Στις 18 Μαρτίου στην ιστορική αίθουσα «Παρνασσός» στο κέντρο της Αθήνας μια γυναίκα μάς αφηγείται μέσα από τα τραγούδια της, ιστορίες για τα πάθη από τον έρωτα…
Για μια και μοναδική βραδιά, η Φωτεινή Δάρρα συμπράττει με τρεις κορυφαίους μουσικούς, τον Γιώργο Παπαχριστούδη στο πιάνο, τον Δημήτρη Τσάκα στα πνευστά και τον Κώστα Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο, και μας ταξιδεύει στα ωραιότερα ελληνικά και ξένα ερωτικά τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών. Η ατμόσφαιρα και η αίγλη της ιστορικής αίθουσας, μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή της «παλιάς» κοσμοπολίτικης Αθήνας, της νοσταλγίας, του ρομαντισμού, του έρωτα…

Από τον Μιχάλη Σουγιούλ και τον Κώστα Γιαννίδη, μέχρι τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σταύρο Ξαρχάκο, από τα πορτογαλέζικα fados και τα γαλλικά τραγούδια του Jacques Brel μέχρι τους Metallica και διασκευές που ξαφνιάζουν, ο έρωτας είναι παρών, άλλες φορές υπόγειος κρυμμένος, κι άλλες φορές εκκωφαντικός με πάθος και ορμή.

darra_2017_03

Θα ακουστούν τραγούδια από την πορεία της Φωτεινής Δάρρα στην ελληνική δισκογραφία με κορυφαία αυτά των: Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Νίκου Μαμαγκάκη, από τη διεθνή μουσική σκηνή αλλά και διασκευές των τραγουδιών της Τζένης Βάνου που έχει δισκογραφήσει και έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

«Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Θα κλείσω τα μάτια», «Σ’ αγαπώ», «Τα πάθη από τον έρωτα», «Αγάπη που ‘γινες», «Έλα για απόψε», «Un ano de amor», «Je suis malade», είναι μερικά μόνο από τα εμβληματικά τραγούδια που θα ακούσουμε, και που έχουν περιγράψει με μοναδικό τρόπο… «Τα πάθη από τον έρωτα».

Μια βραδιά γεμάτη πάθος αλλά και ανατρεπτική διάθεση πάντα με την ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Δάρρα σε έναν χώρο μοναδικό.

*Στο τέλος της συναυλίας καλλιτέχνες και κοινό γίνονται ένα! Οι καλλιτέχνες θα προσφέρουν ένα ποτό σε όλους τους θεατές στο ζεστό και ατμοσφαιρικό φουαγιέ της αίθουσας «Παρνασσός», με τη συνοδεία ελαφράς μουσικής.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Πιάνο & ενορχήστρωση: Γιώργος Παπαχριστούδης
Πνευστά: Δημήτρης Τσάκας
Μπάσο: Κώστας Κωνσταντίνου

Ηχοληψία: Δημήτρης Μπουρμπούλης
Παραγωγή: Δρόμοι Πολιτισμού – Cricos

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα (Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο)
Πληροφορίες: τηλ. 210 3221 917, 210 6109 513, 6944303 274

Τιμές εισιτηρίων: 12, 15, 20, 25 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
viva.gr, 11876 και σε όλα τα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here