Η ελληνική μουσική ταξιδεύει στην Κίνα με την Αλεξάνδρα Γκράβας και το Greek Inspirations 3-6 Ιουλίου 2016.

Το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα της διεθνούς μετζοσοπράνο Αλεξάνδρας Γκράβας GREEK INSPIRATIONS, που έχει ήδη ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του κόσμου, έδωσε την έμπνευση και αποτέλεσε την αφορμή για να πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, εβδομάδα αφιερωμένη στην ελληνική μουσική στην Κίνα.

Συγκεκριμένα το εθνικό θέατρο της πόλης Σιαμέν (Xiamen) της περιφέρειας Gulangyu, γνωστή και με το όνομα the piano island” προσκάλεσε την Αλεξάνδρα Γκράβας, που τα τελευταία χρόνια, έχει βάλει στόχο τη διάδοση της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό, να παρουσιάσει μαζί με τους εξαίρετους συνεργάτες της, το σημαντικό αυτό μουσικό γεγονός. Η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια θα έχει έτσι την ευκαιρία να παρουσιάσει το GREEK INSPIRATIONS, που ταξίδεψε το 2015 με μεγάλη επιτυχία στην Χιλή, Βραζιλία, Μεξικό, Γερμανία και Βρυξέλλες και στο κοινό της Κίνας. 

alexandra_grava_2016_06

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Κωσταντινίδη, Κώστα Γιαννίδη. Η Αλεξάνδρα Γκράβας συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της εβδομάδας και έργα των Κλάρα Σούμαν, Κλοντ Ντεμπισί, Χένρι Περσέλ, Κάρλος Γκουστάβο, Λούντβιχ Β. Μπετόβεν, Γιόχαν Μπραμς, Αντόνιν Ντβόρζακ και Άστορ Πιατσόλα. Ωστόσο το βάρος θα δοθεί στην ελληνική μουσική με το πρόγραμμα να διαφοροποιείται στις τέσσερις βραδιές που θα πραγματοποιηθούν συνολικά. Η διεθνής μετζοσοπράνο θέλησε να έχει στο πλευρό της κορυφαίους σολίστ όπως τον πιανίστα Πέτρο Μπούρα, τον βαρύτονο Νικόλαο Ζιάζιαρη, καθώς και την Δήμητρα Τριαναταφύλλου στο βιολί, την Μαρίνα Κολοβού στο βιολοντσέλο και τη Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην Ελληνική Εβδομάδα τόσο ως σολίστ όσο και ως σύνολο, ώστε να εκπροσωπηθεί επάξια η ελληνική δημιουργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here