Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Έξι περίπου χρόνια μετά το τελευταίο studio album της με νέα τραγούδια και δύο χρόνια μετά την ζωντανή ηχογράφηση με τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ, η Γλυκερία επιστρέφει με νέα δισκογραφική δουλειά. Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό album με αγαπημένα, έντεχνα κυρίως, τραγούδια, σε δεύτερη εκτέλεση, μεταξύ των οποίων και κάποιες διασκευές έκπληξη, αλλά και με νέο υλικό που υπογράφει-στην πλειοψηφία του- ο  συνθέτης, και σύζυγος της Γλυκερίας, Στέλιος Φωτιάδης.

Μεταξύ των επανεκτελέσεων θα ακούσουμε με φρέσκο ήχο το “Η νύχτα μυρίζει γιασεμί” του Μάριου Τόκα και το “Θέλω τα μάτια σου να τα ξεχάσω” των Μάνου Ξυδούς-Φίλιππου Πλιάτσικα (Μουσική) και Μάνου Ξυδούς-Μπάμπη Στόκα (στίχους) καθώς και νέες στιβαρές ερμηνείες στα “Γιατί πολύ σ’ αγάπησα (Ορφέας Περίδης-Γιάννης Καλπούζος) και “Ανάβω μια φωτιά” (Σωκράτης Μάλαμας).

glykeria

Από το νέο υλικό ξεχωρίζουν δύο δυνατές μπαλάντες του Στέλιου Φωτιάδη, το “Σ’ αγαπάω” που κυκλοφορεί ήδη διαδικτυακά εδώ και μερικούς μήνες, και το ολοκαίνουριο “Γλιστρούν οι ώρες” που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση πριν από λίγες μέρες, μέσα από την πρώτη παρουσίασή του στην τηλεοπτική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου “Στην υγειά μας ρε παιδιά”.

Στο νέο album τέλος, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του Καλοκαιριού, θα συμπεριλαμβάνεται και ένα ντουέτο της Γλυκερίας με τον Μανώλη Λιδάκη στο τραγούδι “Βροχή”, των Θοδωρή Παπαδόπουλου (μουσική) και  Γιώργου Λεκάκη (στίχους), το οποίο μοιράστηκαν οι δύο καλλιτέχνες στις φετινές ζωντανές τους εμφανίσεις στο “Φως”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here