Γράφει η Ελένη Τσαλκατίδου
Φωτογραφίες: Ιωάννης Αδαμίδης

Την αποθέωση γνώρισε η Μαρίζα Ρίζου την περασμένη Δευτέρα, 11 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών από τους φίλους της στη Θεσσαλονίκη, αφού η νεαρή τραγουδοποιός ήρθε με… φόρα από τις απόλυτα επιτυχημένες χειμερινές της εμφανίσεις και έβαλε «φωτιά» στη ζεστή καλοκαιρινή νύχτα, μεταμορφώνοντάς την σε μία μοναδική εμπειρία. Γιατί δεν γίνεται να παρακολουθήσεις τη Μαρίζα και να μην φύγεις στο τέλος της βραδιάς μ’ ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σου, αφού έχεις γελάσει πολύ και το έχεις ευχαριστηθεί με την καρδιά σου.

Η Ρίζου είναι ένα «αέρινο» πλάσμα, το οποίο «οργώνει» την σκηνή, αφού κινείται συνεχώς πάνω-κάτω (και μάλιστα χωρίς παπούτσια!), σε σαγηνεύει με τη φωνή της και σου μεταφέρει την αισιοδοξία της μέσα από το πλατύ χαμόγελό της. Φως, χαρά, ένταση, χορός, πυροτεχνήματα χαρακτηρίζουν τις live εμφανίσεις της –και η ίδια δεν χαλάει χατίρι στο κοινό της.

rizou_live_2018_06_019

Αυτή είναι η πρώτη της καλοκαιρινή περιοδεία, για την οποία όπως μας εξομολογήθηκε «έχει άγχος», ενώ το ρεπερτόριο που έχει επιλέξει είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της. Πέρα από τα δικά της αγαπημένα κομμάτια, έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμα και πολλές διασκευές: η Ρίζου μπορεί να τραγουδήσει με εξαιρετική ευκολία Νατάσσα Μποφίλιου, Κωστή Μαραβέγια, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Βαγγέλη Γερμανό («Κρουαζιέρα θα σε πάω»), Νίκο Πορτοκάλογλου, αλλά και να ραπάρει στην «Ντισκοτέκ», στήνοντας ένα αυτοσχέδιο πάρτι επί σκηνής. Εξαιρετικοί είναι και οι μουσικοί που την πλαισιώνουν, έτοιμοι ν’ ανταποκριθούν ανά πάσα στιγμή στις μουσικές της αναζητήσεις.

Η ίδια, πάντως, μας προειδοποίησε πως «το μισό live είναι συζήτηση» και η αλήθεια είναι πως καθόλου δεν μας χάλασε, γιατί η Μαρίζα «το ‘χει». Είναι επικοινωνιακή, είναι αμεσότατη, διαθέτει ζωηράδα, σπιρτάδα, είναι αληθινή, αυτοσαρκάζεται και ξέρει να ισορροπεί με απίστευτη μαεστρία ανάμεσα στη σταρ της σκηνής (ναι, γιατί η Ρίζου είναι μία σταρ και ας μην την έχουν ανακαλύψει ακόμα πολλοί) και το κορίτσι της διπλανής πόρτας.

 

Από την πρώτη στιγμή που θα την ακούσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε κερδίσει. Θυμάμαι όταν την είχα πρωτοδεί πριν τρία χρόνια σ’ έναν μικρό χώρο της Θεσσαλονίκης, όπου είχα πάει χάριν ενός φίλου και ίσα-ίσα που την ήξερα, πως είχα εντυπωσιαστεί από τον αυθορμητισμό της πάνω στην σκηνή, τον τσαμπουκά της, πολλές φορές, τη σκηνική της παρουσία, το ταπεραμέντο της και, φυσικά, τη φωνή της, η οποία βρίσκεται πλέον στην πιο ώριμή της φάση.

 

Η Ρίζου με υπομονή κατάφερε να «χτίσει» σκαλοπάτι-σκαλοπάτι την καριέρα της, να δεκαπλασιάσει τα 100 άτομα που την παρακολουθούσαν τότε που την είχα πρωτοδεί και ν’ απολαμβάνει το ζεστό χειροκρότημα 1.000 ανθρώπων τον περασμένο χειμώνα στο “Fix” στη Θεσσαλονίκη.

Αν την πετύχετε κάπου αυτό το καλοκαίρι, να σπεύσετε να την ακούσετε! Γιατί όλες οι εμφανίσεις της Μαρίζας είναι μία «Μεγάλη γιορτή»! Και όπως μας προτρέπει και η ίδια «ας περνάμε καλά, ας γελάμε συχνά… δεν πειράζει που δεν ξέρουμε τα πάντα!». Το σίγουρο, όμως, είναι πως η Μαρίζα Ρίζου ξέρει καλά ότι το μέλλον τής ανήκει!

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here