Μια ευτυχή και σπάνια συγκυρία αποτέλεσε για την Ηρώ η μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μόναχο (29 Ιανουαρίου 2017) από τον Μουσικό Σύλλογο Philharmonia και τον διευθυντή του, Μιχάλη Αμανατίδη. Επίσημη προσκεκλημένη η Ηρώ ένωσε τη φωνή της με νεαρούς Γερμανούς σολίστες, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή ορχήστρας Stefan Pausch, και την Ελληνική Μεικτή Χωρωδία Μονάχου (με μέλη Έλληνες και Γερμανούς), στην αίθουσα Carl-Orff του Gasteig, κέντρου της πολιτιστικής ζωής του Μονάχου.

iro_2017_02_001

Η Ηρώ ερμήνευσε με την ψυχή της τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, αγγίζοντας τις πιο ευαίσθητες χορδές του κοινού που, αν και κατά το μεγαλύτερο μέρος του γερμανόφωνο, τραγουδούσε περίφημα τον ελληνικό στίχο, αναδεικνύοντας στην πράξη τη διαπολιτισμικότητα της μουσικής. Στον αντίκτυπο της επιτυχημένης βραδιάς, η Βαυαρική Ραδιοφωνία συζητά την ηχογράφηση της συναυλίας και την κυκλοφορία της σε CD στο πλαίσιο προώθησης των ελληνογερμανικών πολιτιστικών σχέσεων.

Έτσι συνεχίζεται δυναμικά η ευρωπαϊκή περιοδεία που ξεκίνησε η Ηρώ πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, έχοντας στις βαλίτσες της διαχρονικά τραγούδια κλασικών Ελλήνων δημιουργών που έχουν αγαπηθεί και παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Κάθε της στάση μια μεγάλη παρέα και μια ζεστή ατμόσφαιρα: Βρυξέλλες, Γκέτεμποργκ, Λονδίνο, Λουξεμβούργο, Μάλμε, Στοκχόλμη, Φρανκφούρτη, ενώ παράλληλα δεν παραλείπει τις τακτικές εμφανίσεις της σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η επόμενη μέρα για την Ηρώ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνεργασίες με νέους ανά την Ευρώπη, με επόμενους σταθμούς τη Γερμανία, όπου στα τέλη Μαρτίου θα συναντήσει χορωδία μαθητών του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Φρανκφούρτης, τη Σουηδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία, ενώ η νέα της δισκογραφική έκπληξη που πρόκειται σε λίγο καιρό να ανακοινωθεί επισφραγίζει εν έτει 2017 την αέναη αναζήτηση μιας αεικίνητης καλλιτέχνιδος η οποία, έχοντας βαθιά συναίσθηση του παγκόσμιου χαρακτήρα της μουσικής σε κάθε της μουσική συνεύρεση με το διεθνές πλέον κοινό, θα συνεχίσει να διασχίζει σύνορα δημιουργώντας ένα «κοινό τόπο» για όλους με τη φωνή και τη μουσική της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here