Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας

Μετά από αρκετό καιρό και πλήρως ανανεωμένη επέστρεψε η Κέλλυ Καλτσή και οι Special K’s στο Faust.

Το νέο της project, με τίτλο “Anti-compromise”, το νέο της single “Toxic Butterfly”, οι αλλαγές στη μπάντα της, που αποτελείται πλέον από τον Πάνο Λιάπη στην κιθάρα, τον Δημήτρη Χατζηδημητρίου στα πλήκτρα, τον Δημήτρη Πατρόνα στο μπάσο και τον Δημήτρη Στεργίου στα τύμπανα, η ανανέωση του προγράμματος και η προσθήκη videos, ήταν υπεραρκετές για να αποφασίσουμε να καλύψουμε την επιστροφή της στο κέντρο της Αθήνας.

kaltsi_kelly_live_2015_02_011

Κατευθυνθήκαμε αμέσως στα καμαρίνια και βρήκαμε την Κέλλυ την ώρα της ετοιμασίας. Μας δέχτηκε, όπως πάντα, με χαρά και πολύ σύντομα συζητούσαμε για το live της.

MusicCorner: Σε βρίσκουμε ξανά στο Faust μετά από αρκετό καιρό, με νέο single σε κυκλοφορία, με νέα εταιρεία, με αλλαγές στη μπάντα και να υποθέσουμε και με νέο πρόγραμμα;
Κέλλυ Καλτσή: Νέο πρόγραμμα, αλλά τουλάχιστον ιδεολογικά είναι παρεμφερές μ’ ατό που είχατε καλύψει και την τελευταία φορά. Ασχολείται ιδιαίτερα με τα κοινωνικά προβλήματα του σήμερα με το κυρίως θέμα του να είναι το “Anti-compromise”, που είναι και ο τίτλος του. Δε συμβιβαζόμαστε πλέον. Και προσωπικά και γενικότερα περάσαμε πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια και δεν μπορούμε να υπομένουμε άλλο τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει ν’ αρχίσουμε να αντιδρούμε και να λέμε «όχι». Και δε μιλάω πολιτικά, μιλάω προσωπικά, κοινωνικά. Πρέπει να πούμε περισσότερα «όχι», αλλά με επιχειρήματα που μπορούν να αποδειχθούν. Αυτά τα «όχι» θεωρώ ότι είναι το κλειδί για την ελευθερία. Δε  σας κρύβω ότι είμαι πολύ επηρεασμένη από τις γυναίκες, οπότε το “Anti-compromise” έχει να κάνει και με τις γυναίκες. Γυναίκες που έχουν υποστεί βία, και είναι κάτι που με έχει επηρεάσει πολύ και εστιάζω και εκεί. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι videoπροβολές που συνοδεύουν την παράσταση σε πολύ μεγάλο μέρος της.

MusicCorner: Το νέο σου single έχει τίτλο “Toxic Butterfly”. Τι είναι η τοξική πεταλούδα;
Κέλλυ Καλτσή: Η “Toxic Butterfly” είναι μια γυναίκα που έχει υποστεί απίστευτες ταλαιπωρίες και έχει περάσει πάμπολλες δυσκολίες στη ζωή της, πίεση, αρρωστημένες καταστάσεις και αποφασίζει να εκδικηθεί, ίσως, βέβαια, να εκδικείται υπερβολικά. Βέβαια δεν είναι εν τη γενέσει της Toxic αλλά μέσα από όσα έχει περάσει οδηγείται εκεί, για να επιβιώσει. Αυτή είναι η ιστορία της. Τους στίχους έχει γράψει ο Eliot, ένας εξαιρετικός μουσικός και μουσικός παραγωγός, και τη μουσική την έχουμε γράψει μαζί. Το κομμάτι έχει κυκλοφορήσει πολύ πρόσφατα και εύχομαι να πάει καλά.

MusicCorner: Η επιστροφή σου στη δισκογραφία συνδυάζεται και με μια νέα δισκογραφική εταιρεία.
Κέλλυ Καλτσή: Ναι, τη 14 Music. Είναι μια νέα εταιρεία από ανθρώπους που γνωρίζω χρόνια και τους εμπιστεύομαι. Με παρακολουθούν, τους παρακολουθώ και κάποια στιγμή τους έστειλα το κομμάτι που τους άρεσε πάρα πολύ. Τους αγαπώ, τους εμπιστεύομαι κι αποφάσισα να συνεργαστώ μαζί τους. Εμπιστεύομαι ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι και τούμπαλιν. Μέχρι τώρα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι.

kaltsi_kelly_live_2015_02_026 kaltsi_kelly_live_2015_02_010

MusicCorner: Το ύφος των δικών σας τραγουδιών;
Κέλλυ Καλτσή: Δε θα το έλεγα swing γιατί δεν είμαστε swing μπάντα. Μας αρέσει η blues αλλά στιλ Cotton Club, προς καμπαρέ mood. Και οι νέες μας ενορχηστρώσεις προς τα εκεί φέρνουν, αλλά υπάρχουν και διάφορες άλλες ιδέες.

MusicCorner: Τι άλλο περιμένουμε δισκογραφικά;
Κέλλυ Καλτσή: Έχω έτοιμα άλλα πέντε κομμάτια. Την τελευταία διετία δούλεψα πολύ στο studio. Σκεφτόμουν να κυκλοφορήσω ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, αλλά τελικά αποφάσισα να τα κυκλοφορήσω ένα – ένα όπως συνηθίζεται τελευταία, αλλά περισσότερο ενστικτωδώς πήρα αυτήν την απόφαση. Από το να μπαίνω στη διαδικασία να γράφω δέκα κομμάτια και να ακουστούν ένα ή δύο, προτίμησα να τα κυκλοφορήσω ένα ένα και να τους δώσω το χρόνο τους.

MusicCorner: Τι άλλες εμφανίσεις έχεις προγραμματισμένες;
Κέλλυ Καλτσή: Εκτός από το σημερινό, το μόνο προγραμματισμένο είναι στο Σταυρό του Νότου, στο club, στις 3 Μαρτίου. Ακόμα ψάχνω χώρους κατάλληλους για το project που παρουσιάζω καθώς απαιτείται χώρος στη σκηνή, projector και διάφορες άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.

MusicCorner: Σ’ ευχαριστούμε πολύ Κέλλυ, καλή επιτυχία στην Toxic Butterfly και τις εμφανίσεις σου!
Κέλλυ Καλτσή: Σας ευχαριστώ κι εγώ!

kaltsi_kelly_live_2015_02_017

Την αφήσαμε να ολοκληρώσει τις ετοιμασίες και ανεβήκαμε στο χώρο του live όπου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με τα στελέχη της δισκογραφικής της εταιρείας που, ασφαλώς, δε θα μπορούσαν να λείπουν από την εμφάνισή της.

Πριν το καταλάβουμε, η κουβέντα γαρ, οι Special K’s ανέβηκαν στη σκηνή, η προβολή ξεκίνησε και η Κέλλυ, φορώντας λευκή μάσκα,  μπήκε με αργά βήματα στο χώρο, στάθηκε λίγο και στη συνέχεια πήρε τη θέση της στο stage.

kaltsi_kelly_live_2015_02_001

Το ρολόι που παρακολουθούσαμε στον τοίχο δε θα μπορούσε να μη συνοδευτεί από το “Clockwatching”, κομμάτι με το οποίο συνηθίζει να ανοίγει τις εμφανίσεις της η Κέλλυ.

Το πρώτο μέρος δεν επεφύλασσε «εκπλήξεις» πέραν της χωροταξικής αναπροσαρμογής των μουσικών στη σκηνή προκειμένου να «ανοίξει» ο χώρος για να φαίνονται καθαρότερα οι videoπροβολές. Γνωστές επιτυχίες μεγάλων συγκροτημάτων, όπως τα “For What It’s Worth”, “Meds”, Nerd Song”, αλλά και τραγούδια από την προηγούμενη δισκογραφία της Κέλλυς, όπως το “Empty April”.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή εμφάνισης και το “Toxic Butterfly”, το νέο single της καλλιτέχνιδας που μας θύμισε έντονα τη δεκαετία του ’80 και πολύ μας άρεσε. Η Κέλλυ το προλόγισε και έδωσε και κάποια στοιχεία για το κομμάτι και συνέχισε με “Silent Operation”.

kaltsi_kelly_live_2015_02_004

Λίγα τραγούδια αργότερα, θαυμάσαμε τις διασκευές των “Im Good Im Gone” και “Becomes the Color” ενώ τραγουδήσαμε μαζί τα “Mad About You” και “Bang Bang”. Για το τέλος η Κέλλυ κράτησε το “Nightcall” των London Grammar ενώ στην επιμονή του κοινού επανέλαβε το “Toxic Butterfly”.

Σταθερή αξία η φωνή της, αλλά με μειωμένη κίνηση στη σκηνή, εξαιτίας  των videoπροβολών που επιμελείται η Joy Maraveyias, στενή συνεργάτιδα της Κέλλυς. Ο φωτισμός και τα χρώματα του projector στο πρόσωπο της ερμηνεύτριας έδωσαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα, κατά διαστήματα, ωστόσο μας έλειψε η έντονη σκηνική της παρουσία του παρελθόντος.

Όπως και να έχει, η Κέλλυ έχει να «πει» κάτι με τις εμφανίσεις της και θα προτείνουμε να την δείτε σε πρώτη ευκαιρία!

Περισσότερες φωτογραφίες του MusicCorner από τo live!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here