«Οι Χρεοφειλέτες» δημιουργήθηκαν από μια ετερόκλητη παρέα, που όλο αυτό το διάστημα της «κρίσης», σκάρωνε τραγούδια με σκωπτική και σατυρική διάθεση για όλα αυτά τα πρωτόγνωρα, τα παράταιρα και τα παράξενα που ζήσαμε και ζούμε.

Μια ετερόκλητη παρέα με μοναδικό κοινό, το χρέος. Χρέος προς το κράτος, τις τράπεζες, τους γονείς τους, τα παιδιά τους ή τον δάσκαλό του ο καθένας, δεν έχει σημασία.

Μια ετερόκλητη παρέα από επαγγελματίες όπως ο Βαγγέλης Δεληκούρας από τα Παιδιά απ’ την Πάτρα, ο Δημήτρης Ζμπέκος από τους Ζιγκ Ζαγκ, ο Βασίλης Κορδάτος από τους Παίδες εν τάξει, ο Γιώργος Δημητριάδης χωρίς τους Μικρούς Ήρωες, ο Άθως Δανέλλης γνωστός καραγκιοζοπαίχτης, ο Κώστας Δουμουλιάκας, η Νόνα Βουδούρη, ο Κώστας Τρουμπούκης, ο Δημήτρης Σάββας και ο Λάζαρος Ραζής και ερασιτέχνες όπως ο Σταμάτης Πανταζόπουλος, ο Θανάσης Καμάς και ο Αντρέας Γαλανάκης.

xreofiletes_cover_2016_05

Τα τραγούδια ήταν έτοιμα από καιρό αλλά κάποια στιγμή τα παιδιά φοβήθηκαν μήπως στ’ αλήθεια έρθει η «Ανάπτυξη». Τώρα που σιγουρευτήκαμε όλοι ότι τίποτα δεν θ’ αλλάξει μου είπαν: «Βγαλ’ το».
Το έβγαλα λοιπόν, με την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει «λυτρωτικά» και δεν θα ξύσει τις πληγές που έχουμε πια όλοι μας από την τραγική μας κατάσταση.

Κυκλοφορεί από την PROTASIS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here