Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας

Παρασκευή βραδάκι, το κέντρο της Αθήνας ησυχάζει. Τα μαγαζιά κατεβάζουν ρολά, η κίνηση υποτονική και χαίρεσαι να οδηγείς και να περπατάς στους μεγάλους της δρόμους. Κι όταν οι «ανάγκες» του ρεπορτάζ σε οδηγούν στον Ιανό, τι καλύτερο;

Οι μουσικές της ταινίας «Νοτιάς» γεμίζουν τη Σταδίου έξω απ’ το μαγαζί και σε βάζουν στο πνεύμα της παρουσίασης που επίκειται. Ανεβαίνοντας στο cafe, μας υποδέχονται όμορφες παρουσίες. Τακτοποιηθήκαμε και λίγα λεπτά αργότερα, αφού είδαμε το τρέιλερ της ταινίας, η διευθύντρια της Feelgood, Ειρήνη Σουγανίδου, εξέφρασε τη χαρά της που η εταιρεία της «φιλοξενεί» ένα από τα πιο ενδιαφέροντα soundtrack των τελευταίων ετών.

rempoutsika_event_2016_01_002_souganidou

Η δημιουργός Ευανθία Ρεμπούτσικα, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και αναφέρθηκε στη δημιουργική διαδικασία που έγινε «με πολύ αγάπη και σε πολύ καλό κλίμα», ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στο γεγονός ότι έπρεπε να «καλύψει» μουσικά τρεις δεκαετίες, γεγονός που την έβαλε στο κλίμα των εποχών στις οποίες εκτυλίσσεται η ταινία.

Μετά τις «παρεμβάσεις» του σκηνοθέτη του «Νοτιά» Τάσου Μπουλμέτη και του Γιώργου Μαργαρίτη, ξεκίνησε το «ουσιαστικό» μέρος της παρουσίασης.


Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και οι μουσικοί της μας έδωσαν ένα δυνατό δείγμα από τις μουσικές της ταινίας. Και λέμε «μουσικές» γιατί τα είδη που ακούγονται στον «Νοτιά» ποικίλλουν από ταγκό μέχρι χασάπικο! Το soundtrack της ταινίας δεν αποτελεί μόνο ένα κινηματογραφικό ταξίδι, που έρχεται και δένει απόλυτα με την ταινία,  αλλά ένα ταξίδι σε ήχους απ’ όλο τον κόσμο.

rempoutsika_event_2016_01_006

Για το τέλος της παρουσίασης, η Ευανθία Ρεμπούτσικα επέλεξε τα δύο τραγούδια του δίσκου, το «Μην ξαναγυρνάς» με την Ανατολή Μαργιόλα και το ομότιτλο της ταινίας, με τον Γιώργο Μαργαρίτη να το χαρακτηρίζει «τραγούδι αντοχής»!

Με το θερμό χειροκρότημα και τις ευχές για «καλή επιτυχία» τόσο στην Ευανθία Ρεμπούτσικα όσο και στον Τάσο Μπουλμέτη, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της μουσικής της ταινίας «Νοτιάς», που μας άφησε …ανικανοποίητους λόγω της μικρής της διάρκειας.

rempoutsika_event_2016_01_009

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Δείτε περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από την παρουσίαση…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here