Γράφει η Εβίτα Σέρρα
Φωτογραφίες: Λία Διαμαντοπούλου

Η Μαρίζα Ρίζου μετά από έναν χειμώνα και ένα καλοκαίρι γεμάτα επιτυχημένες εμφανίσεις, μας παρουσίασε χθες σε μια πολύ όμορφη βραδιά, τον δεύτερο κατά σειρά δίσκο της με τίτλο “Μεγάλη γιορτή” που θα κυκλοφορήσει από την Feelgood Records.

Η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε σε έναν από τους χώρους που συνηθίζεται να φιλοξενούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αλλά έλαβε χώρα στο Concierge Athens. Αυτή άλλωστε ήταν και η προτίμηση της Μαρίζας προκειμένου η ατμόσφαιρα να είναι πιο ζεστή και οικεία. Πράγματι, η χθεσινή βραδιά ήταν ένα κεφάτο πάρτι στο οποίο παρευρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες  της τραγουδοποιού από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του ραδιοφώνου και της δημοσιογραφίας.

rizou_parousiasi_2016_10_001

Η παρουσίαση των τραγουδιών δεν έγινε live. Ακούσαμε τα κομμάτια ακριβώς όπως ακούγονται στο cd καθώς όπως πολύ σωστά επεσήμανε η καλλιτέχνης ¨Για μένα ένας δίσκος δεν είναι μόνο η σύνθεση, οι μελωδίες και ο στίχος. Είναι η πολύ δουλειά που κάνουν και άλλοι άνθρωποι όπως είναι ο παραγωγός και ο ηχολήπτης, δηλαδή οι μίξεις και το mastering¨. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακρόασης η Μαρίζα μας διηγούνταν τις ιστορίες πίσω από τη δημιουργία κάθε τραγουδιού, πράγμα που προσωπικά λατρεύω να μαθαίνω. Φυσικά αυτό που δεν έλειψε στιγμή από τη βραδιά εκτός από το κέφι, ήταν το γνωστό, αστείρευτο και πηγαίο χιούμορ της. Η εκδήλωση δεν είχε τίποτα το στημένο, τίποτα το επιτηδευμένο και σίγουρα αυτός ήταν ένας από τους παράγοντες της επιτυχίας της,


Όσον αφορά το δίσκο, είναι ο,τι πιο άρτιο και καλοδουλεμένο έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό στην ελληνική δισκογραφία. Ο ήχος είναι ανανεωμένος και οι ρυθμοί έντονοι. Τα τραγούδια έχουν πολύ όμορφες συνθέσεις και αναδεικνύουν στο έπακρο τόσο τις φωνητικές ικανότητες όσο και την πηγαία θεατράλε ερμηνεία της Ρίζου. Οι ευρηματικές ενορχηστρώσεις του Δημήτρη Σιάμπου έχουν δημιουργήσει ένα άψογο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θα σε κάνει να τεντώσεις αμέσως αυτάκια και να ακούσεις με προσοχή. Τέλος, οι στίχοι αποτυπώνουν τη συνειδητή αισιοδοξία που χαρακτηρίζει την καλλιτέχνη. Θα σε ταξιδέψουν και σίγουρα θα αφήσουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Μαρίζα Ρίζου συμμετέχει συνθετικά ή στιχουργικά σε όλα τα κομμάτια εκτός από το “Ζητάτε να σας πω” του Αττίκ.


Ο δίσκος “Μεγάλη γιορτή” θα κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου από την Feelgood Records. Σπεύσατε! Εμείς ευχόμαστε πολλές επιτυχίες!

cd_rizou_2016

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here