Οι “Gadjo Dilo” έρχονται για πρώτη φορά στον Σταυρό του Νότου Plus, για μία μόνο παράσταση την Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Οι GadjoDilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας ένα δικό τους μουσικό στυλ, το “Manouche De Grec”.

gadjo_dilo_stavros_tou_notou_plus_2015_03_001

Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα “Ελληνικό” στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, και παρασέρνοντας έτσι το κοινό να λικνιστεί και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους. Δεν παραλείπουν, επίσης, να κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazzstandards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, όπως Edith Piaf, Ella Fitgerald και Frank Sinatra.

Μεγάλες στιγμές της καριέρας τους, πέραν της συμμετοχή τους σε δύο από τα σημαντικότερα εγχώρια φεστιβάλ (Nestοrio River Festival και Adras Festival), αποτελούν οι εμφανίσεις τους σε δύο από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Τζαζ των Βαλκανίων το 2013. Ήταν οι headliners του Bansko International Jazz Festival 2013 και το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που συμμετείχε στο Nisville International Jazz Festival 2013 και μοιράστηκαν την σκηνή με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Ron Carter, Kyle Eastwood Band, Bobby Carcasses and Jazzanova.

Οι Gadjo Dilo αποτελούνται από τους:
Σωτήρη Πομόνη: κιθάρα,
Κώστα Μητρόπουλο: κιθάρα,
Νίκο Βλάχο: Kοντραμπάσο,
Σέργιο Χρυσοβιτσάνο: Βιολί ,
Γιώργο Τσιατσούλη: Ακορντεόν
Ηλιάνα Τσαπατσάρη : φωνή

Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο: 210 9226975
Ώρα Έναρξης: 22:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here