Tο ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα Apolia, ένα χρόνο μετά από την ψηφιακή κυκλοφορία του καινούριου του δίσκου με τίτλο «Διά πυρός εστί», ανακοινώνει με χαρά την έκδοση και φυσική του κυκλοφορία από την FinalTouch του Μίλτου Καρατζά.

Το άλμπουμ περιέχει εννέα τραγούδια σε στίχους του κιθαρίστα και τραγουδιστή του γκρουπ Αλέξη Αντωνάτου και η ηχογράφησή τους έγινε στη Θεσσαλονίκη από τον Χρήστο Χαρμπίλα γνωστό από τους δίσκους με Τρύπες, Ξύλινα σπαθιά.

Το album αυτό αναδύει μια ατμόσφαιρα χαρμολύπης, με  εικόνες και συναισθήματα που άπτονται της ομορφιάς και του μεγαλείο της φύσης καιτου ανθρώπου. Κιθαριστικές, δυναμικές συνθέσεις, σε μελωδικό ροκ ύφος που συνδυάζεται με εκρηκτικούς και ποιητικούς στίχους ερμηνευμένα από μια καθαρή και ζεστή φωνή, καθώς και μια αγγλόφωνη μπαλάντα.

Τo CD διατίθεται σε digipack με 12σέλιδο booklet, το καλαίσθητο artwork του οποίου επιμελήθηκε o ίδιος ο Αλέξης Αντωνάτος.

Η γνωριμία με το album γίνεται με το τραγούδι Βυθός με μουσική“, το οποίο συνοδεύεται από lyric video. Ένα μελωδικό ροκ κομμάτι με σκοτεινή και μελαγχολική ατμόσφαιρα, πλαισιωμένο με ιδιαίτερα προσεγμένο στίχο.

Οι Apolia είναι ένα ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2008.
Είχαν πρωτοεμφανιστεί ως ηλεκτρακουστική μπάντα διασκευών δύο χρόνια νωρίτερα, αλλά σύντομα πήραν τη σημερινή τους μορφή παίζοντας αποκλειστικά το δικό τους μουσικό υλικό,  καταφέρνοντας να κυκλοφορήσουν ένα demo και δύο μίνι άλμπουμ το 2011 και 2012.
Οι μουσικές επιρροές τους προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό και χρονολογούνται περίπου από τα μέσα των 80’s μέχρι και σήμερα στο ευρύτερο φάσμα της ροκ μουσικής.
Η σύνθεση του γκρουπ αποτελείται από φωνή, δύο κιθάρες, μπάσο και τύμπανακαι είναι μεταβαλλόμενη μέσα στα χρόνια, πάντα με σταθερή αξία την παρουσία του ιδρυτή, στιχουργού, κιθαρίστα και τραγουδιστή Αλέξη Αντωνάτου

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here