Κακό Ποίημα είναι η νέα ανεξάρτητη κυκλοφορία του Γιαν Βαν, καρπός της συνεργασίας του με τον Παύλο Παυλίδη, τον Ευθύμη Φιλίππου και τον Χρήστο Λαϊνά.

Ένα μίνι άλμπουμ με έξι πρωτότυπες συνθέσεις, τρεις σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου και τρεις του Γιαν Βαν.

Ο Παύλος Παυλίδης είναι ο ιδανικός ερμηνευτής αυτής της σύγχρονης, παράξενα ατμοσφαιρικής, στιγμές απόκοσμης, ηχητικής καρτ ποστάλ. Ερμηνεύει όλα τα τραγούδια εκτός από το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, όπου οι στίχοι του Ευθύμη Φιλίππου ακούγονται από την φωνή του πεζογράφου και μεταφραστή Αχιλλέα Κυριακίδη.

Τα αναλογικά συνθεσάιζερ, το έντονα ρυθμικό στοιχείο, οι στίχοι του Φιλίππου και η φωνή του Παυλίδη συναντιούνται ιδανικά, φυσικά, σχεδόν μοιραία. Σαν μια παρέα που έσμιξε ένα βράδυ, πέρασε υπέροχα και άφησε πίσω της μια γλυκιά ανάμνηση.

Σε αυτό το EP που κυκλοφορεί τον Μάιο σε 12″ βινύλιο (το pre-order έχει ξεκινήσει στο bandcamp), συνυπάρχει ο προσωπικός με τον “πολιτικό” στίχο, η ποπ κουλτούρα, ένα κάποιο hip-hοp, η χορευτική μουσική με το synth pop, το σκοτάδι με το φως -αν αυτό μπορεί να αποδοθεί ηχητικά.

Στο “Κακό ποίημα”, ο Γιαν Βαν αποχαιρετά τον κόσμο και τον ήχο της λαϊκόδημοτικής παράδοσης με την οποία καταπιάστηκε στο παρελθόν αλλά και με τους γαλλοβραζιλιάνικους πειραματισμούς του προηγούμενου ep “Essa Moça”, φτιάχνοντας ένα εντελώς νέο ηχητικό σύμπαν.

Στη διαμόρφωση του τελικού ήχου μεγάλη η συμβολή του Κωστή Χριστοδούλου στα synthesizer και εννοείται του Χρήστου Λαϊνά, ο οποίος έπαιξε, τραγούδησε, ανέλαβε την παραγωγή και τις μίξεις.

ΓΙΑΝ ΒΑΝ/Jan Van de Engel είναι η μπάντα/ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο drummer Γιάννης Αγγελόπουλος για τις μουσικές που γράφει.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑΝ ΒΑΝ
2019 ΓΙΑΝ ΒΑΝ & Παύλος Παυλίδης “Κακό Ποίημα” – 12” mini album
2018 Essa Moça (digital EP)
2017 Singles Remixes & Covers (digital album)
2015 ΓΙΑΝ ΒΑΝ – 12” LP & κασέτα
2014 Αίματα (θεατρικό) – 10” EP
2013 Λαδόκολλα – 7” Single
2010 Misspent – CD

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here