Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Η Μελίνα Κανά, μας ξανασυστήνεται μέσα από τη συνεργασία της με μία ευφάνταστη και ταλαντούχα μπάντα που επεμβαίνει με δημιουργικότητα και πολλή φαντασία στα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της ερμηνεύτριας, αλλά και σε απροσδόκητες διασκευές.

Το κουαρτέτο “Ο Γόης του Θησείου” που φτιάχτηκε τον Μάρτιο του ‘14 διασκευάζει και παίζει κομμάτια από τη μεγάλη δισκογραφία της Μελίνας, και όχι μόνο. Τέσσερα άτομα σε διαρκείς εναλλαγές ρόλων την πλαισιώνουν σε ένα “ηλεκτρισμένο” ταξίδι στο χρόνο.

melina kana cover

Προϊόν αυτής της όμορφης μουσικής συνεύρεσης, του “Γόη του Θησείου” και της Μελίνας Κανά, είναι ένα άλμπουμ το οποίο περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών της Μελίνας και άλλων, αλλά και πέντε καινούρια τραγούδια από τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Γιώργο Καζαντζή, Σωκράτη Μάλαμα & Πάνο Μανουηλίδη. Τραγούδια όπως “Τα μεταξωτά” και “Φειρούζ” από το προσωπικό ρεπερτόριο της Μελίνας αλλά και κλασικά λαϊκά όπως “Το τραπέζι που τα πίνω” και “Ερωτά μου αγιάτρευτε” μεταμορφώνονται, αποκτώντας ηλεκτρικές, αναπάντεχες διασκευές. Η Μελίνα Κανά αποδίδει με αισθαντικότητα και πάθος το υλικό αυτό, που σηματοδοτεί μια “νέα αρχή” στην καριέρα της.

melina kana

Τον «Γόη του Θησείου» αποτελούν οι:
Παναγιώτης Μανουηλίδης – ενορχήστρωση, μπάσο, κιθάρες, πιάνο, τραγούδι
Θάνος Καζαντζής – τύμπανα, ηλεκτρονικά, λούπες
Κώστας Νικολόπουλος – κιθάρες, πλήκτρα, κρουστά
Νίκος Παπαϊωάννου – τσέλο, λαούτο, σάζι, τζουράς

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here