H Κατερίνα Τσιρίδου, η νεότερη ρεμπέτισσα, παρουσιάζει με σεβασμό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στον κύκλο «Ανθρώπινη φωνή» τις μεγάλες κυρίες του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Τις δύο κυρίες Εβραϊκής καταγωγής Ρόζα Εσκενάζυ, και Στέλλα Χασκίλ  καθώς και τις κυρίες Μαρίκα Νίνου και Σωτηρία Μπέλλου.

Γυναίκες που διείσδυσαν δυναμικά στον ανδροκρατούμενο τότε χώρο του ρεμπέτικου τραγουδιού και κατέκτησαν ισότιμα τον τρόπο έκφρασης μέσα από το τραγούδι και την θέση τους στο χώρο του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.
Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Ρόζα Εσκενάζυ, τη Στέλλα Χασκίλ, την Μαρίκα Νίνου και την Σωτηρία Μπέλλου, με τραγούδια που τις καθιέρωσαν αλλά και με προβολές.

katerina_tsiridou_2017_01_001

Παίρνοντας επάξια τη σκυτάλη της ρεμπέτικης ερμηνείας από τις μεγάλες ρεμπέτισσες του είδους, η Κατερίνα Τσιρίδου τιμά και προβάλλει τη χώρα μας ανά τον κόσμο σε φεστιβάλ, μουσικές συναντήσεις, συναυλίες ,αλλά και μέσα από τη δισκογραφία της.
Η πρώτη διεθνής δισκογραφική της παραγωγή, το 2012, με τίτλο “Kompania Live” στην οποία συμμετείχε μαζί με την ομώνυμη ομάδα καλλιτεχνών, έφτασε στο Νο 5 του παγκόσμιου chart στο WMCE.

Η Κατερίνα Tσιρίδου, έχει πρωτιές στην κατηγορία East European και Mediterannean και κατέχει τις δύο πρώτες θέσεις στο top 40 της παγκόσμιας μουσικής πλατφόρμας Ethnocloud.

Ξεκίνησε καλλιτεχνικά σε ηλικία 19 ετών, δίπλα στον Στέλιο Βαμβακάρη και τον Σπύρο Λιόση, τον Τάκη Μπίνη, τη Ρένα Στάμου, τον Ιορδάνη Τσομίδη, τον Τόλη Χάρμα και τη Λέλα Παπαδοπούλου. Ξεχωριστές ήταν οι συνεργασίες της με τους Κώστα Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Κορακάκη, Δούκισσα, ωστόσο την πορεία της σημάδεψε η συνεργασία της με τον Μπάμπη Γκολέ, τον Γιώργο Ξηντάρη και τον Αγάθωνα, με τους οποίους συνεργάστηκε πολλές φορές και δισκογραφικά.

Μία άρτια καλλιτέχνιδα, όχι μόνο λόγω της μουσικής της παιδείας, μιας και στον καλλιτεχνικό χώρο είναι ιδιαίτερα αγαπητή για την ακεραιότητα της ψυχής της αλλά και γιατί είναι απόλυτα δοσμένη στο ρεμπέτικο, αγαπά την ελευθερία του πνεύματος και ξέρει να αγγίζει το ακροατήριο με την μοναδική μελωδική φωνή της.

Η Κατερίνα μελέτησε και κατέγραψε τις μουσικές και ηχοχρωματικές ιδιαιτερότητες των τεσσάρων σπουδαίων γυναικών και μας ταξιδεύει με τη φωνή και το μπαγλαμά της.

Παρουσιάζει ο Δημήτρης Πετρόπουλος

Την μουσική επιμέλεια έχει ο Νίκος Πρωτόπαπας

Μαζί της σπουδαίοι μουσικοί και τραγουδιστές:

Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα – τραγούδι
Δήμος Βουγιούκας: ακορντεόν
Αντώνης Ξηντάρης: μπουζούκι
Θοδωρής Ξηντάρης: μπουζούκι
Μιχάλης Δανίας: βιολί
Ηχολήπτης: Νίκος Καραπιπέρης

Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ώρα 22.30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΑΙΘΟΥΣΑ BANQUET

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here