας για μία βραδιά στον Σταυρό του Νότου Plus την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 21:30.

Μια ξεχωριστή live εμφάνιση βασισμένη σε τραγούδια που αγαπούν και αγαπάμε, σαν βάλσαμο στις “παράξενες” μέρες των καιρών.

Οι νεαροί ερμηνευτές συναντιούνται στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, επιλέγοντας τραγούδια και μουσικές της ελληνικής έντεχνης σκηνής αλλά και αναπάντεχες διασκευές σε ξένα και ελληνικά κομμάτια.

anna_maria_mpilida_panagiotis_lampouras_2017_04_001

Ένα πάντρεμα παλιών και καινούργιων ήχων που ξεκινά από την παράδοση και φτάνει στο σήμερα. Το ούτι συναντά τα χρώματα του βιολιού, ο Χατζιδάκις “παρακολουθεί” την Edith Piaf, o Αττίκ κλείνει το μάτι στο Μάνο Λοΐζο και “σαν τρελή φωτιά που διψά”, τα βλέμματα ανάβουν πάνω στη σκηνή…

Η Άννα-Μαρία Μπιλίδα ξεχώρισε με τη φωνή της στον μουσικό τηλεοπτικό διαγωνισμό του Ant1 “The Voice”, κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από κοινό και κριτική επιτροπή, φτάνοντας ως τον προημιτελικό. Συνέχισε με πολύ σημαντικές καλλιτεχνικές συνεργασίες όπως αυτή δίπλα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο καθώς και στο πλευρό του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος πίστεψε στη δυναμική της φωνής της, περνώντας μαζί ένα χρόνο επιτυχημένης μουσικής διαδρομής. Μέσα από τις σημαντικές μουσικές της διαδρομές, το 2016 κυκλοφόρησε η πρώτη της διασκευή του τραγουδιού “Από μέσα πεθαμένος” του Αττίκ. Το τραγούδι αυτό ξεχώρισε στην πλατφόρμα του Μελωδία 99,2 “Ακούμε μπροστά”.

Ο Παναγιώτης Λάμπουρας αναδείχθηκε στους 4ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με το τραγούδι του “Ο Βράχος” (σε μουσική και στίχο) το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε σε CD από την Ariona SA. Το 2015 ύστερα από ανάθεση μελοποίησε και παρουσίασε δυο ποιήματα του Ιωάννη Πολέμη και του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου στην κεντρική σκηνή της Στέγης. Πρόσφατα, διασκεύασε το αγαπημένο κομμάτι του Γιώργου Ζαμπέτα “Χίλια Περιστέρια”, σε μια διαφορετική εκτέλεση και ενορχήστρωση. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στο κλασικό βιολί και ύστερα από μια διετή φοίτηση στο εξωτερικό αναδεικνύει μουσικές που τον εκφράζουν παρουσιάζοντας προγράμματα με κεντρικό άξονα τη φωνή του αλλά και το βιολί.

Μαζί τους οι μουσικοί:
Πιάνο-σαξόφωνο: Λευτέρης Πουλιού
Τύμπανα: Γιάννης Ράνης
Μπάσο: Τάσος Ρούσσης
Ούτι: Χρυσάνθη Τζοβάνη

Πέμπτη 4 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21:30

Σταυρός του Νότου plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9226975

Είσοδος: 12€ με μπύρα ή κρασί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here